Serviciile secrete ucrainene anunță arestarea unui grup de spioni ruși

Serviciile secrete ucrainene anunță arestarea unui grup de spioni ruși

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat astăzi arestarea în regiunea Herson (sud) a unei “patrule de recunoaştere a armatei ruse", care venea din Crimeea, pentru a colecta informaţii referitoare la unităţile ucrainene prezente în zonă, informează France Presse.

Acest anunţ al SBU survine pe fondul creşterii tensiunilor între Kiev şi Moscova, în contextul în care oficialii ucraineni se tem că, după anexarea Crimeii, Rusia va căuta să controleze alte regiuni ale sale de pe ţărmul Mării Negre, între care şi Herson.

Grupul de recunoaştere, afirmă SBU într-un comunicat, a intrat în regiune ocolind punctele de control de la graniţa administrativă dintre Crimeea şi restul Ucrainei.

Şapte membri ai acestuia, numărul total al membrilor grupului nefiind specificat, aveau ca obiectiv stabilirea gradului de pregătire de luptă a trei unităţi - un batalion, o brigadă de artilerie şi de rachete şi o brigadă motorizată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comandantul grupului este un ofiţer rus, născut în 1981 şi originar din regiunea Riazan (200 km sud-est de Moscova), dar care se folosea de un paşaport ucrainean cu numele Evgheni Arbuzov, născut în 1986, potrivit SBU.

Potrivit serviciilor speciale ucrainene, acesta ar fi recunoscut că aduna informaţii cu caracter secret: coordonatele punctelor de control la frontieră şi locul de dislocare a forţelor ucrainene.

Autorităţile ucrainene au anunţat marţi arestarea la Doneţk, în estul rusofon al ţării, a unui “sabotor" rus care forma grupuri armate şi pregătea, potrivit acestora, atentate cu explozibili, mai scrie France Presse, preluată de Agerpres.