Editura Evenimentul si Capital

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Realizarea autostrăzii Moldova-Transilvania este absolut necesară pentru dezvoltarea regiunii Nord-Est și trebuie inclusă în proiectul de buget

Autor: | | 0 Comentarii | 690 Vizualizari

Prezent astăzi la Piatra Neamţ, la evenimentul organizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest (Asociaţie compusă din 6 Consilii Judeţene din regiunea Nord –Est) privind susţinerea Autostrăzii Moldova – Transilvania, preşedintele PNL Neamţ, Mugur COZMANCIUC a făcut un nou apel pentru susţinerea proiectului.

„Realizarea autostrăzii Moldova-Transilvania este absolut necesară pentru dezvoltarea regiunii de Nord-Est a României, ea nu trebuie să aibă culoare politică şi trebuie să fie susţinută de toţi factorii de decizie din regiune. Această dezbatere este necesar să o ducem şi în Parlament”, a spus Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț a amintit faptul că lipsa unei infrastructuri rutiere corespunzătoare este unul din motivele principale pentru care regiunea de Nord- Est este printre cele mai sărace din România.

„ Actuala guvernare trebuie să demonstreze că îi pasă de nemţeni în particular şi de locuitorii din această regiune a României, în general, şi să includă în bugetul anului 2015 fondurile necesare pentru finanţarea autostrăzii pentru Moldova. În plus, acest proiect trebuie inclus printre proiectele prioritare ale Masterplanului General de Transport.  Este inacceptabil ca regiunea de Nord- Est să nu aibă o autostradă. Este cazul ca, indiferent de judeţul sau partidul pe care îl reprezentăm să susţinem acest proiect comun: autostrada Moldova-Transilvania. Lipsa unei infrastructuri rutiere corespunzătoare este unul din motivele principale pentru care regiunea de Nord- Est este printre cele mai sărace din România. Refuzul includerii acestui proiect pe lista de priorităţi a Guvernului va condamna această zonă la izolare şi sărăcie şi pentru anii care vin.  Nu cred că trebuie să mai aşteptăm nicio zi pentru a face demersurile necesare pentru realizarea acestei autostrăzi. Trebuie să înţelegem că este unul din proiectele de ţară ale României. Acest proiect este susţinut şi de mediul de afaceri şi este necesar pentru atragerea de investiţii în zonă, dar şi pentru dezvoltarea turismului. Această autostradă face parte din reţeaua TEN-T şi poate fi finanţată din fonduri europene”, a mai spus Cozmanciuc.

Consilierii judeţeni din judeţul Neamţ deja au semnat o rezoluţie pentru susţinerea acestui proiect. În perioada următoare vom încerca împreună să găsim şi mai mulţi susţinători pentru finanţarea şi demararea construcţiei acestei autostrăzi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate