Editura Evenimentul si Capital

Demis Roussos, amintiri DESPRE VIAŢĂ. „Mâine dimineaţă mă pot stabili aici, la Bucureşti” | VIDEO

Generaţii întregi l-au adulat şi i-au cântat melodiile.
Autor: | | 0 Comentarii | 2493 Vizualizari

Generaţii întregi l-au adulat şi i-au cântat melodiile: Artemios Ventouris Roussos, cunoscut sub numele de Demis Roussos, a murit, lăsând în urmă cântece greu de uitat şi poveşti legate de personalitatea sa marcantă.

S-a născut în Egipt, la 15 iunie 1946, fiind fiul unei familii de greci expatriaţi: George şi Olga, care au fost nevoiţi să părăsească Alejandría, după ce pierduseră totul în timpul lui Gamal Abdel Nasser, şi care s-au intors în Grecia după războiul “Suez-ului“ . Mama sa era cunoscută sub numele artistic de Nelly Mazloum.

A povestit despre el

Printre multe alte date ale personalităţii sale marcante, date care desigur, cum se întâmplă în cazul tuturor marilor artişti care trec în nefiinţă, ies acum la iveală, se află şi faptul că, în 1982 a fost coautor al cartii A Question of Weight impreuna cu prietena sa Veronique Skawinska. În această carte povesteşte cu sinceritatea lupta sa dusa contra obezităţii şi despre cum în anii  80 a dus o luptă împotriva stărilor de depresie ce deveneau tot mai frecvente.

Aflat în anul 2012 în România pentru a susţine un concert de Crăciun, Demis Roussos a povestit despre viaţa sa, într-un interviu pentru Click.

„-Care sunt cele mai frumoase amintiri despre copilăria dumneavoastră în Egipt?

-Toate. Nu există una anume. Parfumurile, locurile, sunetele Alexandriei din copilăria mea erau magnifice.

Pe atunci, Egiptul şi în special oraşul în care trăiam era plin de greci. Peste tot auzeam muzică arăbească şi grecească, era ceva extraordinar.

-Cât de dificil a fost momentul în care familia dvs. a trebuit să fugă în Grecia ?

-A fost foarte greu. Familia mea a pierdut totul şi a trebuit să o ia de la capăt. Dar eram greci, aşa că ne-am descurcat.

-Cine v-a insuflat pasiunea pentru muzică?

-Tatăl meu. Aveam acasă o chitară la care m-a învăţat să cânt. El a fost cel care m-a încurajat să urmez calea asta.

-În ce moment aţi ştiut că muzica este viaţa dvs.?

-La 5 ani, am început să cânt în corul bisericii la care mergeam cu părinţii mei. Apoi, la 17 ani am înfiinţat o trupă cu câţiva prieteni. Se numea „The Idols”. Eu eram chitaristul. La un moment dat, vocalistul s-a îmbolnăvit şi i-am ţinut eu locul. Aşa a început cariera mea vocală.

-Cum v-a schimbat viaţa primul mare succes pe care l-aţi avut cu  melodia „Rain and tiers”?

-Când eşti tânăr şi succesul îţi apare brusc în cale, însoţit de o sumă uriaşă de bani, intri în panică. Nu ştii ce să faci.

-Faci multe, multe lucruri, printre care şi multe prostii. Aveam 22 de ani. Îţi imaginezi că voiam să-mi cumpăr şi să fac o mulţime de lucruri.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate