Editura Evenimentul si Capital

Nebunia cardului de sănătate: Se pregătesc sancțiuni pentru cei care nu și-l iau

Cei aproximativ 150.000 de asiguraţi OPSNAJ din toată ţara care nu au intrat încă în posesia cardurilor de sănătate ar putea să le primească centralizat prin intermediul instituţiilor și al medicilor de familie care au contract cu OPSNAJ FOTO: RĂZVAN VĂL
Autor: | | 1 Comentarii | 1033 Vizualizari

Oamenii s-au îmbulzit la casele de asigurări de sănătate să-și ridice cardul. 500.000 de persoane nu și l-au primit. Se prefi gurează aplicarea de sancțiuni.

După ce în ultimele zile oamenii s-au îmbulzit la casele de asigurări de sănătate să-și ridice cardul național de asigurări de sănătate, speriați că nu vor mai beneficia de nici un serviciu medical de la 1 mai, dacă nu au „docomentul”, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul Vasile Ciurchea a făcut anunțuri importante. În conferință de presă, oficialul a liniștit ieri populația care nu a reușit să-și ridice cardul de sănătate.

Serviciile medicale acordate fără card monitorizate special

Este vorba despre aproximativ 500.000 de persoane în această situație care - conform lui Ciurchea - deși nu au primit cardul de sănătate, ei pot beneficia de servicii medicale decontate de CNAS și după data de 1 mai. În aceste cazuri furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar, ne-a asigurat președintele CNAS, dar cazurile vor fi atent monitorizate. „Acum, mă refer la cei aproximativ 500.000 de cetăţeni care nu au primit cardul şi au nevoie de un serviciu medical: se duc la acel furnizor de servicii medicale unde au trimitere sau unde doresc şi în sistem se vede dacă a fost emis cardul. Atunci se pune întrebarea: nu ai dorit să vii cu cardul sau cardul nu a ajuns? În oricare dintre situaţii primeşte serviciile medicale, noi le decontăm furnizorilor serviciile medicale”, a precizat Ciurchea.

În scurt timp, sancțiuni pentru pacienți

Vasile Ciurchea a mai menţionat că, deşi în prezent nu există o sancţiune completă pentru cei care nu vor să utilizeze cardul, pe viitor va exista legislaţie care să prevadă sancţiuni. „Într-un timp foarte scurt vor exista și sancțiuni prevăzute de lege. (...) Pentru furnizor sunt şi în acest moment sancţiuni atunci când nu îşi îndeplineşte relaţiile contractuale, care pot fi de la avertisment până la excluderea din contractul cu casa de asigurări.”, a subliniat medicul Vasile Ciurchea.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate