Radu Mazăre nu e de acord cu Ponta și Chițoiu în privința limitării plăților în numerar

Radu Mazăre nu e de acord cu Ponta și Chițoiu în privința limitării plăților în numerar

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a afirmat că o să propună mâine, în cadrul conducerii PSD, să se voteze dacă social-democrații sunt sau nu sunt de acord cu limitarea plăților cash între persoane fizice.

"Mâine avem şedinţă la partid, avem de discutat nişte chestiuni. La partid o să propun să votăm în comitetul executiv dacă suntem sau nu suntem de acord cu limitarea plăţilor cash între persoane fizice. Eu continui să susţin că lucrul ăsta va bloca consumul şi va bloca economia. Şi să vedem! Dacă vor vota că sunt de acord, asta este! (...) Şi alte chestiuni. Uite, spre exemplu, vedeţi că nici voi nu aveţi voie să spuneţi din dosar. Conform noului Cod Penal, ziariştii, nimeni nu are voie să facă dezvăluiri despre conţinutul dosarului atâta vreme cât se află în curs de cercetare. Nici eu, nici voi. S-ar putea să fiţi pasibili şi voi. Este o chestiune care cred că trebuie discutată', a afirmat Mazăre la ieşirea de la DNA Constanţa, după ce a i s-a adus la cunoştiinţă că este cercetat într-un nou dosar penal", a spus primarul Mazăre.

Radu Mazăre a spus că îi va explica premierului Victor Ponta cum în Italia efectele unei astfel de legi sunt catastrofale.

"Eu am să-i explic premierului, că poate nu ştie ce se întâmplă spre exemplu acolo unde se aplică, pentru că în Europa este o singură ţară unde se aplică această limitare, şi anume Italia, cu efecte catastrofale. Ei vor acum să crească limita pentru că şi-au dat seama că a avut un efect negativ impactul asupra comerţului italian. Sunt foarte mulţi care pleacă în ţările învecinate ca să-şi cumpere cu cash, neputând să facă lucrul ăsta în ţara lor. Noi suntem lângă bulgari, probabil o să mergem la bulgari, că şi aşa ne-am mutat la ei cu firme şi cu maşini. Acum o să ne mutăm şi cu cumpărături. (...) Nu este o problemă a mea, personală (...) dar cred că nu este bine pentru societatea românească", a spus primarul. 

Ne puteți urmări și pe Google News