Editura Evenimentul si Capital

Înregistrare AUDIO HALUCINANTĂ! Bomba în Dosarul Cosma, FABRICATĂ de procurorul Mircea Negulescu. Stick-ul cu „întelegerile infracționale” NU EXISTĂ

Autor: | | 1 Comentarii | 5200 Vizualizari

Noi detalii incredibile ies la iveală în cazul fostului deputat Vlad Cosma. Fiul ex-preşedintelui CJ Prahova, condamnat la fond la 5 ani de închisoare pentru pretins trafic de influenţă a cerut judecătorilor să facă demersuri pentru a se cere procurorilor DNA să prezinte proba cu stick-ul despre care în rechizitoriul DNA: „înscrisurile ce consfinţeau înţelegerile… au fost păstrate de martoră Stroe Cecilia prin metodă scanării şi introduse în memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa să (într-un alt dosar de urmărire penală instrumentat de PCA Ploieşti, în care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.

Site-ul Luju.ro scrie că această motivare a fost preluată ad-literăm în sentinţa de condamnare de la fond, fără să se verifice că la dosar nu există stick-ul în cauza, în condițiile în care stickul respectiv reprezentă principala proba a acuzării, pe el găsindu-se o serie de declaraţii olografe (scanate), care ar reprezenta nişte înţelegeri ale afaceristului Răzvan Alexe, silit să dea numeroase denunţuri în timp ce era arestat. Iată în continuare declaraţiile fostului deputat Vlad Cosma, făcute în faţă judecătorilor ICCJ, în legătură cu stick-ul care nu există la dosar. „Explicaţii scrise cu privire la aspectele necunoscute de prima instanţa la dată pronunţării hotărârii de condamnare 

Subsemnatul Cosma Vlad, inculpat în dosarul cu nr. 1153/1/2017, înaintez acest memoriu cu scopul de a demonstra că la baza condamnării mele stau atât probe false, cât şi declaraţii mincinoase sau contradictorii făcute de martorii din dosar. Până la finalul acestui memoriu, voi încerca să demonstrez că anchetă procurorului Negulescu în ceea ce mă priveşte a fost una personală, bazată pe răzbunări şi încălcări ale procedurilor juridice. Aceste explicaţii reprezintă unică modalitate prin care instanţa de apel poate să afle adevărul despre modul în care au fost denaturate probele administrate în acest dosar şi singurul fel în care mă pot apară împotriva unor acuzaţii care nu corespund realităţii. După pronunţarea sentinţei mele, în noiembrie 2016, procurorul care a început acest dosar, Mircea Negulescu, a fost înlăturat din funcţia ocupată la DNA Ploieşti, fiind acuzat de măsluirea probelor, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi comportament neadecvat cu statutul de magistrat în legătură cu mai multe dosare penale. 

În dosarul în care sunt judecat, toate aşa-zisele probe au fost culese de procurorul Negulescu şi aici mă refer la denunţuri, declaraţii ale martorilor, declaraţii ale martorilor protejaţi şi probe cu înscrisuri (stick USB), după care au fost declinate spre soluţionare către DNA, Structura Teritorială Ploieşti.

Stick-ul de memorie USB Kingstone DT101 4GB. Încă o dovadă a faptului că procurorul Negulescu dorea cu tot dinadinsul să ne incrimineze, o reprezintă includerea în dosar a unor probe false. 

În realitate stick-ul prezentat că şi fiind găsit la percheziţie nu există şi nu se află depus la nici un dosar. Acest stick a fost inventat cu scopul de a se prezenţa nişte înscrisuri realizate ulterior înţelegerii făcute de Alexe Răzvan cu procurorul Negulescu. 

Astfel, la dosar sunt prezentate aşa-zise înscrisuri ce consfinţeau înţelegerile lui Alexe Răzvan, păstrate de martoră Stroe Cecilia prin metodă scanării şi introduse în memoria unui memory stick model Kingstone DT101-4Gb. La îndemnul procurorului Negulescu, Alexe Răzvan, în timp ce se află în arest, consemnează pe foi de hârtie aşa-zisele înţelegeri cu sumele de bani (vezi stenograma din arest), pe care i le înmânează lui Negulescu, iar acesta pretinde că ar fi fost descoperite pe memory stick-ul găsit la martoră Stroe Cecilia şi le depune la dosar că fiind valide. 

Pentru a nu-şi asumă conţinutul real cât şi pe cel fabricat al stick-ului şi pentru a-şi ascunde urmele nelegalităţii, procurorul Negulescu îi returnează lui Stroe Cecilia memory stick-ul, în condiţiile în care ar fi trebuit că această proba să rămână ataşată la dosar. În plus, nu există proces verbal de desigilare a probei în prezenţa martorei Stroe Cecilia sau a avocatului acesteia, ci doar procesul verbal de printare (anexă proces verbal). 

Precizez că în cazul tuturor celorlalte probe informatice aflate la dosar (dosar PCA Ploieşti) există proces verbal de desigilare în prezenţa posesorilor, iar aceste probe nu au fost returnate, ci au rămas la dosar. Asta confirmă faptul că probele au fost falsificate în intervalul de când a fost ridicat de la domiciliu şi până în ziua returnării memory stick-ului lui Stroe Cecilia. 

Din nefericire, această proba falsă a stat la baza deciziei de condamnare, lucru care se regăseşte în motivare la paginile 10 şi 14: “Înscrisurile ce consfinţeau înţelegerile (…) au fost păstrate de martoră Stroe Cecilia prin metodă scanării şi introduse în memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa să (într-un alt dosar de urmărire penală instrumentat de PCA Ploieşti, în care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”,susține Cosma.

Aceasta este stenograma discuției dintre deputatul Vlad Cosma si proprietara stickului:

„Stroe Cecilia: Mda, hai să-ţi explic cum am văzut noi în dosar că să înţelegi tu perfect. Toate stickurile, tot ce s-a adunat, da?, s-au făcut pachete şi s-au trimis la Bucureşti la Serviciul de Informaţii. Nu? Aşa scria ? 

Vlad Cosma: Da 

Stroe Cecilia: La serviciul de informaţii. Bun. 

La serviciul de informaţii, că să înţelegi tu tot firul lucrurilor. La serviciul de informaţii, aaa… aia au făcut poze la toate lucrurile, adică să nu apară discuţii că un stick a ajuns sau că un hard a ajuns sau că nu a ajuns sau că un laptop sau aşa. S-au făcut probe. Aaa... poze.Pe urmă s-au făcut nişte poze unde scrie “proba”… şi sunt nişte harduri, nişte calculatoare, nişte caca măca. Mai departe... 

Vlad Cosma: Poză cu ce e pe stick sau poză cu stickul ? 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate