Editura Evenimentul si Capital

Generalul Iulian Vlad, pus mort la zid în baza unor falsuri ordinare, via CNSAS

Generalul Iulian Vlad: 23 februarie 1931 - 30 septembrie 2017. FOTO: AGERPRES
Autor: | | 9 Comentarii | 10163 Vizualizari

Moartea generalului Iulian Vlad, ultimul şef al Dep. Securităţii Statului (3 octombrie 1987 - 17 decembrie 1989), a produs o isterie voită în mass media. Unul dintre contratenorii cei mai audiaţi ai acestui cor de istericale este un absolvent de istorie din Iaşi, specializat în... „istorie medievală universală”: Mădălin Hodor, în prezent „cercetător superior” în cadrul Direcţiei Investigaţii a CNSAS.

Autor: Victor Roncea

Prizat de publicul devorator de titluri de articole rostogolite pe Facebook, cercetătorul CNSAS reuşeşte să publice constant în elitista revistă „22” a Grupului pentru Dialog Social articole create pentru a defini noul gen inventat de istoricul Lucian Boia: istoria ca pamflet. Se ia un eveniment sau un personaj istoric şi apoi se croşetează şi interpretează fapte după imaginaţia personală a autorului şi plăcerea cititorilor de titluri bombastice.

Aşa stă situaţia şi în cazul Iulian Vlad, doar în aparenţă o bătaie aplicată ritualic unui mort proaspăt, după tipicul profanărilor trupurilor USLA-şilor colonelului Gheorghe Trosca, în decembrie 1989. E adevărat: ce poate fi mai facil decât să calci în picioare un mort sub pretextul că te lupţi cu Securitatea? Dar poate şi aceasta ar fi fost o luptă de aplaudat, pentru cei lipsiţi de umanitate, dacă s-ar fi folosit în „trânta dreaptă” date şi documente reale privind contestarea activităţii lui Iulian Vlad în decembrie 1989, apreciată ca salvatoare pentru România de unii istorici sau participanţi la evenimentele care au produs răsturnarea regimului Ceauşescu. Dar Hodor foloseşte în abundenţă doar ceea ce în limbajul de specialitate se numeşte propagandă neagră - minciună absolută, pe alocuri presărată şi cu propagandă gri - amestec de minciuni cu elemente reale.

Un pamflet virulent, demontat punct cu punct

Un asemenea pamflet virulent distribuit cu nesaţ de cititorii organului GDS – „Adio, bătrâne asasin!” - a fost demontat punct cu punct de regizorul şi cercetătorul Cornel Mihalache în materialul găzduit de Evenimentul Zilei sub titlul „Misterele Revoluţiei: Cine a tras în noi? Armata, securiștii sau „turiștii”? Documente oficiale, mărturii inedite”. Hodor recidivase: tot în „22” publicase o serie de aberaţii sinistre pe seama eroilor USLA conduşi de Gheorghe Trosca, ucişi şi mutilati bestial la ordinele capilor agenturii KGB/GRU din România, de la acea dată, Silviu Brucan şi Nicolae Militaru. Tot Cornel Mihalache, care a produs cea mai redutabilă serie de documentare istorice privind evenimentele din 1989, a demonstrat în acelaşi mod, punct cu punct, falsitatea aserţiunilor lui Hodor, în articolul intitulat sec „Manipulări cu terorişti”. Dar, după cum se vede, perdaful nu i-a folosit la nimic. Hodor revine, într-un mod de-a dreptul ruşinos pentru instituţia pe care o reprezintă - CNSAS - şi ale cărei documente le vântură în mod fraudulos, producând noi manipulări online.

Un minim test de inteligență pentru angajarea la CNSAS

„Din nou despre Iulian Vlad. Faza pe DOCUMENTE. Agenda generalului de Securitate Ştefan Alexie” este noua producţie de serie C a istoricului medieval Mădălin Hodor, prin care este discreditată total instituţia CNSAS, dar şi meseria de cercetător, ba chiar cu funcţie de „superior” la CNSAS. „FOTO Documente care atestă implicarea ultimului șef al Securității, Iulian Vlad, în reprimarea Revoluției din 1989: „Se lichidează radical!” - titrează, alături de Hotnews, „România liberă”, publicaţia unui fost agent DIE, Dan Adamescu (conform lui Cornel Nistorescu), cel mai probabil din Reţeaua agentului sovietic Ion Mihai Pacepa. Numai că „documentele” care „atestă” implicarea lui Iulian Vlad în reprimarea criminală a demonstraţiilor din decembrie 1989 se constituie doar în cea mai puternică dovadă că primul examen care ar trebui să se dea la angajarea în structurile CNSAS ar trebui să fie un minim test de inteligenţă.

DOVEZILE

„Originalitatea documentelor este atestată prin ştampila de eliberare din arhiva CNSAS, prezentă pe fiecare pagină în partea de sus”, precizează Mădălin Hodor, pentru a-şi întări alegaţiile prin asociere forţată cu instituţia. Dar tot ce atestă practic Mădălin Hodor este zicala străveche cu „un prost care aruncă o piatră într-o baltă...”. Pentru că „documentele” prezentate în publicaţia elitistă „22”, unde se afirmă negru pe alb că generalul Iulian Vlad a cerut „lichidarea radicală” a manifestanţilor şi demonstranţilor, respectiv agenda generalului de contrainformaţii Ştefan Alexie, un vechi colaborator oltean al lui Iulian Vlad şi fost coordonator al USLA, nu transcriu nici pe departe „ordinele generalului Vlad”. Ci sunt o banala redare sintetică a şedinţelor şi teleconferinţelor lui Nicolae Ceauşescu! Aşa cum sunt ele transcrise - de 27 de ani! - în stenogramele şedinţelor CPEx de la finalul lui decembrie şi al regimului comunist. Iată dovezile:

Dezinformarea neagră cu minciuna principală: „Lichidarea radicală”

Prima prezentare cu litere de şchioapă din revista „22” atribuită generalului Iulian Vlad, după un discurs al cercetătorului onest al CNSAS despre „obligaţia” de a prezenta „documentele care atestă implicarea lui Iulian Vlad şi a Securităţii la represiunea directă îndreptată asupra demonstranţilor din decembrie 1989”: „Se lichidează radical”. Aşa cum a spus şi Cornel Mihalache, această sintagmă îi aparţine, de fapt, lui Ceauşescu. Ea se regăseşte în stenograma din 17 decembrie 1989, în care Ceauşescu îl atacă pe Vlad pentru că NU A TRAS în manifestanţi şi anunţa demiterea lui din funcţie pentru acest motiv. Adică exact opusul celor „dovedite” de „investigatorul” CNSAS şi al organului GDS. Iată citatul lărgit:

„Tov. Nicolae Ceauşescu: Au spus că au scos trupele de securitate, dar erau neînarmate.

Tov. Vlad Iulian: Aşa este. Au fost cu bastoane de cauciuc şi cu gaze lacrimogene.

Tov. Nicolae Ceauşescu: De ce nu au mers înarmaţi?

Tov. Vlad Iulian: Am crezut că nu este cazul.

Tov. Nicolae Ceauşescu: De ce n-aţi raportat, să spuneţi, că am vorbit toată noaptea cu voi?

Din momentul de faţă, dacă Comitetul Politic Executiv este de acord, destituim pe ministrul apărării naţionale şi pe ministrul de interne şi pe comandantul trupelor de securitate. Din acest moment preiau comanda armatei, să-mi pregătiţi decretul. Convocaţi Consiliul de Stat, ca să facem totul legal, în seara asta. Nu mai am încredere în asemenea oameni. Nu se poate merge mai departe aşa. Toată noaptea am stat şi am discutat cu ei din 10 în 10 minute, ca apoi să-mi dau seama că ei nu fac ce le-am ordonat. De abia pe urmă mi-am dat seama că ei nu fac ce le-am spus. Trebuia să-i omoare pe huligani, nu să-i bată ei. Tu crezi că huliganii aceia n-au ştiut care este situaţia cu voi, de au intrat în sediu? Intrarea în sediul organului de partid nu este admisă!

Cine v-a dat dreptul să vă consultaţi voi şi să nu luaţi măsurile care se impun, pentru că eu am discutat cu voi şi v-am dat ordin?

Ştiţi ce ar trebui să vă fac, să vă pun în faţa plutonului de execuţie! Asta meritaţi, pentru că ceea ce aţi făcut voi se numeşte pactizare cu inamicul! Ai făcut armata, Milea, aşa se cheamă, nu?

Tov. Vasile Milea: Da, tovarăşe secretar general.

Tov. Nicolae Ceauşescu: Nu se poate una ca asta! Să se convoace Consiliul de Stat, imediat!

Tov. Silviu Curticeanu: Da, am înţeles.

Tov. Nicolae Ceauşescu: Deci, tovarăşi, avînd în vedere situaţia care s-a creat, acum de fapt, îmi dau seama, că aşa cum este, nu se poate face ordine cu ciomagul. Am convocat şi teleconferinţa. Voi da ordin ca imediat să se primească, acum, armament, toţi să fie înarmaţi şi să aplice ordinul. Cînd am dat ordin să aplicaţi starea de necesitate, cu ce o aplicaţi, cu bîta?! Cînd am spus “stare de necesitate”, ce înseamnă pentru voi „stare de necesitate”, “cu bîta”.

Tu, care conduci trupele de securitate, nu ştii ce înseamnă stare de necesitate?

Tov. Vlad Iulian: Ştiu, tovarăşe secretar general, am dat ordin.

Tov. Nicolae Ceauşescu: Nici acum nu spuneţi adevărul, pentru că cei de la sediul comitetului judeţean de partid n-au avut cu ce trage. Soldaţii au luptat cu ce au avut, cu bîta, şi au reuşit să facă faţă. Unul dacă trăgea ar fi fugit ca potîrnichile. Voi nu vedeţi unde aţi adus situaţia?

Am spus să trageţi în aer, somaţi, şi dacă nu, trageţi în picioare.

Tov. Elena Ceauşescu: Să fi tras în ei, să fi căzut şi pe urmă luaţi şi băgaţi în beci. Nu vi s-a spus aşa? Unul să nu iasă.

Tov Nicolae Ceauşescu: Deci, măsuri imediate, să lichidăm repede ce este în Timişoara, să punem trupele în stare de alarmă, în stare de luptă, atît unităţile ministerului de interne, cît şi cele ale apărării naţionale, şi oriunde se încearcă vreo acţiune, lichidată radical, fără nici un fel de discuţie.” (facsimil ataşat).

Stenogramele ședinței din 17 decembrie 1989

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
18:48 Cazul lui Ghiţă a atras atenţia la Bruxelles. KOVESI, PROTEJATA SERVICIILOR? „Anticorupția în România: Cauză sau Cruciadă?” BREAKING NEWS 13:08 Dezvăluirile EVZ generează EFECTE ISTORICE. Ce fel de protocoale aveau SRI şi DNA? Se apropie MAREA DESECRETIZARE 10:04 Cristoiu, INFORMAȚII NOI despre celebra poză a lui Ghiţă cu Kovesi: „Am fost manipulat” 09:14 Cristoiu, NOI DETALII despre poza lui Ghiță: „Cred că NU a arătat-o până acum că NU are APROBARE” 22:35 „Şi Voiculescu avea relaţii cu SRI”. Ghiţă a lansat dezvăluirea chiar la Antena 3. Reacţia lui Dan Voiculescu a venit imediat 22:18 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Andronic și Cristoiu AU FOST FILAȚI înainte de interviul cu Sebastian Ghiță 21:46 Ghiță, în DIRECT la Antena 3: „Imaginea este, de fapt, O FILMARE”. Informații de ULTIMĂ ORĂ 21:36 Socrul lui Ghiţă confirmă vizita Laurei Kovesi în casa din Ploieşti. DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE 20:42 Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă...” VIDEO 18:51 Sebastian Ghiţă despre ultima seară în România: „Georgian Pop mă trăgea de ureche” 17:44 Cristache i-a răspuns lui Știrbu după atacul la adresa emisiunii pe care o realizează la TVR 16:49 Scandal IMENS după interviul cu Ghiță. Șefa TVR, la AUDIERI. Reacția HALUCINANTĂ: Televiziunea publică e o HAZNA 16:38 Sebastian GHIȚĂ, interviu cu Cristoiu: „M-am dus ultima oară la K2, căutând să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea.” 16:38 Sebastian Ghiță, în dialog cu Ion Cristoiu: „Nu am plecat cu cheile softurilor statului pentru că ele nu există” 16:10 Interviul de la Belgrad, episodul 2. DNA a oferit prima REACȚIE după dezvăluirile din Evenimentul zilei 08:53 INTERVIUL de la Belgrad. Momentul în care Sebastian Ghiță îi prezintă lui Cristoiu O IMAGINE despre care se va vorbi mult 08:17 Udrea reacționează după ce Ghiță i-a arătat FOTOGRAFIA cu Kovesi doar lui Cristoiu. „E de toată jena (...) De ce pana mea...” 00:00 Coldea despre procurorii lui Kovesi: „Ăştia de la DNA au înnebunit”. Sebastian Ghiță în dialog cu Ion Cristoiu 22:25 Cristoiu vorbește despre interviul cu Ghiță de la Belgrad: „Fuga lui este o GAFA IMENSĂ a serviciilor. NU este FUGAR” 21:59 Sebastian Ghiță: „Nu am văzut Parlamentul să laude DNA-ul, ci doar ambasadele străine! Este o instituție deasupra Constituției”

Articole salvate