Revista Presei. Referendum pentru independența Ținutului Secuiesc și vizita lui Orban la Cluj. Enigmele generalului Vlad. Split TVA complică viața!

Revista Presei. Referendum pentru independența Ținutului Secuiesc și vizita lui Orban la Cluj. Enigmele generalului Vlad. Split TVA complică viața!

Bună dimineața! Să vă fie trezirea lină, cafeaua aromată și ziarul aproape! Că aveți din ce alege. De la vizita lui Orban în Transilvania la enigmele generalului Vlad. De la referndum pentru independența Ținutului Secuiesc la trupele sovietice care au fost în Evenimentele din 1989. De la firmele fericite, dar "acoperite", la firmele normale chinuite de split TVA. Trece încă o zi, iar voi veți cheltui nebunește încă 3 lei pentru a cumpăra ziarul care vă face cu ochiul! O zi frumoasă!

Viktor Orban şi-a lansat campania electorală în România. Specialiştii: Orban se raportează constant la un oponent, fie că este Soros, valul de migranţi sau UE

Premierul maghiar, Viktor Orban, a promovat timp de trei zile mesaje naţionaliste şi a promis comunităţii maghiare de aici o viaţă mai bună dacă îl votează la alegerile din primăvara anului viitor. Voturile diasporei maghiare ar putea fi decisive pentru viitoarea majoritate de la Budapesta. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ UPDATE Viktor Orban, a deschis noul an universitar în România: „Ungari… Premierul Viktor Orban şi-a continuat turneul în România, după ce sâmbătă a fost în Cluj-Napoca şi duminică în Floreşti (localitate din Cluj), prin participarea sa la deschiderea anului şcolar la Universitatea Partium din Oradea, instituţie care are ca principal finanţator chiar Guvernul maghiar.

„Ungaria poate fi mare doar împreună cu maghiarii de dincolo de graniţă. Toţi cei care merg alături de Ungaria au susţinere: slovacii, croaţii, etc. Şi sper ca şi România să se alăture cândva Ungariei. Universităţile maghiare din Ardeal trebuie să înveţe studenţii şi să aibă curajul să-şi asume identitatea, să ducă mai departe limba, cultura şi credinţa“, a declarat premierul Ungariei, la debutul discursului său de la Oradea. Apoi, a pus accentul pe faptul că Ungaria trebuie să fie „maghiară şi creştină“, nu cum ar vrea liderii din Occident, adică să accepte imigranţi, care de cele mai multe ori nu sunt de religie creştină, ci musulmani.

De ce îi protejează Mihai Tudose pe miniștrii favoriți ai lui Dragnea

Premierul i-a cerut ministrului Justiției să sesizeze CCR în privința dosarului Belina. Tudose le apară pe Shhaideh și Plumb, implicate într-un dosar de abuz în serviciu, dar i-a atacat dur pe alți miniștri sau secretari de stat. Nici Carmen Dan, ministrul de Interne, n-a fost certată vreodată de către premier.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,  a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională (CCR) în privința deschiderii dosarului Belina, în care sunt implicate Sevil Shhaideh (ministrul Dezvoltării) și Rovana Plumb (ministrul Fondurilor Europene). Toader a explicat că inițiativa nu aparține Ministerului Justiției, ci Guvernului, instituția pe care o conduce urmând să finalizeze draftul până luni. Concret, guvernanții vor solicita CCR să decidă dacă procurorii pot ancheta oportunitatea adoptării unei Hotărâri de Guvern.

Enigmele generalului Vlad

Pleacă dintre noi ca un personaj de roman. Cei care i-au fost mai aproape și l-au cunoscut au întins tricolorul peste sicriul din capelă. L-au respectat, l-au temut și l-au iubit. Nici un șef de servicii secrete n-a stîrnit asemenea sentimente.(…)Deținut pentru o vreme, el a ocupat fotoliul de adversar de moarte al tuturor filoamericanilor din România, al băsiștilor și sorosiștilor, al ONG-iștilor prețioși și patrioți de paradă. De la Tismăneanu la Baconschi, de la Cristian Ghinea la Marius Oprea, contribuția generalului la stoparea vărsării de sînge și la împiedicarea unui plan de spargere a României nu reprezintă decît un prilej de înjurătură. Am citit cîte ceva despre enormitatea cu generalul care l-ar fi bătut pe un protestatar de la Brașov în 1987. Cu aproape 15 ani în urmă, prin 2002, am fost tîrît într-un proces pentru că am publicat un extras din cartea aceluiași istoric despre revoltele de la Brașov, în care carte nu Iulian Vlad, ci Ristea Priboi l-ar fi bătut pe Somenhauer. Mai nou, același general a început să apară pomenit prin diverse articole despre uciderea disidentului Gheorghe Ursu, de parcă el ar fi fost la pupitrul tuturor crimelor și abuzurilor din comunism.

Continuarea pe danandronic.ro