Editura Evenimentul si Capital

Povestea incredibilă a locotenentului Ninel de la Securitate, care ancheta minori în 1982

14-07/04-pedofil-tvr-465x390
Autor: | | 28 Comentarii | 7157 Vizualizari

Imaginile difuzate cu pedofilul Ninel Șerbănescu au produs un puternic efect și asupra unui bucureștean în vârstă de peste 45 de ani. Nu, nu e vorba de tatăl vreunuia dintre copiii abuzați, ci de un bărbat care, în adolescență, a fost anchetat la școală de ofițerul de Securitate Ninel Șerbănescu.

Este o sursă extrem de credibilă, dar, fiind o persoană publică, vom păstra numele real sub anonimat, folosind identități fictive.

În anul 1982, doi puști de 14-15 ani se visau eroi de filme, capabili să construiască tot felul de mașinării „de război” sau sisteme electronice, bașca voiau să schimbe lumea într-una mai bună. Unul dintre ei, să-i zicem „Vlad”, avea și pasiune pentru scris și credea că niște manifeste le-ar aduce adepți în lupta lor cu derbedeii din cartier și cu țiganii care-i furau. Celălalt, „Horia”, era elev eminent la un liceu de matefizică din Capitală și meșterea tot felul de chestii electronice. Lui i-a venit ideea să facă niște emițătoare, apoi niște „bombe” cu benzină din becuri. Să-i sperie pe golani și să câștige repede adepți în organizația pro-dreptate la care visau amândoi. Au găsit, într-un final, și niște litere de mașină de scris, bune de folosit la manifeste.

Cititi si : Spionul-pedofil îi păcălea pe copii cu jocul „De-a baba oarba”  

„Problema – povestește Vlad – a apărut când am început să căutăm adepți, să convingem colegi și alți puști să intre în organizația noastră. De aici ni s-a tras. S-a aflat și ne-am trezit cu un tip peste noi. Cu acest Ninel Șerbănescu pe care l-am văzut joi seară la televizor că e pedofil. Întâi i-a luat urma lui Horia, căci peste el s-a dus acasă. I-a făcut percheziție, a găsit becurile și emițătoarele că acolo era atelierul nostru, a vorbit cu părinții lui și, normal, oamenii s-au speriat”.

Vlad mi-a povestit și cum a fost întâlnirea cu ofițerul de Securitate „Ninel Ștefănescu”, căci el așa își amintește că s-a prezentat: Ștefănescu, nu Șerbănescu. Poate fi, însă, doar o confuzie sau poate fi un nume folosit în acea perioadă de către securist.

În aceeași zi, după percheziția de la Horia, în luna noiembrie 1982, ofițerul s-a prezentat la liceul lui Vlad. Era în jur de ora 16-17 după-amiaza. Directoarea l-a chemat pe elev la ea în birou, iar bărbatul s-a prezentat ca fiind locotenent de Securitate.

Declarație luată în biroul directoarei școlii

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate