Editura Evenimentul si Capital

Părinți, programați-vă concediile de vară mai devreme!

Autor: | | 0 Comentarii | 826 Vizualizari

Anul școlar care începe luni, se va termina cu o săptămână mai devreme față de data obișnuită. Mai exact, elevii vor intra „în vacanța mare” în ziua de 16 iunie. În 2018, procesul educațional debutează pe 10 septembrie

Ne mai despart cinci zile de începerea noului an şcolar, adică, luni, 11 septembrie, acesta însumând 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni), structurat în două semestre - 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018 şi 12 februarie 2018 - 15 iunie 2018. Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018), intersemestrială (3 - 11 februarie 2018), cea de primăvară (31 martie - 10 aprilie 2018), vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie 2018). De asemenea, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie - 5 noiembrie 2017.

„Școala altfel”, la alegere

În acest an şcolar, programul naţional „Şcoala altfel” va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi va fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Desfăşurarea programului nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Calendar dedicat claselor terminale

Elevii care vor absolvi clasa a VIII- a în anul ce vine vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018. De menţionat este şi că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de-al II-lea semestru, în luna februarie.

„Rămâne cum am stabilit!”

A devenit deja un obicei ca startul anului școlar să ne ia prin surprindere. După imensul scandal legat de manuale, starea adesea deplorabilă în care se află unitățile de învățământ a iscat și o avalanșă de cereri de amânare. Răspunsul ministrului Liviu Pop a fost, însă, categoric. „Actualul calendar prevede începerea noului an şcolar pe 11 septembrie și a fost stabilit încă din luna februarie, împreună cu partenerii sociali, părinţi, elevi, reprezentanţi ai sindicatelor, fiind prevăzută și structura anului şcolar cu cele 35 - 36 de săptămâni absolut necesare. Sunt foarte multe şcoli care sunt în renovare şi personal, nu cred că amânarea începerii anului şcolar cu o săptămână va schimba foarte mult situaţia din punctul acesta de vedere, dacă vrem să fim cinstiţi cu noi înşine”, a explicat ministrul Educației.

Calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate