Editura Evenimentul si Capital

O contesă din România despre focul iubirii pariziene

Anna de Noailles, scriitoarea cu sânge albastru
Autor: | | 0 Comentarii | 776 Vizualizari

Ce făceau pariziencele din înalta societate, care se plictiseau în căsnicii monotone? Iubeau cu disperare. Uneori până la moarte...

Despre aceste iubiri disperate citim în volumul „O nouă speranţă” de Anna de Noailles Brâncoveanu. Un tablou admirabil al societăţii pariziene de la începutul secolului XX, despre care Proust – prieten apropiat al Annei de Noailles  –  va vorbi în lungi pasaje de corespondenţă.

„O nouă speranţă” este povestea fascinantă a unei tinere aristocrate pariziene de la începutul secolului XX, a cărei viaţă pare guvernată în întregime de dorinţa de a fi iubită. Amintind de Emma Bovary, îndrăgita eroină a lui Flaubert, Sabine de Fontenay visează cu ochii deschişi, caută necontenit iubirea, se lasă purtată de pasiune, oricât de distrugătoare s-ar dovedi ea, împărtăşindu-ne elanurile şi deziluziile ei. Un roman sentimental, scris într-un stil de o subtilă sensibilitate, ce se învârte în jurul contradicţiilor condiţiei femeii. La finalul textului puteți citi un fragment fabulos. Din mai multe puncte de vedere. Plăcerea descoperirii rămâne a dumneavoastră...

Cartea „O nouă speranţă”, de Anna Brâncoveanu de Noailles, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Anei Antonescu și disponibilă și în ediţie digitală.

Recenzii de altădată

„Doamna de Noailles creează un melanj savuros de idei, senzaţii şi reprezentări, un potpuriu însoţit de gesturi ale mîinilor şi braţelor, dar mai ales de imaginea privirilor ridicate către cer cu o slăbiciune nu atît jucată, cît mai degrabă încurajată. Ar trebui să fii un suflet de o răceală nemaipomenită ca să nu fii prins în puterea farmecului acestei poete extraordinare cu minte clocotitoare şi sînge-rece.”, spunea André Gide.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate