Editura Evenimentul si Capital

Solstițiul de iarnă, uită-te în Soare! Dubla datare, expresia ignoranței. ”Vaccin” vine de la ”vacă”. Gemenii își promovează interesele, Săgetătorii au aspecte favorabile | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 2 Comentarii | 2656 Vizualizari

Pe 21 decembrie s-au născut I.V. Stalin, Thomas Beckett, Jane Fonda, Chris Evert, Kurt Waldheim, Hermann J. Muller, Adela Mărculescu, Dan Zamfirescu, Constantin Mille, Gheorghe Tătărăscu, Stela Popescu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iuliana din Nicomidia şi Temistocle.  Nimic în „Kalendar”.

La ora 12:44:17 este solstițiul de iarnă. Soarele trece, în mod convențional, din zodia Săgetătorului în zodia Capricornului. Începe iarna. Nu iarna astronomică, sau astrologică, pur și simplu, iarna.  Iarna ține de la 21 decembrie la 20 martie. O să mai discutăm despre asta, doar ne ocupăm cu studiul timpului.

Tradiția inițiatică spune să te uiți fix la acel timp, al solstițiului, direct în Soare, dacă este vizibil și nu este în nori. O fracțiune de secundă, nu mai mult. Nu mai mult, altfel o să regreți toată viața. În antichitate, prin fanta subțire, ca o ață, a unei măști de argint, marii preoți o aveau de aur - astăzi merg și ochelarii buni de soare. Poate îi mai ai pe cei de la eclipsă. Vezi ce-ți spune, ce-ți transmite Soarele, ce idee ți se conturează. Este un oracol vechi de mii de ani, pierdut și uitat bine. Dar, în vechi cronici mai este menționat!

”Evenimentul Zilei” din 21 decembrie 1988: Terorişti arabi, susţinuţi de Libia, au provocat prăbuşirea, la Lockerbie (Scoţia), a aparatului B-747 (zborul PanAm 103), care făcea legătura între Londra şi New York; atentatul s-a soldat cu 270 de victime. (RADOR). Ați putea spune, că nimic nu este nou, doar că lipsa de reacție a europenilor îi încurajează pe musulmani să devină mai agresivi, mai asasini.

21.XII.1883/2.I.1884 - A apărut, la Bucureşti, ediţia princeps a poeziilor lui Mihai Eminescu, "Poesii" (cu o scurtă prefaţă semnată de Titu Maiorescu, cel care a definitivat şi publicat ediţia), singurul volum tipărit în timpul vieţii poetului (pe copertă apare anul 1884). (Dicţionar cronologic - Literatura română)

Al doilea eveniment, cel cu Mihai Eminescu, poartă două date. Expresia necunoașterii. Orice carte, document, datare trebuie luată NUMAI data ținând cont de calendarul oficial care funcționa la momentul respectiv, sau data de pe document. Atât! Dubla datare este expresia ignoranței, a neînțelegerii continuității timpului și interpretării arbitrare a calendarului. Să ne amintim că și centenarul Naegu Djuvara, diplomatul, distins și neprețuit istoric, și-a sărbătorit ziua de naștere când era ziua lui, scrisă în buletin și când eu l-am felicitat, singurul din presă. Toată presa, ca o imensă fată repetentă, s-a repezit să-l felicite la data rectificată. Cute, but wrong!

Despre ce este vorba? Poate unii dintre domniile voastre au învățat la școală, poate cei care au făcut școala pe vremuri. Calendarul iulian și cel gregorian. Pe scurt, calendarul iulian era cu 11 minute mai scurt decât anul mediu astronomic tropic. Cel care l-a calculat, astrologul Sosigenes din Alexandria, cunoștea foarte bine acest lucru. I-a dat în scris lui Cezar recomandarea ca să se adauge o zi la fiecare 128 de ani, pe lângă ziua bisectă, odată la patru ani. Cezar a râs și a spus că nu trăiește el atât! A avut dreptate, a fost asasinat la un an după ce calendarul lui a intrat în folosință, în anul 709 ab urbe condita.

Dar anii au trecut, sutele de ani au trecut, o mie de ani au trecut, o mie cinci sute de ani au trecut și aberația temporală s-a transformat în multe zile, nimeni nu și-a mai adus aminte de indicația astrologului din Alexandria. Astronomii Vaticanului, văzând că anotimpurile nu mai țin seama de calendar, au calculat aberația temporală și au prezentat papei Grigorie al XIII-lea un proiect de bulă papală prin care se corija calendarul. Nu a fost nicio schimbare de calendar, a rămas tot cel stabilit de Cezar, numai că s-a avansat cu numărul de zile necesar. Ordinul pontifical, bula papală, a stat câțiva ani în așteptare, papa, săracul, nu înțelegea fenomenul, chiar dacă se declara infailibil. Până la urmă a semnat și emis ordinul, în anul 1582, cronicile timpului comentând malițios că fără să înțeleagă ceea ce făcea. Țările catolice au amendat imediat calendarul, cele protestante mai târziu. Iar cele ortodoxe în secolul XX. Nu este alt calendar, este același pe care l-a stabilit Cezar, nu este diferență între calendare. Aceiași Mărie cu altă pălărie!

Numerotarea anilor, de la Nașterea Domnului, a fost adoptată în secolul VI, urmare calculelor lui Dionisie Exiguus, originar din Dobrogea. Care, se pare, că a greșit datarea cu un număr de ani, cel puțin 5 ani, luînd în considerație ca anul 754 de la facerea Romei a fost anul Nașterii Fiului.

În România, resetarea calendarului, trecere de la calendarul iulian la cel gregoria, cum impropriu se spune, s-a făcut în anul 1919. După reintregirea țării era absolut necesară uniformizare calendarului, deoarece Transilvania și Bucovina aveau calendarul gregorian, iar restul țării, iulian. La recomandarea Academiei Române, Regele a ordonat trecerea la calendarul gregorian, ziua de 1 aprilie 1919, devenind ziua de 14 aprile 1919. De aici și conotația locală că 1 aprilie este ziua păcălelilor!

Am văzut, dragi lupi, padawani și hobbiți în mai multe locuri din media, reclamă deșănțată la vaccinuri. În general articole scrise de femele, care sperie populația și așa terorizată. Cum ”vaccin” vine de la ”vacă”, nu mă mir! Probabil că mai sunt 300.000 de doze de vaccin străin și scump, la limita valabilității, care trebuie folosit ca să se facă loc altei afaceri. Louis Pasteur, artistul devenit chimist și apoi biolog, atrăgea atenția asupra periculozității vaccinurilor. Și că nu trebuie folosite decât în caz extrem, în caz de epidemie trebuie instaurată carantina și că tratamentul este cel care trebuie să prevaleze. ”De ce să îmbolnăvim toți oamenii sănătoși, pentru că ce este vaccinul decât o îmbolnăvire controlată!”

Cred în vocația vaccinurilor, în utilitatea și necesitatea lor, dar recunosc o afacere, când o văd!

Un înalt funcționar de la OMS, a declarat, sigur, sub protecția anonimatului, că sunt necesare doar 15% din vaccinurile care se fac în lume la recomandarea OMS. Și a mai adugat că la toate nivelele, funcționarii OMS reprezintă interesele marilor firme de medicamente, fiind cumpărați de acestea - companii interesate de vânzarea de vaccinuri către state. Mai de mult, am scris că profitul mondial anual în afacerea vaccinurilor se cifrează la 12 miliarde €. Un prieten din Franța, care lucrează la omologarea medicamentelor mi-a spus că sunt un dulce copil, că cifra trebuie înmulțită cu zece! Unde sunt atâția bani se poate cumpăra pe oricine!

Ca să vă fie clar, eu cred și am suficiente dovezi, că și în România există un interes al corporațiilor străine pentru vânzarea de vaccinuri, care nu sunt chiar necesare și că o parte a presei le face jocul, contra cost. Altfel, de ce au scos din joc Institutul Cantacuzino?

V-am spus că am dovezi. O parte din ele vin din interiorul sistemului. Câțiva ani am plimbat-o pe cățelușa Miki în parc, în fiecare zi, împreună cu un doctor militar, care își plimba și el cățelușa – bun, doctorul nu știu exact ce facea, dar știa multe despre Institut, firmele străine și războiul bacteriologic. De la el știu că în Institut există toate tulpinele microbiene, congelate la o temperatură cosmică și că acea arhivă biologică, din care se pot face vaccinuri de toate felurile, este ținta intereselor străine. Că Institutul a fost pus pe butuci din interese meschine politice, dar nu este exclusă și o trădare de țară. Institutul Cantacuzino a asigurat, mulți zeci de ani, vaccinurile pentru România, ADAPTATE la PARTICULARITĂȚILE ROMÂNILOR. Ce vreți, râdea medicul militar, și microbii românilor sunt mai cu moț! Glumea, dar nu știu de ce, cred că glumea serios.

Știu foarte bine acest lucru, pentru că acum mulți ani am venit din Africa cu o mușcătură urâtă de miriapod care se infectase, făcuse trei ”sâmburi”. Bine că am supraviețuit. La Cantacuzino mi-au făcut un autovaccin și într-o săptămână eram pe picioare și mai vesel ca oricând și am plecat din nou. De data asta în Asia.

Președintele Băsescu are dreptate, trebuie imediat repus în drepturi Institutul Cantacuzino, ca producător unic și național de vaccinuri. Să nu-mi spuneți că nu se poate, eu știu că se poate! Dar, să se renunțe la banii grei, mita, de la companiile farmaceutice străine? Ca ultimă informație, neverificată, am primit știrea că Institul Cantacuzino o să înceapă să producă, din nou, vaccinuri! Doamne ajută, de la ei mă vaccinez și eu, sigur, cu prudență și numai dacă necesitatea o cere!

Punând acestea la punct, haide să așteptăm ziua de mâine, pentru că este, oricum, o altă zi!       

BERBEC    Sentimental, lucrurile se aranjeză, parcă, de la sine. În această zi a solstițiului de iarnă cei în duo pot să-şi consolideze mai bine relaţia. Celibatarii, cei solo, să aştepte Crăciunul! Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care, evident, nu-i ai pentru că banii sunt la „ticăloşi” şi la „băieţii deştepţi”. Aşa că stai liniştit şi fă-ţi planuri de vacanţa de Crăciun, fie că o ai, fie că, nu! Sau mai bine, sub influenţa planetei Venus, vrei să te simţi bine şi să te distrezi. Ceea ce se poate întâmpla în a doua parte a zilei. Nu ar fi rau să vizitezi un muzeu sau un supermarket. Până la urmă este acelaşi lucru pentru că nu ai bani să cumperi „exponatele”!

TAUR   Astăzi eşti în faţa unei situaţii comice, dar lipsită de pericole. Ziua este slab aspectata astrologic şi nu te poţi hotărî ce fel de brad să cumperi: natural, sau ecologic, din plastic? Trebuie să-ţi clarifici astăzi exact legăturile cu oamenii tăi, familie sau anturaj şi cu partenerii de afaceri, sau colegii de serviciu. Aceasta te poate ajuta foarte mult în „folosirea” lor cât mai eficient posibil. Clarificare care trebuie făcută doar pentru scopurile tale şi uzul tău personal, în nici un caz să nu apară că eşti într-un proces de catalogare şi de evaluare pentru cadourile de Crăciun!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate