Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Navă extraterestră, sau meteorit? VIDEO. Fecioarele vor să pară tari, Vărsătorii au o zi relaxantă | Horoscopul lui Dom' Profesor

Autor: | | 0 Comentarii | 5076 Vizualizari

Pe 10 februarie s-au născut Berthold Brecht, Boris Pasternak, Mark Spitz, Robert Wagner, Victor Rebenciuc, Maria Butaciu, Anton Holban, Mihai Duţescu.

O notă specială pentru marele actor Victor Rebenciuc. Împlineşte 84 de ani! Să-i spunem, din toată inima: La Mulţi Ani! Sunt tare curios, dacă ar mai fi să apară la TVR, oare câte suluri de hârtie igienica ar aduce badea Victor? O sută, o mie, un camion? La loviluție a adus un singur sul!

În calendarul creştin ortodox sunt Sf. Sfinţit Mc. Haralambie şi Sf. Valentina.

10 februarie este în "Kalendar" sărbătoare mare. Așa spune doamna Antoneta Olteanu, regina mitologiei românești – așa este! Se pare că este vorba de o veche, foarte veche sărbătoare a Morţii cum mai sunt prin America Latină. Nu ştiu dacă din fondul indo-european, sau de la romanii cei cu "braţe tari"!

Stră-strămoşii noştri se rugau în această zi de 10 februarie să fie sănătoşi şi să nu moară în anul care urma să se scurgă, începea un nou ciclu agricol, pastoral, vânătoresc!

Peste calendarul păgân, adică ţărănesc, s-a aşternut calendarul creştin care pomeneşte pe Sfântul Sfinţit Mc. Haralambie. Sfântul este închipuit ca un schelet. El umblă cu o coasă şi seceră la omenire şi, dacă nu-i ţii ziua, îţi retează zilele cu coasa! (Th.Speranţia).

Cred că nu mai trebuie să menţionez că simbolistica sheletului cu coasă, ca reprezentare a Morţii, este larg răspândită printre culturile diverselor popoare. De exemplu, lama XIII din Tarotul de Marseille, Moartea, este simbolizată printr-un schelet cu o coasă.

Patron al ciumei şi al tuturor bolilor grave Sf. Haralambie este binevoitor cu oamenii. El a prins toate ciumele şi bolile de păr şi le ţine bine. Să notăm că în mod misogin, dar probabil istoric, toate belele din lume erau de gen feminin! Dar diavoliţele de boli se zbat şi se răsucesc, aşa că Sfântul mai pierde câte una în lume. Pentru că nu se poate duce după ea, doar le ţine pe celelalte belele, el fluieră într-un fel anume, după Lupul Şchiop.

Lupul vine şi Sfântul îi spune care boală a dat în lume. Lupul – lup, şi şchiop pe deasupra. Miroase, adulmecă, se scarpină, se uită lung, cheamă pe ceilalţi Filipi în ajutor, dar până la urmă, după un timp în care ”ciuma” îşi face de cap, tot prinde nevoia de boală şi o aduce înapoi la Sfântul Haralambie. Până acum Lupul Şchiop nu a dat greş niciodată. Un sistem perfect contra epidemiilor!

Aici ar fi cazul să vorbesc despre vaccinuri. Am citit un studiu  revelator, excepțional, de la Harvard. Dar, am altceva care mă obsedează, ceva mai important. Să vă spun până nu i se pierde urma.

Pe scurt, luni dimineața foarte devreme, la ora locală 01:25 (ora este luată de pe camera de supraveghere a poliției) un meteor a luminat cerul Nord-Vestului Statelor Unite și s-a prăbușit, probabil, în nordul lacului Michigan. Vezi VIDEO:

American Meteor Society a primit peste patru sute de rapoarte de observații, cel mai la Vest în Nebraska, iar cel mai la Est punct, în New York. L-au notat ca fiind meteorul 454-2017, unul dintre cei mai mari și mai luminoși semnalați. Pentru că a parcurs cerul unor regiuni aglomerate există multe înregistrări video și fotografii.

Au apărut și specialiștii. Michael Hankey de la American Meteor Society a spus că, deobicei, nu au atâtea observații. De data aceasta:  “There were just a ton of videos. That was unique.”

Marc D. Fries, de la NASA a declarat că obiectul a fost urmărit pe mai multe radare și că s-a determinat punctul geografic al impactului. Philipp R. Heck, un cercetător de la Field Museum of Natural History din Chicago a declarat că sunt sute de meteoriți, poate de acest fel pe fundul Lacului Michigan. “Good luck finding that,” a mai adăugat.

Dacă ar fi fost numai aceste lucruri, toată lumea ar fi spus că a fost un spectacol drăguț și hai acasă să mâncăm o pizza. Dar conspiraționiștii nu dorm niciodată - teoria conspirației, și-a făcut, imediat apariția!

Ei spun că miercuri dimineața în Nordul lacului Michigan, în locul presupus al impactului obiectului, a fost multă mișcare. Helicoptere fără însemne, mașini negre, camioane cu numere de Virginia, ba chiar și un minisubmarin. Au făcut videouri și fotografii, sigur că da, oricine are un smart, sau o tabletă cu el, dar toate înregistrările au fost bruiate, nimic nu s-a văzut la reluare, doar un ecran cu punctișoare. Așa că avem doar declarațiile lor, ”cross my heart and hope to die”. Și că și aceste declarații au fost șterse de pe YouTube. Măi, măi, prea multe ștergeri, pentru un obiect văzut de toată lumea. Și ce a văzut lumea? Un obiect VERDE, foarte luminos, care emitea frecvențe foarte joase și care se pare că a FRÂNAT în ultima parte a traiectoriei. Un om de știință ar spune că este efectul atmosferei dense, conspiraționiștii cred altceva. A propos de traiectorie, tot cei de la NASA spun că obiectul poate proveni din centura de asteroizi, dar că a avut unghiul optim de intrare în atmosfera Pământului. A propos, ați văzut filmul ”Green Lantern”?

Oops, centura de asteroizi, unde se luptă extratereștrii pentru drepturile de exploatare! Și ca lucrurile să fie și mai complicate, în aceste zile o cometă VERDE este în punctul cel mai apropiat de Pământ. Adică foarte, foarte departe.

Totuși, susțin conspiraționiștii, dacă cometa nu este cometă, ci un mothership, acum ar fi fost fereastra ca să trimeată o navetă de explorare pe Pământ. Am încredere în domniile voastre așa că o să vă spun secretul secretelor conspiraționiștilor. Elon Musk experimentează, cu mult insucces, deocamdată, motorul motoarelor cosmice, MOTORUL MEZONIC. Cele câteva secunde cât a funcționat, înainte să facă o formidabilă explozie, jetul motorului avea o superbă culoare VERDE. Nimic nu interzice altor civilizații aflate la mii sau milioane de ani lumină să fi avut succes cu motorul mezonic. Teoretic este singurul motor care furnizează o accelerație mare constantă, consumă mai nimic, este singurul motor care este bănuit că poate propulsa o navă cu o viteză mai mare ca a luminii. Ei, probleme științifico-fantastice dar care pun mințile la muncă!

Să ne imaginăm ca mâine să ne trezim cu un mothership mare cât o zi de post deasupra Bucureștilor și cu o delegație de extratereștrii care declară: ”Am venit în pace. Duceți-ne la liderul vostru! Oops, este Herr Johannis? Scuzați, pardon, bonjur!” Și pleacă de unde au venit. Și uite așa Herr Johannis salvează omenirea de invazia extratereștrilor VERZI! Sau să vorbim cu micuții verzi să-l ia cu ei pe Herr Johannis? Să-i învețe fizică și teoria loviturilor de stat și guvern, poate ei nu au stat și guvern. Acum să nu credeți că am ceva de împărțit cu Herr Johannis. Este un om admirabil, dar nu are umor. Niciun neamț, se pare, că nu are umor, de aceea au făcut filozofia marxistă și două războaie mondiale!

Dacă tot suntem la omuleții verzi, o să caut ceva pe subiect în filmoteca mea. Dacă nu găsesc, ceea ce m-ar mira, o să mă uit la NCIS, este serialul pe care-l consider cel mai bun, în genul lui. Sunt blocat în zăpada de un metru și îmi place foarte mult starea aceasta de asediu. Nu mai circulă mașini și este liniște și pace, ca după cel de al treilea război mondial! O să mă duc în pivniță să mai iau mere, pe care le împart cu aricii Ahile și Agamemnon, dar și cu niște șorecuți gri de pădure, alungați de iarna grea, le dau și lor, este loc pentru toată lumea în pustnicia mea, un proverb oriental spune că un sărac poate hrăni o mie de guri. Este adevărat, pot depune mărturie, pentru că nu este vorba de puterea financiară, ci de capacitatea de a dărui.

Apoi o să vorbesc ceva cu Vineri, în vis, este deocamdată secret, dar nu mult timp, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Este necesar să joci un rol de compoziție, trebuie să pari a fi mai flexibil, mai diplomat, mai tolerant, încearcă să convingi prin paşi mici, încet, pe rând, dar sigur. Sigur, dacă poți! Nu eşti în cea mai buna dintre zile, este vineri, sfârșitul unei săptămâni de lucru dense, obositoare și greoaie - mai bine astăzi ţine o dietă ușoară şi meditează, configurează, filozofează, dă curs comodităţii şi artei de a te simţi bine!

TAUR   Ai nevoie să te compari cu cei din jurul tău, dar evită duelurile inutile. Nu este o activitate productivă, dar poate pregăti noi alianțe, dacă se evidențiază scopuri comune, nu concurente! Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe. Azi orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Până diseară îţi trece şi vei fi din nou liniştit, ca un vițeluș răsfățat. Totuşi, o veste bună!

GEMENI   Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, iar tu te simţi bine, pentru că ai renunţat la ironii şi la vorbăria fără rost. Creezi pace şi lumină în jurul tau şi de aceea eşti acceptat şi lăudat! Nu fii superficial! Sigur, să îi spui unui Geamăn să nu fie superficial este cum i-ai spune unei pisici să înoate. Pisica înoată, nu aveţi nicio grijă, cele de la lacul Van chiar prind pește, dar nu îi place! Înotul, nu peștele! Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face, poate la sală. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. 

RAC   O veste bună, sau o surpriză plăcută din partea celor care ţin la tine. Aspecte favorabile deciziilor, la muncă. Găseşti nota potrivită şi în planul sentimental. Nu împrumuta bani şi lucruri! Astăzi poţi profita de un chilipir curat, şi/sau poţi culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea. Sigur, dacă vezi că nu merge şi nu merge, nu trebuie să dai cu capul în zid, schimbă modalitatea de abordare.

LEU   Cu Luna aproape plină, în zodie, eşti avantajat de Mercur, din Vărsător. Dacă ai de negociat, bănci, leasing etc dar şi relaţii umane, atunci astăzi trebuie să îndrăzneşti, să insişti. Nu fugi după doi, sau mai mulţi, iepuri în acelaşi timp! Eşti obligat la serviciu să faci mai multe treburi în acelaşi timp, dar trebuie să găseşti o succesiune logică, secvenţe normale! Cheltuielile zilnice care cresc, cresc, cresc... Nu promite nimic. Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător dar şi rabdător.  

FECIOARĂ   Vrei sa pari mai tare şi mai important decât eşti. E foarte bine, pentru că aparenţele contează, dar nu ţi-ai ales bine momentul! Conjunctura indică o zi densă şi fără avantaje pentru tine. Zâmbeşte larg, spune o vorba buna şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie sa călătoresti, stelele cel puţin aşa zic, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva, astăzi, trebuie sa fii foarte atent, in special la bagaje. Ai o propunere, mai veche, să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a caştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit!

BALANŢĂ   Te enervezi din lucruri de nimic! Furia nu este constructivă. Apoi te întrebi de ce nu ai spor, de ce nu ai progresat. Sau cineva te enervează cu bună ştiinţă, mereu? Ia gândeşte-te! Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, mai ales în mijloacele de transport în comun!

SCORPION   Astăzi trebuie să înfrunţi problemele, să le ataci frontal. Vremea statică, pasivă, a trecut, acum trebuie să reacţionezi cu multă hotărâre şi energie. Altfel, pierzi trenul, oportunitatea! Astăzi, în mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele, fără motiv şi inutile, de altfel. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele stelelor nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de avantaje sau glorie cu orice preţ.

SĂGETĂTOR   Dimineață dedicată planurilor de viitor imediat, fie că e vorba despre iarna grea și geroasă, sau, după veştile primite, trebuie neapărat să-ţi faci proiecte în ce direcţie o ia cariera ta! Soarta ţi-o faci tu, stelele doar indică, nu obligă! O problemă personală îşi poate găsi astăzi rezolvarea, ceea ce consideri o mare victorie. Atenţie, să nu te culci pe lauri! Astăzi, în a doua parte a zilei, posibile tensiuni ca urmare a unor veşti nu tocmai bune. Nu te descuraja. Necazul ţine numai azi!

CAPRICORN   Nu te implica în discuţii tăioase cu semnele de foc. Atenţie, în special, la relaţiile cu Leii. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil, dar nu exagera cu promisiunile! Astrele, totuşi, te favorizează. În special în domeniul familiei.  Oferă-ţi bucuria unei seri într-un cadru mai puţin convenţional.  Oricum, eşti cam plictisit şi ceva nou sigur iţi face plăcere. Eşti avantajat mai ales în domeniul dragostei fie că eşti familist sau nu. Bate şi ţi se va deschide, caută şi vei găsi. Zâmbeşte şi vei fi mereu bine primit!

VĂRSĂTOR   O zi relaxantă, ba chiar plăcută, sub aspectul realizărilor profesionale. Dai dovadă de unele abilităţi tehnice, care te fac popular. Astăzi te înţelegi mai bine cu cei din jurul tău! Transformări în bine, la serviciu şi acasă. O veste bună, de la rude sau prieteni de departe. Astăzi - calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, insistă acum, pentru că eşti într-o perioadă relativ favorabilă.

PEŞTI   Nu prea îți sunt turmele acasă! Poate se întâmplă ca un suflet gingaş să aibă grijă și te tine!  Eşti distrat şi confuz. Iar te-ai îndrăgostit? Poate e numai o răceală, scapi mai uşor! Domeniul favorizat de stele este cel al relaţiilor sociale. Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Deci, nu fugi după doi iepuri, sau duă mai mulți. Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect.

  
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate