RADET a făcut cerere pentru ajustarea prețului la căldură

RADET a făcut cerere pentru ajustarea prețului la căldură

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a făcut precizări legare de obligațiile furnizorului de căldură și apă caldă.

Temperatura nu trebuie să scadă niciodată cu mai mult de două grade faţă de nivelul stabilit prin contract iar apa caldă trebuie să aibă cel puțin 55 de grade Celsius, a precizat ANRE, la solicitarea MEDIAFAX.

1.24 milioane utilizatori

Potrivit ANRE, la nivel naţional sunt racordate la termoficarea centralizată 1,24 milioane de apartamente situate în 60 de localităţi, inclusiv Municipiul Bucureşti. Există posibilitatea ca utilizatorii să decidă cât consumă prin montarea de repartitoare. Potrivit ANRE, nu există modificări considerabile ale tarifului față de anul trecut. „Preţurile de furnizare a energiei termice (care includ preţurile de producere în centrale de cogenerare sau de producere separată, de transport şi de distribuţie, după caz), cu două excepţii (Tulcea şi Vlăhiţa) nu s-au modificat până în acest moment faţă de cele de la 31 decembrie 2016. Există în prezent solicitări de ajustare de tarife de la mai mulţi operatori (printre care şi RADET Bucureşti), solicitări care se află în analiza consiliilor locale, respectiv ANRE pentru avizare. Consiliile locale vor decide asupra acestor solicitări şi asupra preţurilor de facturare la populaţie prin acordarea de subvenţii, având în vedere şi prevederile Legii nr. 196/2016”, a mai transmis ANRE, pentru MEDIAFAX.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tariful pentru gigacaloria facturată populaţiei în marile oraşe depăşeşte 200 de lei, maximele la nivel naţional fiind întâlnite în Sighişoara (379 de lei), Alexandria (345 de lei) şi Gheorgheni (305 lei)

Cele mai mici tarife din ţară se regăsesc, potrivit ANRE, în oraşele Cernavodă (88,1 lei/Gcal), Beiuş (96,3 lei/Gcal - centrala furnizorului local Transgex SA funcţionează pe bază de energie geotermală) şi Năvodari (100 de lei/Gcal, centrala furnizorului local, Uzina Termoelectrică Midia, funcţionează pe păcură şi gaze combinate de rafinare).