O nouă sală de operații cu dotări de ultimă generație, deschisă la Spitalul Universitar din Capitală

O nouă sală de operații cu dotări de ultimă generație, deschisă la Spitalul Universitar din Capitală

Proiectul a fost început anul trecut, costul investi'iei ridicându-se la 235.000 de euro . Numărul operațiilor care vor fi efectuate în această sală se ridică la 1.600 pe an.

Noua sală a fost deschisă cu ajutorul programului de responsabilitate socială ,,Energie pentru o şansă la viaţă”, finanţat de GDF SUEZ Energy România şi implementat în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață.

Proiectul a început anul trecut și s-a desfășurat în colaborare cu echipa medicală a Secţiei Chirurgie IV. Valoarea finanţării din partea GDF SUEZ Energy România este de 235.000 de euro.

Echipamentele achiziţionate în acest proiect au fost: o linie laparoscopică de ultimă generaţie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale şi care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operaţii modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical. Noua aparatură oferă şi posibilitatea upgradării permanente, lucru esenţial având în vedere evoluţia rapidă a tehnologiei medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sala de operaţii este dotată şi cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenţilor şi rezidenţilor posibilitatea să-şi însuşească mai bine metode şi tehnici specifice diferitelor patologii.

Medicii speră ca prin amenajarea acestei săli noi de operații numărul intervențiilor chirurgicale să se dubleze și totodată să crească numărul operațiilor minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă.

"Mă bucur oricând pot face ceva pentru pacienții Spitalului Universitar de Urgență, dar și pentru cei care, cu abnegaţie, fac bine - medici, asistente, infirmiere. Fie folosind fonduri publice guvernamentale, fie folosind fonduri europene, fie, cum este în acest caz, realizând parteneriate veritabile cu organizații non-guvernamentale și investitori strategici, trebuie să construim un spital modern și competițional, deschis oamenilor.» a declarat profesor doctor Cătălin Cîrstoiu, Manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.