Editura Evenimentul si Capital

Se închide „Insula Eternei Primăveri”

14-07/22_6-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 122 Vizualizari

Miercuri, 30 iulie 2014, la ora 19:00, se va desfăşura la Bucureşti evenimentul de închidere a expoziţiei de pictură “Insula Eternei Primăveri”, spaţiul expoziţional Symposium, Biblioteca Naţională a României, Bulevardul Unirii nr. 22.

Expoziţia, rod al taberei de creaţie din Madeira, Portugalia, s-a bucurat de un real succes, fiind primită cu bucurie de marele public, de colecţionari, de Institutul Cultural Român din Lisabona şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Radu Boroianu consemna la deschidere:

„... Aduc multă înţelegere sistemelor de rezidenţă şi taberelor şi cred în această capacitate de a te lasa stârnit, fie că eşti în grup, fie că eşti în alt spaţiu decât cel obişnuit. Numai că ,în ultima vreme, n-aş putea spune că vreuna din aceste întâmplări a avut efecte atât de benefice, atât de profunde ca aceasta de faţă (...)”

Artiştii expozanţi: Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu şi Cristian Macovei .

Pe lângă posibilitatea de a vedea sau revedea cele 72 de lucrări reunite in expoziţie, doi dintre partenerii Contemporanii, Gemini Solutions şi Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC), vor marca acest eveniment printr-o conferinţă dedicată promovării şi dezvoltării aplicaţiilor software de tip cultural, a cărei invitat special este istoricul Leonard Velcescu.

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociatia Făuritori, care își propune valorizarea Culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate