Editura Evenimentul si Capital

Şapte oraşe râvnesc la titlul de Capitala Tineretului din România

Autor: | | 0 Comentarii | 234 Vizualizari

Mai multe oraşe din ţară s-au înscris în competiţia pentru titlul de Capitala Tineretului din România. Municipiul care va câştiga această competiţie va primi şi un premiu în valoare de 50.000 de euro. Acest proiect aflat la a treia ediţie, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis.

Şapte oraşe din România vizează, anul acesta, titlul de Capitala Tineretului. Printre acestea, se numără: Alba Iulia, Baia Mare, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Satu Mare şi Suceava, fiecare oraş urmând să fie analizat în mai multe etape ale competiţiei. În prezent, titlul este deţinut de Bacău. Oraşul care va câştiga va primi de la Banca Comercială Română, unul dintre iniţiatorii programului, 50.000 de euro pentru a putea demara proiectele propuse în cadrul concursului.

Programul aflat sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis, a fost demarat cu scopul de a încuraja tinerii să se implice tot mai mult în procesul de dezvolatare al oraşelor. Astfel, proiectul şi-a propus să îmbunătăţească modul în care autorităţile locale colaboreaza cu orgnizaţiile nonguvernamentale de tineret.

Proiectele oraşelor înscrise vor fi evaluate în două etape de către un juriu format din reprezentanţi ai asociaţiilor nonguvernamentale de tineret, ai partidelor politice de tineret şi ai unor instituţii publice. În urma primei etape care analizează o schiţă a proiectelor, vor fi anunţaţi finaliştii. În cea de-a doua etapă se vor analiza proiectele complexe şi va fi desemnat oraşul câştigător pe data de 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, ce va avea loc în actuala Capitală a Tineretului, Bacău.

Primul oraş din România care a purtat titlul de Capitala Tineretului a ţării a fost Timişoara, în perioada 2 mai 2016-1 mai 2017. A fost urmat de Bacău, care va preda ştafeta următorului municipiu în data de 2 mai 2018. Programul naţional a fost realizat după modelul competiţiei ce desemnează Capitala Europeană a Tineretului, titlu deţinut de Cluj-Napoca în anul 2015. 

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate