Editura Evenimentul si Capital

Modificări legislative. ANGAJATORII ucenicilor şi stagiarilor VOR PRIMI mai MULŢI BANI

Autor: | | 0 Comentarii | 158 Vizualizari

Începând din 10 iulie, odată cu promulgarea legilor privind ucenicia şi efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, de către Klaus Iohannis, angajatorii acestora beneficiază de sume majorate la încheierea contractelor de muncă.

Conform legii, angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, pe întreaga durată de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de şomaj în limita fondurilor alocate cu această destinaţie, titrează fiscalitatea.ro.

Prevederile actuale presupun suma de 60% din indicatorul social de referinţă (ISR) al asigurărilor pentru somaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, drept beneficiu pentru angajatorul care încheie un contract de ucenicie. Suma acordată în prezent reprezintă 300 de lei, indicatorul social de referinţă fiind în cuantum de 500 de lei, ceea ce semnifică o creştere a valorii sumei acordate angajatorului odată cu intrarea în vigoare a legii promulgate.

Acelaşi lucru se întamplă şi în cazul contractului de stagiu, în prezent angajatorul beneficiind, la cerere, de o sumă egală cu 1.5 ISR, respectiv suma de 750 de lei pentru fiecare contract de stagiu încheiat în condiţiile legii, pe perioada derularii contractului de stagiu. Odată cu intrarea în vigoare a legii noi, suma de care vor putea beneficia angajatorii pentru încheierea unui contract de stagiu va fi de 1.350 lei/lună, aceasta reprezentând o creştere cu 600 de lei.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X