Editura Evenimentul si Capital

Întîlnire cu Doina Ruști la Sibiu și Oradea 13 ani de literatură. De la Fantoma din moară la Logodnica

Autor: | | 0 Comentarii | 101 Vizualizari

Miercuri, 15 noiembrie și joi, 16 noiembrie 2017, Doina Ruști își va întîlni cititorii din Sibiu și Oradea, cu prilejul apariției recente a romanului Logodnica (colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom), precum și al reeditării romanului Fantoma din moară (colecția „Top 10+”, Polirom), prima carte scrisă de autoare, deși nu și prima publicată.

Despre drumul literar parcurs de Doina Ruști – de la Fantoma din moară (prima ediție a apărut în anul 2008, Polirom, premiul USR) pînă la Logodnica, o poveste adevărată despre dragoste și răzbunare –  autoarea va povesti, după cum urmează:

 

SIBIU

Miercuri, 15 noiembrie, ora 18.00,la Librăria „Constantin Noica”

(Str. Nicolae Bălcescu nr. 16)

Amfitrion: Radu VANCU

 

ORADEA

Joi, 16 noiembrie

• ora 15.00, Sala C20, Facultatea de Litere a Universității din Oradea (Str. Universității nr.1)

Moderează: Ioana CISTELECAN

 

• ora 18.00, Librăria Humanitas din Oradea (Str. Republicii nr. 1)

Participă, alături de autoare: Ioana CISTELECAN, Mircea PRICĂJAN

 

Evenimentele sînt organizate de Editura Polirom, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității din Oradea și Librăriile Humanitas.

 

David s-a născut la Belfast, dar este cetățean norvegian. Alisa are sînge rusesc, dar se consideră moldoveancă din Chișinău. David n-a vorbit niciodată irlandeza, căci este britanic, protestant din Irlanda de Nord. Alisa vorbește românește, cu toate că se consideră rusoaică sută la sută. El a avut o copilărie cu bombe și lupte de stradă. Ea este o orfană din Ungheni. La un moment dat se întîlnesc, iar drumurile lor trec prin București.

 

„Doina Ruşti are capacitatea rară de a surprinde ipocrizia indivizilor şi a societăţii, sub cele mai inofensive forme, dar care, sub lentoarea derulării epice, are o funcţie constant erozivă. O scriitură picturală (prin comparaţia perfect utilizată) şi cinematografică prin amploare.” (Ramón Acín, Turia)

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate