Editura Evenimentul si Capital

Judecătorii de la Tribunalul Călărași au trimis ”Dosarul Nana" înapoi la Parchetul General, pentru refacerea rechizitoriului

Autor: | | 1 Comentarii | 1785 Vizualizari

Dosarul privind retrocedarea ilegală a terenurilor din comuna Nana, judeţul Giurgiu, se întoarce la Parchetul General. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Călărași.

Tribunalul Călărași:  Solutia pe scurt: Dispune restituirea cauzei privind pe inculpaţii Niculae Tudoriţa, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Enciu Domnica, Negoiţă Daniela, Neagu Marius Gelu, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Ştolea Georgică şi Tudorache Nicolae, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Ia act că măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Niculae Tudoriţa, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Neagu Marius Gelu, Preda Simona Alina a fost menţinută prin încheierea din 6 august 2015. Respinge sesizarea Poliţiei municipiului Olteniţa – Compartiment Supravegheri Judiciare, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Dobre Gheorghe. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, inclusiv onorariul apărătorilor din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, de la 27 august 2015. 

Minuta poate fi accesata pe portalul instantelor

Acuzațiile procurorilor

În urmă cu trei luni, procurorii au trimis dosarul în instanţă, dar judecătorii care l-au studiat spun că cercetările nu sunt finalizate. 11 persoane sunt cercetate pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri în dosarul schimburilor de terenuri de la Nana.

Anchetatorii au pus sub sechestru peste 700 de hectare de teren, inclusiv parcele aflate în proprietatea Ioanei Băsescu.

 

Cine sunt acuzații

Opt funcţionari din Primăria comunei Nana, între care şi primarul Gheorghe Dobre, au fost trimişi în judecată, alături de alte trei persoane, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri, prejudiciul produs prin deciziile luate de membrii Comisiei de fond funciar fiind de peste trei milioane de lei.

Potrivit rechizitoriului trimis Tribunalului Călăraşi, instanţă care va judeca dosarul Nana, în perioada 2005 - 2010, Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre şi fostul primar al comunei Nana, Dumitru Budeşteanu, în prezent decedat, au iniţiat, constituit şi sprijinit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop retrocedarea de terenuri agricole prin eludarea dispoziţiilor Legii fondului funciar şi a celorlalte reglementări în domeniu. În timp, la grupul infracţional au aderat Simona Alina Preda, Gheorghe Dobre, Vasilica Preda, Domnica Enciu şi Daniela Negoiţă, care au contribuit la realizarea retrocedarea ilegală de terenuri agricole.

Comisia de fond funciar a comunei Nana a soluţionat, în perioada mai 2006-decembrie 2010, 128 de cereri de retrocedare de terenuri agricole, aproximativ 44 la sută dintre aceste solicitări de revendicare fiind formulate în numele inculpaţilor, soţiilor sau soţilor, părinţilor, bunicilor acestora sau în numele altor rude sau afini, susţin anchetatorii.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate