O instanţă din Germania a reuşit să dea un răspuns la o întrebare imposibilă: cine este tatăl într-o familie gay?

O instanţă din Germania a reuşit să dea un răspuns la o întrebare imposibilă: cine este tatăl într-o familie gay?

În lumea Occidentală familiile formate din persoane de acelaşi sex şi care au copii încep să devină o normalitate. O întrebare care apare, mai în glumă sau mai în serios, în cazul acestor familii este cine este mama şi cine este tatăl? O instanţă din Germania a reuşit, în premieră, să rezolve dilema şi a declarat-o drept “tată” pe una dintre cele două femei a unui cuplu de lebiene.

 O femeie din Germania urmează să fie înscrisă în acte drept tatăl copilului său deoarece ea a fost bărbat la vremea la care a donat lichid seminal pentru ca acesta să fie conservat în vederea concepţiei, a dispus un grup civil din cadrul principalului tribunal de drept privat din această ţară.

Cazul i-a obligat pe judecători să ia în calcul natura sexului, biologia şi modul în care acestea ar trebui evaluate când vine vorba despre drepturile părinteşti ale unei persoane care a trecut printr-o intervenţie chirurgicală pentru schimbarea sexului.

Femeia al cărui nume nu a fost făcut public şi care a apărut în faţa Curţii Federale de Justiţie şi-a conservat spermatozoizii înainte de a trece prin operaţia de schimbare de sex. Apoi, după ce a devenit femeie, sperma sa a fost utilizată pentru inseminarea artificială a partenerei sale de viaţă, ceea ce a dus la naşterea copilului cuplului, în 2015.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia care a dat naştere copilului a fost înregistrată oficial drept mama acestuia. Însă când persoana care a donat lichidul seminal a solicitat să fie la rândul ei înscrisă drept ''mamă'', cererea sa a fost respinsă.

Curtea supremă a susţinut joi argumentul biroului de înregistrate notând că, indiferent de schimbarea de sex şi de persoana care creşte copilul, legislaţia din Germania solicită ca un copil să aibă o mamă biologică şi un tată biologic.