Editura Evenimentul si Capital

Dezbaterea pe bugetul din 2015. Parlamentarii au aprobat în două ore şi jumătate TOATE articolele legii. Votul final va fi dat mâine

Autor: | | 7 Comentarii | 274 Vizualizari

Plenul reunit al Senatului şi Camerei a finalizat, vineri, dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2015. Lucrările se vor relua sâmbătă dimineaţă cu dezbaterile pe bugetul asigurărilor sociale, cele două legi urmând să fie supuse votului final. Parlamentarii PSD vor vota proiectul de buget pe 2015 pe motiv că este unul „sănătos”, în timp ce cei de la PNL au anunţat, astăzi că nu-l susţin deoarece este „nerealist, mincinos”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, vineri seară, înaintea închiderii şedinţei de plen, că Birourile permanente reunite ale celor două Camere vor fi convocate sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30.

Zgonea a mai spus că dezbaterile în plenul reunit asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi reluate sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00,  informează Mediafax.

UPDATE ora 17.50: Parlamentarii au aprobat în două ore şi jumătate toate articolele legii bugetului de stat pe 2015. Cele 56 de articole ale proiectului de buget au fost adoptate în două ore şi jumătate, fiind respinse amendamentele opoziţiei, care nu fuseseră acceptate nici de comisiile parlamentare de specialitate.

UPDATE ora 14.41. Reprezentanții UDMR au declarat că vor decide după dezbateri dacă susțin sau nu bugetul.

Guvernul s-a ţinut de cuvânt şi finanţează toate măsurile la care s-a angajat şi cuprinde creşteri la toate domeniile cheie: sănătate, educaţie, apărare, a spus Viorel Ștefan, deputat PSD.  În schimb, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a spus că are “o profundă dezamăgire” faţă de proiectul de buget şi o “profundă îngrijorare” faţă de modul în care va arăta viaţa românilor dacă acest buget va fi adoptat.

UPDATE ora 12.30: Din totalul de 569 de senatori și deputați 421 sunt prezenți, condițiile de cvorum fiind îndeplinite.

Prezentând bugetul, premierul Victor Ponta a spus că este unul realist, de creștere și cu perspectivă de dezvoltare pentru România.

„Bugetul pe care îl prezentăm în fața plenului reunit trece la lucrurile adevărate, nu la declarațiile politice, care au abundat în această perioadă. După cum puteți constata, nu există nicio creștere de taxe și impozite în 2015”, a spus Ponta. Acesta a reamintit că bugetul pentru anul viitor conține măsuri precum scutirea profitului pe impozitul reinvestit, alocarea de bani mai mulți pentru investiții, reducerea TVA pentru pachetele de turism all-inclusive. Potrivit lui Ponta, în bugetul pe 2015 există acoperire pentru mărirea pensiilor, dublarea alocațiilor pentru copii și indexarea indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități.

Acesta a reamintit și că TVA pentru pachetele all-inclusive din turism va scădea de la 24 la 9%.

Premierul a mai spus că prin votul comisiilor de specialitate la proiectul bugetului asigurărilor sociale pe 2015 „se pune punct” formulei „pomeni electorale".

„Prin votul tuturor colegilor — Putere și Opoziție — pentru proiectul de buget al asigurărilor sociale rezultă că nu a fost vorba de nicio pomană electorală, atât timp cât toată lumea a votat, și cred că va vota în continuare, pentru că există acoperire în buget pentru mărirea pensiilor, pentru dublarea alocațiilor pentru 600.00 de copii și pentru indexarea cu 16% a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități”, a spus premierul.

„Precizez foarte clar că aceste măriri, care nu au fost în niciun caz pomeni, în niciun caz nu satisfac necesitățile pentru un trai decent, reprezintă doar un mic sprijin, doar ceva în plus după ani în care s-au tăiat sau au rămas pe loc", a arătat Victor Ponta.

În bugetul pe 2015 se confirmă, de asemenea, cei trei ani de alocări suplimentare consecutive pentru două domenii esențiale — Educația și Sănătatea, arătat Ponta.

"Și vă cer sprjinul pentru a păstra această direcție absolut corectă — creșterea investițiilor în Sănătate și Educație și mai ales aplicarea convenită de altfel cu reprezentanții celor două sectoare fundamentale, și anume aplicarea creșterilor veniturilor personale ale persoanelor care lucrează în Sănătate și Educație", a subliniat premierul Ponta.

El a menționat că vor fi plătiți banii tăiați și profesorilor.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate