În ce țară trăim? Pensia pentru un judecător șpăgar: 15 salarii minime

În ce țară trăim? Pensia pentru un judecător șpăgar: 15 salarii minime

Statul român, prin legislația prost făcută, recompensează în acest moment într-un mod revoltător magistrații corupți. Aceștia pot beneficia de pensii babane de mii de euro, chiar dacă s-a dovedit că sunt șpăgari.

Judecătorul Stan Mustață, arestat preventiv pentru că vindea sentințe pe tarabă, vrea să se pensioneze. Direct de după gratii s-a adresat cu o cerere Consiliului Superior al Magistraturii. CSM a amânat pensionarea o vreme, în speranța că parlamentarii vor înceta să tergiverseze modificarea legislației care permite acum unui magistrat corupt să încaseze o pensie foarte mare.

Jurnaliștii care au relatat săptămâna aceasta povestea cu pensionarea lui Mustață au calculat că legea îi permite acum acestuia să încaseze o pensie de aproximativ 2.800 de euro.

Situația este pur și simplu scandaloasă și Stan Mustață nu e primul profitor al acestei legislații pur și simplu nesimțite. El este acum în centrul atenției și până la acest caz u beneficiat de această legislație toti judecătorii cu probleme care s-au pensionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul Mustață, legislația impune statului român să-i plătească judecătorului șpăgar o pensie cât 15 salarii minime pe economie, pensie pentru care plătesc taxe aproximativ 50 de români care abia supraviețuiesc din 850 de lei pe lună salariu.

Vă dați seama în ce țară trăim?

Un proiect de lege care schimbă situația este rătăcit prin Parlament. Interesant este că aleșii nu par grăbiți să stopeze această stare de fapt complet anormală și sfidătoare la adresa întregii societăți.

Statul recompensează pur și simplu, cu sume uriașe, corupția în magistratură. Magistrații corupți nu pățesc aproape nimic rău când sunt prinși. Pot spera cu șanse reale la seintințe cu suspendare și apoi se retrag liniștiți în avocatură încasând în plus și pensii de mii de euro.

În loc să-i băgăm la pușcărie câte 20 de ani să e confiscăm toată averea și să le tăiem orice beneficii din bani publici, îi plătim bine. Practic îi lăsăm să ne fure de două ori. Prima dată ne-au furat când le-am plătit salarii uriașe pentru onestitate și imparțialitate. După ce s-a dovedit că sunt hoți, acceptăm să ne fure a doua oară prin pensii pe care nu ar trebui să aibă dreptul să le încaseze.

Intră în dezbatere pe această temă! Spune mai jos, în secţiunea de comentarii, dacă eşti de acord cu pedepsele draconice pentru judecătorii corupţi.

Pagina de autor a jurnalistului Mălin Bot, de pe evz.ro

Citiți și alte opinii de acest autor pe aceeași temă:

 

Află mai multe despre Mălin Bot și intră în dezbatere cu acest autor în zona de comentarii aflată mai jos pe această pagină.