Editura Evenimentul si Capital

O ARMADA de 15 mari VELIERE va asalta portul CONSTANŢA între 8 şi 11 septembrie (FOTO IMPRESIONANT)

Armada în marş spre Constanţa
Autor: | | 1 Comentarii | 1527 Vizualizari

După succesul primei ediţii din 2014, Constanţa va fi din nou gazda “Regatei Marilor Veliere” din Marea Neagră. Evenimentul va avea loc între 8 şi 11 septembrie, în portul Constanța. Sunt aşteptate la start 15 veliere din şase ţări, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj. Escale vor fi în porturile ruseşti Novorossyissk şi Soci, iar finalul va fi la Varna

Navele aşteptate în portul Constanţa sunt, în ordine alfabetică: 1. Adornate, România, clasa B

2. Adventure (RUS 50), Rusia, clasa C

3. Akela, Rusia, clasa D

4. Anna Maria, Rusia, clasa D

5. Arial, Rusia, clasa C

6. Atyla, Spania, pavilion Vanuatu, clasa B

7. Kaliakra, Bulgaria, clasa A

8. Kruzenshtern, Rusia, clasa A – în curs de confirmare.

9. Mir, Rusia, clasa A

11. Nadezhda, Rusia, clasa A

12. Pandora, Italia, clasa B

13. Pogoria, Polonia, Clasa A

14. Royal Helena, Bulgaria, clasa A

15. Vityaz, Rusia, clasa D

Şase nave noi faţă de regata din 2014 „Avem atât nave care vin din nou în Constanţa datorită succesului din 2014, dar avem şi şase nave noi faţă de prima ediţie. O altă noutate a acestei ediţii este că vom adaugă la conceptul acestui eveniment şi diversitatea culturală specifică Dobrogei. Muzica, dansurile, artizanatul şi gastronomia fiecărei etnii dobrogene vor fi prezente în cele patru zile completând spectacolul oferit de nave şi echipaje. Reuşim astfel să îmbinăm ce este mai reprezentativ pentru noi – marea, multi-culturalitatea, dar şi istoria, ţinând cont că suntem în proximitatea zonei peninsulare pe străzile căreia va avea loc parada echipajelor ce se va încheia cu ceremonia de premiere din Piața Ovidiu”, a declarat Alin Vintilă, reprezentantul organizatorilor din România ai evenimentului.

Goeleta românească Adornate prezenţă confirmată la competiţie „Suntem încântați să revenim în Constanţa pentru Regata Marilor Veliere din Marea Neagră, ediţia 2016. În cadrul evenimentului de debut, din 2014, orașul a întâmpinat navele într-un mod foarte călduros şi a fost o gazdă foarte bună în ceea ce avea să devină punctul culminant al unui eveniment emoționant. Ne aşteptăm la mai mult anul acesta, ţinând cont de faptul că portul Constanţa este primul din cursă, locul unde navele se întâlnesc înainte de prima etapă spre Novorossiisk. Desigur, suntem foarte bucuroşi că frumosul velier Adornate va face parte din flota noastră. Goeleta şi-a adus o contribuţie importantă în 2014 şi la fel va fi și în acest an”, a declarat şi preşedintele Regatei Marilor Veliere, dl. Robin Snouck-Hurgronje.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate