Organizarea corectă a spațiului de lucru

Organizarea corectă a spațiului de lucru

Copiii au nevoie de un spațiu primitor și relaxant unde să-și petreacă orele de studiu și de recapitulare a temelor date la școală. Adulții adesea își aduc și ei o parte din îndatoririle de la serviciu acasă și au, de asemenea, nevoie de un spațiu util, care să nu acapareze zona de living și care să țină „în siguranță” acte sau dosare. Iată cum trebuie să vă organizați spațiul de lucru sau de studiu, astfel încât totul să se desfășoare armonios în casă

Biroul pentru studiu al copiilor este nelipsit din majoritatea caselor, dar, după pererea unor psihologi britanici, adesea sunt amplasate greșit. Prima greșeală ține de locul în care este pus. Dacă un adult care lucrează la calculator preferă și-i este benefic pentru ochi ca fereastra să-i fie în față, în cazul studiului, fereastra este ideal dacă este poziționată în lateral. Astfel, razele puternice ale soarelui nu obosesc ochiul atunci când micuțul citește și nici nu influențează atât de mult starea de concentrare când afară este o zi înnorată.

Calculatorul și fereastra

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa cum spuneam, monitoarele, în cazul adulților, trebuie să stea cu spatele la peretele pe care aveți fereastră. Psihologii susțin că astfel concentrația este mai mare, tonicul psihic, iar medicii oftalmologi întăresc și ei afirmația lor, explicând ca ochii obosesc mai greu astfel.

Organizarea este esențială

Uneori peirdem mult timp alocat pentru studiu căutând ceva de scris sau cursul de luna trecută ori diverse acte. Pentru mai mult timp economisit, puneți-le pe toate sus! Nu cumpărați dulapuri pentru depozitare, nu îngrămădiți totul în sertarele biroului. Ideal este să eliminați teancurile de hârtie de pe birou sau din birou.

Se pare că există studii care arată că efortul de a găsi ceva lăsat sub nivelul brâului este mai mare și mai iritant decât cel de a vă ridica de pe scaun și de a privi în sus. Psihologii englezi explică fenomenul prin nevoia creierului de a schimba mediul, de a lua o pauză. Statul prea mult în poziția șezut și fixarea privirii în jos timp de mai multe minute reduc capacitatea de concentrare.

Ca soluție ideală, puteți folosi rafturi suspendate pe perete sau lăcașuri de depozitare tip „plic”.

Alegeți un colț

Deși în reviste sau în marile companii vedeți „office”-uri cu masa de lucru plasată în mijlocul încăperii, spațiul de lucru eficient este mai degrabă într-un colț. Nu doar nevoia de intimitate joacă un rol fundamental, dar în locuințe fiecare metru de spațiu contează. Camerele copiilor devin mai înguste când așezați un birou central, chiar și lipit de perete, iar masa celor care lucrează de acasă se va menține „neaglomerat” și mai ferită de curiozitatea copiilor, de exemplu, dacă este plasată într-o arie intimă a livingului.