Miniştrii Guvernului au semnat o declaraţie de integritate pe proprie răspundere. Cioloş: "Vom cere ca anumite criterii de integritate să fie respectate de toată lumea"
- Andreea Udrea, consultant politic
- 22 noiembrie 2015, 11:51
Premierul Dacian Cioloş a spus, azi, într-un interviu la postul public de radio, că le-a recomandat miniştrilor să semneze o declaraţie de integritate, precizând că i se pare important ca semnalul pentru transparenţă şi integritatate să fie dat chiar de la nivelul Guvernului.
"Această declaraţie de integritate pe proprie răspundere a fost semnată de miniştri, nu le-am impus eu, ci le-am recomandat. Sunt nişte criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizaţii neguvernamentale, de mai mulţi ani de zile lucrează pe acest domeniu", a declarat primul-ministru Dacian Cioloş, potrivit Mediafax.
Premierul a mai spus că i se pare important ca semnalul pentru transparenţă şi integritate să fie dat "încă de la vârf, de la nivelul Guvernului".
"Mi se pare că e important, în primul rând, ca oamenii să-şi asume aceste criterii în măsura în care ei chiar le îndeplinesc şi, pe de altă parte, cred că e important să dăm şi semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere ca anumite criterii de integritate să fie respectate de toată lumea, pentru că transparenţă şi integritate mi se par elementele incipiente pentru o administraţie care să fie într-adevăr funcţională", a arătat Cioloş.
Totodată, premierul a adăugat că este important să se dea semnalul că "lucrurile trebuie să se schimbe măcar acum, în al 12-lea ceas".
"Sunt lucruri pe care, probabil, n-o să le putem face în cursul acestui an de mandat al Guvernului, dar, cel puţin, cred că e important să dăm semnalul că lucrurile trebuie să se schimbe măcar acum, în al 12-lea ceas, în interesul tuturor, şi al cetăţenilor şi al partidelor politice care vor guverna din 2017" a mai spus Dacian Cioloş.
Miniştrii Cabinetului Cioloş au semnat pe proprie răspundere, joi, în prima şedinţă de Guvern, declaraţii de integritate ce conţin criterii clare propuse de 35 de organizaţii nonguvernamentale, asumându-şi astfel că nu sunt implicaţi în cazuri de corupţie, potrivit ONG România Curată.