Editura Evenimentul si Capital

Nicuşor Constantinescu, la final de proces. Dezbaterile pe fond în dosarul plăţilor ilegale către Regia Judeţeană de Drumuri vor avea loc în 19 aprilie

Autor: | | 2 Comentarii | 1091 Vizualizari

Dezbaterile din dosarul în care fostul şef al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu plăţi nelegale către Regia de Drumuri şi Poduri din judeţ vor avea loc în data de 19 aprilie.

Judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că cercetarea judecătorească s-a încheiat şi le-a pus în vedere apărătorilor tuturor inculpaţilor să fie prezenţi la termenul următor, când cauza se va judeca.

Avocaţii celor 16 inculpaţi – între care şi cel al lui Nicuşor Constantinescu – au încercat, la termenul de marţi, să mai tragă de timp, cerând audierea altor martori, solicitând o „expertiză inter-disciplinară” şi una contabilă, însă judecătoarea a respins toate aceste cereri, considerând că probatoriul de la dosar este suficient. Avocaţii au reuşit să amâne deznodământul dosarului pe fond solicitând re-audierea martorilor din rechizitoriu. Instanţa a trimis citaţii după citaţii în toate colţurile judeţului Constanţa, iar în faţa judecătoareai Anamaria Trancă au compărut, pe parcursul mai multor termene de judecată, de la muncitori zilieri, persoane analfabete şi simpli săteni la directori şi şefi de instituţii.

Nu de puţine ori, citaţiile se întorceau cu menţiunea că martorul nu mai locuieşte la adresa respectivă, iar cel puţin într-un caz cel chemat la Bucureşti la proces plecase la muncă în străinătate. În alte situaţii, martorii au cerut judecătorului să nu mai fie citaţi în procesul lui Nicuşor Constantinescu fie pentru că nu pot da lămuriri relevante în cauză, fie pentru că deja au declarat tot ce ştiau în faţa procurorilor, fie deoarece un drum la Bucureşti le-a pus în pericol locul de muncă.

La termenul de marţi au fost audiaţi doi martori care au dat detalii cu privire la programul de reîmpădurire al judeţului. Fostul manager al Spitalului din Hârşova a declarat că în 2014 Nicuşor Constantinescu a venit în localitate împreună cu „tot staff-ul” şi a asistat la plantarea câtorva pomi în curtea spitalului, dar „împădurirea” s-a rezumat la atât. „Nu am auzit ca în Hârşova să fi fost înfiinţată o pădure de salcâmi şi nu am cunoştinţă ca pe lângă drumurile din zonă să fie perdele forestiere”, a relatat martorul Mihai Adrian, fost manager al spitalului. De altfel, acesta a spus că spitalul avea deja o livadă, unde personalul plantase sălcii, caişi şi piersici.

Florin Georgel Onescu – fost primar al localităţii Lipniţa, inculpat şi el în dosar – a declarat în faţa instanţei că un teren de 80 de hectare a fost dat de Consiliul Local Lipniţa în administrarea CJ Constanţa pentru a fi împădurit cu salcâmi. „Au plantat oamenii din comună, dar nu ştiu cine i-a plătit. O mare parte există şi azi, iar o parte a dispărut din cauza secetei şi a păşunatului”, a relatat acesta.

Întrebat de judecătoare dacă au fost plantaţi şi pomi fructiferi în comună, acesta a răspuns: „Nu, dar ne-au fost daţi pomi ornamentali: tei, platan, tuia. Nu ştiam cui să-i dăm şi ce să facem cu ei. A fost o acţiune a CJ Constanţa când au fost plantaţi aceşti pomi în curtea căminului cultural. Într-o primăvară au fost trimişi de la RAJDP (n.r. – Regia de Drumuri şi Poduri) tuia şi molizi pe care i-am plantat în curtea primăriei şi am dat şi l-a biserică”, a mai spus fostul primar din Lipniţa.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate