O navă militară americană va ajunge în Portul Constanţa zilele viitoare

O navă militară americană va ajunge în Portul Constanţa zilele viitoare

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat pe pagina de Facebook că distrugatorul USS Truxtunva "se va afla în portul Constanţa pentru o vizită de rutină şi exerciţii comune cu România şi Bulgaria", în perioada 8-11 martie.

Nava cu 300 de militari la bord a plecat azi din Grecia şi se îndreaptă spre România, urmând să ajungă sâmbătă, 8 martie, la Constanţa. Oficialii americani declară că această vizită nu are legătură cu criza din Ucraina, aceştia susţinând că operaţiunile lui Truxtun în Marea Neagră erau programate cu mult timp înainte de la plecarea din SUA”. "Cât timp va fi în Marea Neagră, vasul va face o vizită de port şi exerciţii de rutină cu aliaţii şi partenerii SUA în regiune. Operaţiunile USS Truxtun în Marea Neagra au fost programate cu mult timp înainte de a părăsi Statele Unite", anunţă Flota a 6-a americană, care operează în zona Europeano-Africană.

USS Truxtun este un distrugător lansator de rachete care se află în serviciul marinei americane din anul 2009.

Nava are mai multe tipuri de rachete de tip sol-aer, anti-balistice (de tip SM-3), antisubmarin şi rachete de croaziera Tomawahk.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Anunţul vine după ce, ieri, presa turcă scria că o navă militară americană a primit acceptul să traverseze strâmtoarea Bosfor în Marea Neagră. În Marea Neagră se mai află două nave de război americane: fregata americană USS Taylor şi nava-amiral a Flotei a 6-a americane, USS Mount Whtiney. Citiţi şi:

  • TRAIAN BĂSESCU: România vrea să facă parte dintr-un format de negocieri pe tema UCRAINEI