Românul Zoltan Meşko va juca pentru New England Patriots, în NFL

Românul Zoltan Meşko va juca pentru New England Patriots, în NFL

Timişoreanul Zoltan Meşko va juca în National Football League pentru formaţia New England Patriots. La început, nu înţelegea cum poate fi cineva disputat de Harvard şi Yale doar pentru că şuta puternic în minge.

Sâmbătă trecută, Meşko a fost ales de celebrul antrenor al lui Patriots, Bill Belichick. Michigan Radio a realizat un articol despre viaţa românului. Părinţii lui Meşko au câştigat Loteria Vizelor în 1997 şi au ajuns în Statele Unite. "Curând, au realizat că frânturile de America văzute în filmele produse la Hollywood nu se potriveau cu apartamentul lor din Queens", notează Michigan Radio. Au părăsit locuinţa murdară, dar scumpă, pentru a se muta la Twinsburg, în apropiere de Cleveland, în statul american Ohio. Într-o zi, în timp ce se afla în sala de gimnastică, românul a lovit atât de tare mingea cu piciorul, încât a spart un bec de pe tavan. O bursă? Pentru ce? Antrenor i-a spus: "Ori plăteşti pentru el, ori joci fotbal". A jucat, a devenit mai bun, o adevărată vedetă în şcoală. Când antrenorul i-a spus că un coleg, tot punter (jucător din fotbalul american, care trebuie să trimită mingea, de obicei cu piciorul, spre echipa adversă. Lovitura trebuie să fie deosebit de înaltă şi cu efect, pentru a determina avansarea coechipierilor spre prinzător şi, eventual, scăparea mingii de către adversar).

"O bursă? Pentru ce, pentru "punting"?" , a întrebat Meşko. I s-a răspuns că da, evident. Părinţii lui Zoltan nu au putut crede aşa ceva. Ştiind că nu îşi va putea plăti colegiul, a înţeles că fotbalul american este şansa sa. Indiana i-a oferit o bursă completă, apoi Harvard, Yale etc. Deşi a crescut ca fan al Ohio State Buckeyes, ai cărei antrenori i-au spus onest "nu îţi putem garanta NFL-ul, dar îţi garantăm Wall Street", Meşko a ales Michigan. 320.000 de dolari pe an în NFL

A absolvit şcoala de afaceri din Michigan cu A minus şi se va specializa în management sportiv. A atras atenţia scouterilor din NFL (fiecare echipă lucreză cu scouteri, a căror meserie e să pună ochii pe cei mai buni tineri jucători). A ratat o şansă imensă în ianuarie, când, emoţionat de atmosferă (cadouri, interviuri, fani ovaţionând), a lovit slab.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbătă trecută, când a fost ales, Meşko a aşteptat telefonul din NFL în compania părinţilor. În timp ce Meşko vorbea la telefon cu patronul de la Patriots, Robert Kraft, şi cu antrenorul Bill Belichick, ESPN anunţa că Zoltan Meşko a fost ales de pe poziţia a 150-a. Va primi salariul minim din NFL, numai că acesta este de 320.000 de dolari pe an. Cam cât câştigă, împreună, trei fotbalişti de la Steaua. <object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GJS91Gfd_CI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/GJS91Gfd_CI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>