Editura Evenimentul si Capital

Începe războiul gunoierilor cu edilii. Salubrizarea străzilor riscă să fie blocată

Autor: | | 2 Comentarii | 392 Vizualizari

Primarul Sectorului 4 a convocat comitetul Local pentru Situații de Urgență. Motivul: firma care face salubrizarea ar fi fugit cu publele. Şi firmele de salubrizare din sectoarele 5 şi 3 se ceartă cu edilii.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgenț pentru că salubrizarea sectorului este în pericol. Măsura întreprinsă de Autoritatea Locală este urmare a faptului că în cursul zilelor de 4 și 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4, S.C. REBU S.A. a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienții în vederea asigurării continuității colectării.

Potrivit edilului Sectorului 4, Daniel Băluţă,  S.C. REBU S.A. a întrerupt continuitatea serviciului public de salubritate stradală, ceea ce în mod evident putea deveni un real pericol la adresa sănătății locuitorilor, în opinia primarului. În această situație, primarul sectorului 4, primarul Daniel Băluță a convocat de îndată Comitetul Local pentru Situații de Urgență, intenționând să solicite Instituției Prefectului acceptul pentru instaurarea stării de alertă în sectorul 4.

Ca urmare a întrunirii Comitetului Local pentru Situații de Urgență la care au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Consiliului General al Municipiului București, ai Prefecturii București, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, împreună cu reprezentanți ai operatorului economic, S.C. REBU S.A., au fost stabilite o serie de măsuri imediate, în scopul remedierii deficiențelor, astfel încât până la data de 06 aprilie, orele 22.00, toate gospodăriile cărora li s-au ridicat pubelele, să primească recipienți de depozitare a gunoiului. Ridicarea celorlalte pubele asupra cărora S.C. REBU S.A. își arogă dreptul de proprietate urmează să se desfășoare după un program bine stabilit, astfel încât fiecare recipient să fie înlocuit imediat cu altul.

„Consider că situația de criză a fost depășită, iar planul de măsuri convenite va preîntâmpina orice alt tip de disfuncționalitate de acest gen. Totodată, îi asigur pe locuitorii sectorului 4 că Autoritatea Locală dispune, prin SC. ADP4 SA de întreaga  logistică necesară pentru a asigura serviciul de salubrizare atât în privința colectării deșeurilor menajere, cât și în privința salubrizării stradale”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Primaria Sectorului 4 al Capitalei a demarat o licitaţie publică privind achiziţionarea de servicii de salubrizare. Pe de altă parte, autorităţile locale au închiriat maşini ca să ridice cu forţe proprii gunoiul din Sector.

Întrebat de reporterii EVZ dacă poate ridica ADP Sector 4 tot gunoiul cu forţe proprii, Daniel Băluţă susţine că da.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate