Editura Evenimentul si Capital

REFERAT DNA. Sume de bani uriaşe găsite la flagrant asupra managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Alexandru Băloi,
Autor: | | 5 Comentarii | 6439 Vizualizari

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Alexandru Băloi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită, decizia instanţei nefiind definitivă. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, joi seară, propunerea procurorilor DNA şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele managerului SJU Ploieşti, Alexandru Băloi.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Procurorii DNA au descoperit şi alte sume de bani la flagrant.

“Urmare a constatării infracţiunii flagrante în torpedoul maşinii condusă de inculpat a fost identificată suma de 3.000 de lei, în bancnote de 100 de lei a căror serii corespund cu cele din planşa fotografică anterior flagrantului. Mai mult, asupra inculpatului au fost identificate mai multe sume de bani al căror cuantum nu îl cunoştea: suma de 8,800 lei într-un plic de la o factură UPC, suma de 3.500 de lei şi 1.100 de euro în portofel”, referet DNA.

Flagrantul

Băloi a fost reţinut în cursul zilei de miercuri, după ce a fost prins în Bucureşti în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri. Potrivit DNA, în perioada aprilie 2014 - iulie 2015, Alexandru Băloi a primit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menţionată.

"Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor. Din conţinutul probatoriului a rezultat faptul că foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei şi au fost remise în trei tranşe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii atât din punct de vedere al datei, cât şi al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate", se arată într-un comunicat al DNA.

Precizările DNA

DNA precizează că, în acelaşi context, managerul spitalului a primit miercuri de la martorul denunţător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale. La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra managerului SJU Ploieşti fiind găsită suma de 3.000 lei. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

"Cea mai mare unitate sanitară din Prahova"

Medicul Alexandru Băloi este din martie 2014 managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cea mai mare unitate sanitară din Prahova, care la sfârşitul lui 2013 a fost implicată într-un scandal legat de modul de desfăşurare a activităţii în urma căruia fostul director Adrian Strâmbeanu a renunţat la funcţie. Anterior, Băloi a ocupat funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, fiind apoi detaşat ca director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate