Editura Evenimentul si Capital

De FRICA DNA, vicepreședintele PSD al CJ Cluj a refuzat o INVESTIȚIE de 70 de milioane de euro

Ioan Oleleu a blocat o investiție importantă.
Autor: | | 33 Comentarii | 4990 Vizualizari

De frica procurorilor DNA, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu (foto), cercetat într-un dosar de corupție, a pus în pericol un proiect de 70 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene, care vizează construirea unui centru intermodal care să transforme Aeroportul Internațional Cluj Napoca, într-un punct important pe harta transportului de marfă.

Proiectul a fost demarat în anul 2011, când a fost pusă depusă cerea de finanțare, beneficiari fiind asocierea Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internațional Cluj Napoca. Uniunea Europeană a decis că proiectul final trebuie depus până la data de 26 februarie 2015, dacă se dorește a fi finanțat.

După arestarea președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu pentru fapte de corupție, oficialii Consiliul Județean Cluj au făcut tot ce au putut pentru a fugi de aceasta asociere pentru construirea Proiectului Intermodal. Proiectul vizează interconectarea Stației CFR Cluj Napoca Est, aflată la un kilometru de Aeroport cu viitorul terminal de cargo. În cadrul acestui proiect se vor construl un terminal pentru marfă în incinta aeroportului Cluj, o gară CFR călători care să asigure legătură pentru călători între Aeroport și Stația CFR CLuj Napoca Est și diferite legături auto între terminalul de marfă de la CFR care se află de altfel foarte aproape și cel de marfă de la Aeroport. Astfel, firmele care își desfășoară activitatea în Transilvania vor putea aduce pe calea aerului marfa pe care o importă și apoi să o transfere pe calea ferată și transportată la destinație. Oficialii Aeroportului Cluj Napoca susțin că și viceversa este perfect valabilă mai ales că foarte multe firme de renume care au deschis fabrici în parcurile industriale au făcut acest lucru cu gândul că își vor putea exporta marfa pe calea aerului.

După patru ani angajații CJ Cluj nu au finalizat actele proiectului

Marți seara, cu două zile înainte de termenul limită fixat de reprezentanții Uniunii Europene pentru depunerea proiectului, consilierii județeni au decis să ia atitudine împotirva vicepreședintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu care a refuzat să semneze actele asocierii. Numele lui Oleleu a fost pomenit într-un dosar DNA, fiind de altfel interceptat mai bine de patru luni în dosarul de corupție care se referă la Horea Uioreanu.

La ședință Consiliului Județean, chiar și PSD-iștii clujeni l-au criticat pe Oleleu că refuză să își asume responsabilitatea cu privire la acest proiect care a fost tergiversat nepermis de mult. În timpul ședinței, Oleleu a spus că reprezentanții comisiei tehnico economice din cadrul CJ Cluj nu au reușit, dupa mai bine de patru ani (n.n.), să avizeze proiectul tehnic.

”S-a propus ca liderul asocierii să fie schimbat, să fie aeroportul, motivând că reprezentanţii aeroportului cunosc mai bine datele tehnice ale proiectului şi ei ştiu cel mai bine acest proiect”, a spus Oleleu, dovedind astfel că și cu două zile înainte de termenul final nu dorește să se implice în acest proiect și că se folosește de orice tertip pentru a nu semna un act important care privește o investiție de 70 de milioane de euro.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate