IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai

IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai

Purtatorul de cuvant al NATO, Oana Lungescu, a postat pe Twitter un mesaj și o fotografie impresionantă în memoria Regelui Mihai.

În ziua înmornântării ultimului rege al României, Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO a  făcut un gest emoționant în memoria celui ce a fost ultimul monarh al țării noastre.

Oana Lungescu a postat pe Twitter un mesaj, alături de o fotografie impresionantă : drapelul României coborât în berna la Cartierul General al NATO din Bruxelles, la moartea Majestatii Sale Regele Mihai.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice

În 1990, când Regele Mihai a decis să revină în România, după aproape o jumătate de secol de exil forțat, regimul Iliescu s-a opus cu brutalitate, dovadă însăși mărturia cutremurătoare a Regelui, pe care o redăm mai jos.

Momentul decembrie 1990 povestit de Regele Mihai:

„Nu-i o amintire plăcută, dar românii trebuie să cunoască adevărul. Inițial am vrut să vin în 1990 de Paște. Am luat legătura cu domnul Paleologu- era ambasador la Paris - rugându-l să transmită guvernului această hotărâre a mea. Am fost vizitat de ambasadorul României la Berna pentru a pune la punct problemele de viză și pașaport. Totul părea pregătit și, când urma să mă urc într-un zbor regulat spre București, autoritățile române mi-au anulat viza. Am lăsat să mai treacă un timp. De Crăciun am făcut altă tentativă.  Doream să mă reculeg la mormintele bunicilor mei de la Curtea de Argeș și să merg la Catedrala din Timișoara. Principesa Margareta se afla în decembrie la București. I-am cerut să-l informeze pe Petre Roman în legătură cu venirea mea. Principesa a obținut destul de greu o audiență la primul ministru care i-a spus că nu era momentul potrivit. «Porțile României sunt închise pentru Rege?», a întrebat Principesa Margareta.” «Nu, bineînțeles că nu», a răspuns Petre Roman. Fiica mea mi-a telefonat și mi-a relatat convorbirea. I-am spus imediat că sosesc. Între timp renunțasem să merg la Timișoara, doream doar douăzeci și patru de ore, la Curtea de Argeș. Margareta i-a adresat lui Petre Roman o scrisoare prin care îl informa despre decizia mea. Am închiriat un avion particular la Geneva pe numele unui fotoreporter care ne însoțea. Eram șase la bord: Regina Ana, prințesa Sofia, secretarul meu român, un membru al gărzii personale, englez, fotoreporterul și cu mine.”.