Editura Evenimentul si Capital

Scrutin sub „stare de asediu”. Măsuri stricte de securitate la Paris

Forțe speciale de securitate în fața Arcului de Triumf FOTO: FERI PREDESCU
Autor: | | 0 Comentarii | 173 Vizualizari

Niciodată în istoria Franței, prezidențialele nu s-au desfășurat în condiții de maximă securitate, așa cum a fost acum, când 31 de milioane de francezi s-au prezentat la urne

Peste 60.000 de forțe de ordine - jandarmi, polițiști, militari, dar și mii de voluntari au asigurat, potrivit autorităților, „măsuri excepționale de securitate”.

În zona piramidei de Louvru, locul ales de Macron pentru a-şi celebra, la ora 20.00, victoria în alegeri, „măsurile excepționale de securitate” au fost, aparent, impresionante, datorită numărului uriaș de uniforme negre care au luat cu asalt mulțimea care oricum ocupase uriașa esplandă de la Luvru.

Evacuare „scandaloasă”

Coloanele de polițişti s-au prelins, în pas alergător, printre două tribune cu ziarişti acreditați din întreaga lume. Au trecut brutal pe lângă Cristiane Amanpour de la CNN, care, politicoasă, le-a făcut loc. Miile de suporteri ai noului preşedinte, turişti, chiar şi ziarişti au fost anunțați în megafoane că sunt evacuați „până la ora 19”.

Oamenii nu înțelegeau de ce, deodată, erau scoşi, împinşi de cordoanele de polițişti, odată ce intraseră deja pe esplandă, fără probleme. Chiar și persoanele în cârjă au fost invitate să se miște mai repede. Unii apreciau evacuarea ca „scandaloasă”, alții, mai mucaliți, zâmbeau, comentând că poate exit poll-urile l-au scos „perdant” pe candidatul lor.

Şi din tot acest proiect de măsuri extreme de securitate au rezultat cozi uriaşe în spatele gardurilor.

Că despre controale stricte nu poate fi vorba, păreau mai mult de formă, o privire fugară în geantă sau rucsac şi o pipăire corporală rapidă. Se făcea deja ora 20.00 şi trebuia să ajungă preşedintele. Toată lumea a primit steagul național, o sacoşă şi tricouri inscripționate cu „Ensemble, la France! Emanuel Macron”.

Chiar şi un cerşetor beat care nu părea să ştie cine e noul preşedinte. Forțele de securitate s-au împiedicat, la propriu, de omul întins pe jos, şi şi-au alertat șefii. După ce au constatat că omul e inofensiv au anulat evacuarea lui și l-au lăsat să se bucure de bucuria susținătorilor de pe esplanda de la Luvru.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate