ÎN 48 de ORE: Ce n-a văzut Parisul, SPECIAL pentru poporul CHINEZ

ÎN 48 de ORE: Ce n-a văzut Parisul, SPECIAL pentru poporul CHINEZ

Francezii şi-au propus să facă ceva cu totul special pentru chinezi şi, este adevărat, nu fără un „interes”...

Şi anume, Franţa şi-a propus să crească masiv numărul de turişti chinezi în şi a decis să le acorde acestora vize în termen de 48 de ore, începând cu 27 ianuarie, data la care se vor aniversa 50 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări.

Caracter vizionar

După cum a precizat ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, „peste 1,2 milioane de turişti chinezi au venit în Franţa anul trecut şi sperăm că aceste cifre vor creşte masiv în următorii ani”, a declarat ministrul francez, prezentând principalele evenimente care vor fi organizate anul acesta pentru marcarea celor 50 de ani de relaţii bilaterale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în prezent, termenul de obţinere a vizei era de circa zece zile sau chiar mai mult, în perioadele turistice de vârf, după cum menţionează AFP. „Dorim să le permitem intelectualilor, antreprenorilor, cercetătorilor, artiştilor şi studenţilor noştri, tinerilor şi celor mai puţin tineri, chinezi şi francezi, să dezvolte schimburile între ei”, a mai afirmat Fabius. În urmă cu 50 de ani, la 27 ianuarie 1964, generalul Charles de Gaulle stabilea relaţii diplomatice cu Republica Populară Chineză. El a fost, de asemenea, primul lider al unei ţări occidentale care a luat această iniţiativă cu caracter vizionar. În China, peste 100.000 de persoane învaţă limba franceză în prezent, o cifră aflată de altfel în creştere rapidă.