Editura Evenimentul si Capital

INVESTIGAŢIE EVZ. Șeful PNȚCD și-a vândut sediul istoric în condiții dubioase

Aurelian Pavelescu a „grăbit” vânzarea sediuluiui istoric al PNȚCD pentru a scăpa de sechestru FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 1 Comentarii | 2398 Vizualizari

Partidul este acuzat de finanțare ilegală, riscă confiscarea sumei și să fie amendat de Autoritatea Electorală Permanentă. Vânzarea a fost făcută pentru a scăpa de sechestrul impus printr-o hotărâre judecătorească

Pe 20 decembrie 2014, PNȚCD a vândut, în condiții dubioase, sediul istoric al partidului, situat în centrul Bucureștiului. Imobilul fusese restituit partidului în 2009, ca urmare a hotărârii Curții de Apel București. Deși legea privind finanțarea partidelor politice interzice vânzarea bunurilor imobile timp de zece ani de la intrarea în patrimoniu, PNȚCD a vândut clădirea după numai cinci ani, pentru a evita sechestrul impus printr-o hotărâre judecătorească, pentru neplata datoriilor către o firmă privată.

Notarii din București nu au vrut să legalizeze contractul

În luna noiembrie 2014, în Cartea Funciară a imobilului din Clemenceau nr. 9 a apărut notată intenția de vânzare a acestuia printr-un „extras de autentic” în favoarea biroului notarului public Berevoianu Radu Costin.

Țărănistul Vasile Lupu l-a înştiinţat pe notar că există o interdicție legală de înstrăinare a imobilului și că hotărârea de vânzare a imobilului nu poate fi luată legal.

Pe 4 decembrie 2014, după o ședință a Comitetului Național de Conducere (CNC) a PNȚCD s-a hotărât vânzarea imobilului, în ciuda unui adevărat scandal public stârnit de aceasta și a acuzațiilor că CNC nu este for decizional pentru a hotărî vânzarea. Urmare a demersului făcut de Lupu, notarul nu a mai perfectat actul. La fel, un alt notar (din Chitila) a evitat să autentifice contractul de vânzare, dar șeful PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a reușit să perfecteze contractul de vânzare a imobilului la un notar din Râmnicu Vâlcea.

Vânzare „în familie”, la Râmnicu Vâlcea

Pe 20 decembrie, Aurelian Pavelescu, însoțit de alți trei membri din conducerea partidului (Marius Guțău, Nick Teodorescu și Gheorghe Dinescu) i-au vândut imobilul din buricul Bucureștiului „colegei” Oanei Alina Dănilă pentru 420.000 de euro. Vânzarea a fost făcută în rate, 45.000 de euro până la 30 decembrie 2014, 27.000 de euro până pe 30 aprilie 2015, „grosul” de 348.000 de euro urmând a fi plătit abia la sfârșitul anului 2016.

Cumpărătorul: „Vânzarea, o decizie politică”

Cumpărătorul Oana Alina Dănilă este, la rândul ei, membru PNȚCD și președinte al organizației de femei a partidului. Ea ne-a mărturisit că nu și-a dorit niciodată să cumpere sediul.

„Sper ca, până la ultima rată, să găsesc pe cineva care să cumpere. Această vânzare a fost o decizie politică pentru a nu ne fi executată clădirea în contul unei alte datorii, către o firmă privată”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate