Editura Evenimentul si Capital

Încă un DEPUTAT PSD este acuzat de FALS în DECLARAȚII. Niculae Bădălău a trimis acte mincinoase la ANI

Niculae Bădălău
Autor: | | 3 Comentarii | 1280 Vizualizari

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații și uz de fals de către Mirela Delea, Director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu, potrivit unui comunicat al instituţiei. Deputatul PSD, Niculae Bădălău, este acuzat că a trimis un document mincinos, în apărarea directorei, la ANI.

Potrivi ANI, Mirela Delea se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 martie 2013, întrucât deține, simultan cu funcția de Director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu, și funcția de Președinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Giurgiu. Astfel Mirela Delea nu a respectat dispozițiile art. 257, alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit cărora „Directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

  • De asemenea, întrucât persoana evaluată a transmis Agenției o adresă în care făcea trimitere la înscrisuri oficiale posibil falsificate (documente ce prezintă ștersături sau adăugiri evidente față de forma lor inițială), iar, în declarațiile de interese depuse în calitate de Director al Colegiului Național „Ion Maiorescu” Giurgiu a menționat doar deținerea calității de membru PSD în scopul înlăturării posibilelor sancțiuni administrative care decurg din exercitarea simultană a funcțiilor de director al unei instituții de învățământ preuniversitar de stat și președinte în cadrul unui partid politic, au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, prevăzute de dispozițiile art. 320, alin. (1), art. 323 și art. 326 din Codul Penal al României.

"Totodată, au rezultat aspecte ce constituie indicii de săvârșire a infracțiunii de fals în declarații și datorită adreselor înregistrate la PSD Giurgiu, transmise de către BĂDĂLĂU NICULAE (Președintele PSD Giurgiu), prin care acesta declara faptul că Mirela Delea nu a exercitat funcția de Președinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Giurgiu," ANI

Au sesizat Parchetul

Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către Mirela Delea a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, prevăzute de dispozițiile art. 320, alin. (1), art. 323 și art. 326 din Codul Penal al României.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Giurgiu și în cazul lui Bădălău Niculae (Președintele PSD Giurgiu) în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 326 din Codul Penal al României.

Acuzaţiile ANI

  • Potrivit inspcetorilor, persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale din Codul Penal al României:art. 320, alin. (1), Falsul material în înscrisuri oficiale, potrivit căruia „Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”;    
  • art. 323, Uzul de fals, potrivit căruia „Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”;
  • art. 326, Falsul în declaraţii, potrivit căruia „Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Potrivit sursei citate, persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Mirela Deleaa depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
14:27 FISURĂ IMENSĂ în coaliţia PSD-ALDE: Tăriceanu S-A DAT LA DRAGNEA. Începe bătălia procentelor! 14:07 Tudorel Toader: „Justiția trebuie resetată. Scârțâie din toate încheieturile” 14:40 Surse: MINISTERE de FORȚĂ în noul cabinet AGITĂ SPIRITELE în PSD 14:11 Lista oficială: NOII MINIȘTRI din Guvernul Mihai Tudose. Biografiile și LUCRURILE ASCUNSE ale membrilor viitorului cabinet 13:30 LIVE TEXT - PSD și-a ales noii miniștri. SURPRIZELE pregătite de Liviu Dragnea. Numărul 2 din PSD regretă cabinetul Grindeanu - surse. Justiția, aruncată între PSD și ALDE 11:34 Lider PSD RUPE TĂCEREA: „Dragnea NU E INFAILIBIL. Nimeni nu știe dacă Tudose va conduce bine Guvernul” 06:28 LISTA NOULUI GUVERN! Ultimele negocieri din cadrul PSD au dus la definitivarea listei miniștrilor din executivul ce va fi condus de MIHAI TUDOSE 20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT

Articole salvate