Misterul Romanovilor a fost REZOLVAT: Rămăşiţele EXUMATE din pădurea de lângă Ekaterinburg sunt ale ŢARULUI şi ale FAMILIEI sale. Biserica Ortodoxă deocamdată NU acceptă verdictul

Misterul  Romanovilor a fost REZOLVAT: Rămăşiţele EXUMATE din pădurea de lângă Ekaterinburg sunt ale ŢARULUI şi ale FAMILIEI sale. Biserica Ortodoxă deocamdată NU acceptă verdictul

A sosit confirmarea Comitetului de Investigatii din Rusia: rămăsitele exhumate din pădurea de lângă Ekaterinburg în anii '90 sunt chiar ale ţarului si ale familiei sale ucise de bolsevici cu exact o sută de ani în urmă, în iulie 1918. Dar Biserica Ortodoxă continuă să fie foarte precaută și, deocamdată, nu acceptă verdictul.

Patriarhul Kirill a condus o procesiune în noaptea de luni spre marți, cu o sută de mii de oameni plecând de la locul crimei până la cel în care un grup Ceka - poliția secretă a lui Lenin - a ascuns cadavrele în gropi improvizate. Dar patriarhia încă nu dorește să-și piardă echilibrul: "Ancheta va dura atâta timp cât este nevoie pentru a ajunge la adevăr".

Reconstrucția

A fost o cercetare lungă și complexă, care în prima fază a beneficiat de ajutorul experților internaționali și al membrilor nobilimii europene, prin relevarea de probe de sânge chiar şi de la palatul Buckingham. După descoperirea rămășițelor din pădurea mistuitoare de la poalele Uralilor, geneticienii privesc către familiile nobile înrudite cu  Romanov, inclusiv la Savoia-Aosta.  Prințul Filip al Edinburgului, a oferit DNA-ul lui pentru o comparație care a confirmat identitatea unor victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rămășițele găsite în 1991 au fost îngropate în Sankt Petersburg în 1998, cu o ceremonie solemnă la care a participat Biserica, dar nu și patriarhul acelei perioade care a continuat să aibă îndoieli cu privire la identificare. Același lucru se întâmplă și pentru trupurile fiilor  ţarului, Aleksei și Maria, găsite mai târziu și care nu au fost încă îngropate în Cetatea Petru și Pavel împreună cu ceilalți membri ai familiei.

Luni, Comitetul de Investigații a confirmat identitatea tuturor celor examinaţi

Pentru această cercetare au fost  exhumate corpurile tatălui și bunicului lui Nicolae al II-lea, Alexandru al III-lea și Alexandru al II-lea și au fost făcute noi comparații ale materialului genetic. Dar ieri, un reprezentant al Bisericii, Mitropolitul Tikhon, și-a exprimat totuși precauția: "Ancheta nu este încă finalizată, iar unele studii trebuie să fie completate".

Masacrul din 1918

După ce a abdicat în martie 1917, Nicolae al II-lea a fost închis, împreună cu întreaga familie pentru mai mult de un an, cu diverse mutări, în afara Petrogradului ( Sankt Petersburg), la Tobolsk în Siberia. În cele din urmă, după ce a fost dusă într-o clădire din Ekaterinburg, întreaga familie a fost ucisă în noaptea dintre 16 și 17 iulie 1918 de către un pluton de execuție bolșevic.

Împreună cu Nicolae și soția lui Aleksandra, au fost uciși cinci copii, medicul personal, un bucătar, un valet şi o cameristă.  Încărcate într-un camion, cadavrele au fost duse în pădure (exact același parcurs pe care l-a făcut luni noaptea procesiunea patriarhului).

Apoi, după încercările stângace de a împiedica o recunoaștere în viitor folosind acid și foc, sărmanele rămășițe au fost aruncate într-o groapăși acoperite cu pământ. Aleksei și Maria erau îngropaţi puţin mai departe. Locul a fost descoperit în vremurile sovietice de către unii istorici locali care au ţinut totul în secret. Numai după dizolvarea URSS-ului a fost posibilă descoperirea oficială a corpurilor, notează Corriere della sera.