PEDOFILII, daţi de gol chiar de OCHII victimelor. Poliția poate folosi reflecțiile de pe RETINĂ în fotografii digitale pentru a prinde ABUZATORII

PEDOFILII, daţi de gol chiar de OCHII victimelor. Poliția poate folosi reflecțiile de pe RETINĂ în fotografii digitale pentru a prinde ABUZATORII

Reflecțiile din ochii victimelor abuzurilor sexuale pot fi captate în fotografii digitale ce ar putea fi folosite de către poliție pentru a prinde pedofilii.

Potrivit Daily Mail, oamenii de ştiinţă de la două universități din Marea Britanie, au arătat că imaginile de oameni reflectate în ochii victimei pot fi identificate cu ajutorul tehnologiei avansate.

Cercetătorii au explicat că ochiului actionează ca o oglindă în care imaginile de oamenilor sunt capturate. Această descoperire înseamnă că martorii care au au asistat la o infracțiune ar putea fi acum identificaţi odată ce fotografiile de înaltă rezoluție sunt amplificate .

Psihologii de la Universitatea din York şi de la Universitatea din Glasgow au posibilitatea de a extrage astfel de imagini și de a le creşte rezoluţia, astfel încât subiecții să poată fi identificaţi de către terți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Rob Jenkins a declarat: "pupila ochiului este ca o oglindă neagră. Ochii din fotografiile ar putea dezvălui unde ai fost și cu cine ai fost"

În cadrul studiului , Dr. Jenkins si la Universitatea din Glasgow a fotografiat opt persoane, care pentru a căuta patru oameni care s-au aflat în spatele aparatului.

Fețele reflectate au fost apoi captate și mărite, iar subiectii au fost rugaţi să compare imaginile şi sp identifice fețele pe care le știau. ARTICOLE POPULARE:

  • A SLĂBIT atât de mult încât SOŢUL său NU a mai RECUNOSCUT-O când s-a întors din Afganistan | GALERIE FOTO

  • PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

  • ALPINIST EXPERIMENTAT, un COPIL de 9 ani. Un BĂIEŢEL a escaladat vârfurile Kilimanjaro, Whitney şi Aconcagua | GALERIE FOTO