Senatul verifică o serie de cheltuieli aprobate de Crin Antonescu, pe vremea când acesta era președintele Senatului

Senatul verifică o serie de cheltuieli aprobate de Crin Antonescu, pe vremea când acesta era președintele Senatului

Senatorii anchetează modul în care au fost cheltuiţi banii pentru aniversarea a 150 de ani de înfiinţarea Senatului, evenimente aprobate în timpul şefiei preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

„Vreau să discutăm – nu mai ştiu dacă apare pe ordinea de zi sau nu – despre organizarea aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea  Senatului României.  Şi o să-l rog acum pe domnul Sârbu să ne spună ce propuneri  are. [...] În al doilea rând, v-aş ruga, tot în cadrul şedinţei de astăzi, să discutăm cheltuielile pentru evenimentul „150 de ani de la înfiinţarea Senatului”. Trebuie să facem economii. Dacă nu facem economii... A trebuit să suportăm nişte cheltuieli de anul trecut şi nişte cheltuieli care sunt în derulare pe care nu le ştim – s-au făcut nişte plăţi pentru evenimentul acesta – nişte cheltuieli în derulare, pe care trebuie să le oprim”, a spus Nicolae Moga. Membrii Biroului Permanent au decis constituirea unui grup de lucru, condus de pesedistul Cristian Dumitrescu. Preşedintele PNL a susţinut că toate informaţiile pe această temă sunt "nişte minciuni sfruntate".

„Este o dezinformare pe care mi-e greu s-o calific. Pe anumite posturi de televiziune apar minciuni. Nu există nicio anchetă, cu atât mai mult împotriva mea. Sunt doar minciuni sfruntate pe ecranele televiziunilor, ceea ce e scandalos”, a afirmat, în apărarea sa, Crin Antonescu. "A fost vorba, atâta vreme cât am fost eu preşedinte al Senatului, de propunerea şi de a adoptarea prin votul unanim al BP al unui program de acţiuni cu caracter festiv pentru întregul an parlamentar. Mai departe nu ştiu care este discuţia despre sumele alocate. Ce mă surprinde pe mine este că nu se caută informaţia acolo unde e normal. De ce nimeni din conducerea Senatului, actualii membri sunt cam aceiaşi ca şi pe vremea mea, nu au fost întrebaţi? Nu am văzut nicio informaţie de la conducerea Senatului", a mai spus liderul PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News