"Prima Casă": aproape 10.000 de locuințe ANL pot fi cumpărate de tineri

"Prima Casă": aproape 10.000 de locuințe ANL pot fi cumpărate de tineri

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a construit 31.100 de locuinţe pentru tineri, dintre care 10.519 de locuinţe îndeplinesc condiţiile de vânzare către chiriaşi. Tinerii pot cumpăra aceste locuințe și prin programul "Prima Casă".

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a aprobat un plafon de 495 milioane lei pentru cumpărarea locuinţelor ANL prin Programul "Prima Casă". Până la această dată, ANL a construit 31.100 de locuinţe pentru tineri, dintre care 10.519 de locuinţe îndeplinesc condiţiile de vânzare către chiriaşi. Până la această dată s-au vândut 622 locuinţe, iar alte 80 de locuinţe se află în diverse stadii ale procesului de vânzare.

Anul trecut, s-a decis ca preţul de vânzare pentru locuinţele ANL să fie de 326 euro/mp (TVA inclus). Acest preț este valabil până la 31 iulie 2014.

Programul "Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii" oferă tinerilor între 18 şi 35 de ani locuinţe noi la o chirie modică, pe durată limitată, cu perspectiva ca, în timp, aceştia să poată deveni proprietari. După minimum un an de închiriere, locuinţele pot fi cumpărate de tinerii chiriaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fondurile obţinute din vânzarea locuinţelor ANL vor fi folosite exclusiv pentru construirea de noi locuinţe.