REVOLTĂ din interiorul comunităţii musulmane în Marea Britanie ÎMPOTRIVA atentatorilor de la Charlie Hebdo | VIDEO

REVOLTĂ din interiorul comunităţii musulmane în Marea Britanie ÎMPOTRIVA atentatorilor de la Charlie Hebdo | VIDEO

Într-un articol scris pentru publicaţia Daily Mail, publicista Yasmin Alibhai Brown, îşi exprimă regretul că atât de mulţi dintre colegii săi britanici au întors spatele libărtăţii de exprimare şi au permis, prin tăcerea lor, atrocităţi de neimaginat.

"În urmă cu câteva săptămâni, am publicat o carte în care am susţinut că femeile musulmane nu ar trebui să fie obligate să poarte vălul deoarece reprezindă, adesea, simbolul subjugării. Când am ajuns în această ţară din Uganda în anii '70, femeile musulmane britanice nu erau obligate s[ poarte văl sau să îşi acopere feţele. Obiceiul a fost reânviat ca practicp, în parte din cauza exportului islamismului extremist din Arabia Saudită întreaga lume", scrie Yasmin Alibhai Brown, în Daily Mail.

"Recent am invitat câteva femei musulmane la o dezbatere despre cartea mea. Este vorba despre femei educate, rezonabile, dar reacţia lor în privinţa celor afirmate de mine în carte m-a uluit", povesteşte scriitorul care mărturiseşte că a fost asaltat de întrebări şi afirmaţii pline de reproş: "De ce aţi scris aşa ceva? Cine v-a permis?", "Chiar și să găndeşti astfel este este greșit, dar tu le-ai şi publicat", "Dacă ați fi fost într-o țară musulmană ai fi ajuns în fi în închisoare", "Dacă mama ta era în viață, te-ar fi pălmuit pentru că ai scris asta".

Atunci când Yasmin Alibhai Brown a replicat că mama sa a fost adepta Shia Muslim, o sectă liberală şi că a refuzat să poarte vălul de la vârsta de 22 de ani, replica venită a fost una şi mai dură: "Atunci îmi pare rău pentru tine. Ea a fost păcătoasă şi te-a făcut şi pe tine aşa. Dacă ești un musulman, urmezi regulile islamice. Chiar eşti musulmană?"

Ne puteți urmări și pe Google News

În ochii acestor femei, faptul eu sunt casatorită cu un englez mă face şi mai păcătoasă.

Doar două din cele 14 de femei mi-au luat apărarea în privinţa dreptului meu de a scrie, dar au spus că nu ar fi îndrăznit niciodată să conteste practicile islamice atât de deschis. Pentru multe astfel musulmane, mintea mea este prea liberală.

"Am avut răspunsuri calde, de apreciere, dar nu în public. Femeile musulmane care sunt de acord cu mine sunt prea speriate ca să vorbească în actualul context", a subliniat Yasmin Alibhai Brown.

Asta pentru că ceva profund tulburător se întâmplă la credinţa islamică în Marea Britanie și nu numai. Iar acest val de conservatorism a dus la atrocitățile teroriste din Franța săptămâna trecută, în cazul celor trei tineri, care, într-o societate liberă, au decis să atace principiul libertății de expresie, în numele islamului.

Yasmin Alibhai Brown a atras atenţia că săptămâna trecută, în Arabia, un tânăr musulman, Raif Badawi, care a înființat un site privind libertatea de exprimare, a fost biciuit cu 50 de lovituri şi acum acum îl aşteaptă alte 950, plus nouă ani de închisoare.

De altfel şi primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, a avertizat musulmanii dacă nu le place Occidentul pot pleca.