Editura Evenimentul si Capital

Klaus IOHANNIS pleacă iar în SUA. Cu cine se va întâlni președintele la New York

Klaus Iohannis
Autor: | | 3 Comentarii | 1078 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 18-22 septembrie, la New York, la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prilej cu care va avea o serie de întrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu preşedintele Adunării Generale, precum şi cu omologi din alte state, anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Programul vizitei preşedintelui României va cuprinde, printre altele, susţinerea discursului naţional în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU, participarea la reuniuni la nivel înalt, organizate de către România împreună cu alte state, precum şi de către Secretariatul ONU, participarea la recepţia oferită de Preşedintele SUA, domnul Donald Trump, şefilor de delegaţii care iau parte la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale. „De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o serie de întrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu Preşedintele Adunării Generale, precum şi cu omologi din alte state", menţionează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. La discursul din plenul Adunării Generale, preşedintele Klaus Iohannis va pune accent pe importanţa unei ordini internaţionale bazate pe principii şi reguli, pe statul de drept la nivel internaţional, pe nevoia întăririi ONU şi adaptării sale la provocările actuale şi va sublinia necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi din regiunea noastră, precizează comunicatul.

La evenimentul privind Educaţia pentru Pace, organizat de România, cu participarea altor oficiali de rang înalt, preşedintele Iohannis va sublinia rolul pe care îl are educaţia inclusivă şi de calitate pentru toţi în prevenirea conflictelor, a radicalizării tinerilor şi a violenţei.

Iohannis va participa, de asemenea, la un eveniment organizat de Secretariatul ONU, dedicat lansării Raportul comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions, care promovează egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei.

Cu acest prilej, preşedintele va avea o intervenţie, alături de alţi 9 şefi de state şi de guverne, în calitatea sa de membru al primului grup la nivel înalt, iniţiat în 2015, care pledează pentru egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei. În contextul lansării recente a campaniei pentru ocuparea de către România a unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021, preşedintele Klaus Iohannis va susţine, în cadrul reuniunilor bilaterale şi multilaterale la care va participa, importanţa atingerii acestui obiectiv al statului român şi principalele argumente care recomandă ţara noastră în această competiţie. Preşedintele României va mai avea întâlniri cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zona Philadelphia, mai menţionează sursa citată.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate