Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Teoria conspiraţiei. 70 de ani de eră atomică

Autor: | | 0 Comentarii | 2872 Vizualizari

Pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust.

Tradiţional, Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15 (Chiric Şchiopul) sau 16 iulie, Circovii sunt spirite feminine, compozite, dar cu preponderenţă elemente de foc, care „ciuruiesc în bătaie” pe cei care nu ţin cele trei zile de interdicţii. Se poate specula că este o sărbătoare ce vine tocmai din matriarhat, femeile nu fac dragoste, ci război, adică ciomăgesc bărbaţii neascultători ai datinei.

Mircea Eliade îmi spunea că Circovii sunt un fel de arhetip al sărbătorii amazoanelor, în plin miez al verii fecunde, sunt trei zile în care femeile se pot răzbuna libere pe bărbaţii „leneşi la muncă, beţivi şi neperformanţi în pat”.

"Evenimentul Zilei" din ziua de 16 iulie 1945, exact acum 70 de ani, a fost, pe atunci, un mare secret de stat. Era atomică începea prin detonarea unei bombe atomice în New Mexico, în cadrul proiectului "Manhattan". Amintitul proiect a însemnat efortul fantastic a unui echipe de savanţi de primă mărime, majoritatea evrei, conduşi de Robert Oppenheimer, a peste 40 de companii private şi a 130.000 de oameni. Costul proiectului, reactualizat pentru valoarea de astăzi a fost de peste 40 miliarde dolari. Aşa afirmă „Book of Days”.

Mai există şi o altă variantă a acestui eveniment, "teoria conspiraţiei". Se spune şi nu fără motiv, că trupele americane au capturat pe teritoriul Germaniei învinse şi au adus în America trei bombe nucleare şi că echipa de savanţi a lui Oppenheimer era foarte departe de realizarea unei bombe atomice, după cum rezultă din corespondenţa desecretizată dintre membrii colectivului de savanţi, fiizicieni de renume. 

Una dintre bombele aduse din Germania a fost "experimentată", după ce a fost demontată şi reasamblată ca să se ştie cum se poate fabrica, pe 16 iulie 1945, celelate două au fost aruncate în capul japonezilor la Hiroshima şi Nagasaki, la începutul lui august 1945.

Hitler tot vorbea de "arma secretă" care urma să schimbe soarta războiului, iar Mussolini spune clar într-un discurs, reluat şi pe "Discovery" că a văzut în Germania "trei arme, trei bombe ale Apocalipsei, care vor schimba soarta războiului".

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Aş crede că totul este un bluff, dar un amănunt mă pune pe gânduri: cele două bombe folosite împotriva japonezilor nu semănau deloc una cu alta. Se poate presupune că nici a treia nu semăna. Este tipic pentru gândirea tehnică germană, pentru perfecţionismul lor păgubos.

Germanii au pierdut războiul pentru că tehnica lor militară, superioară, era mereu îmbunătăţită, nu s-au stabilit, ca ruşii sau americanii la cateva tipuri de arme, mediocre, dar fabricate în serii, în număr înspăimântător de mare. Dacă bombele erau fabricate de americani trebuiau să fie la fel, să semene una cu alta, mai ales că făscuseră o experienţă care reuşise. De ce să mai experimentezi, să schimbi forma şi probabil şi proiectul tehnic, dacă ai soluţia corectă! Nu este în stilul american, americanii sunt inventatorii standardizării şi a produselor în serie mare fabricate pe banda de asamblare!

Întrebat de un jurnalist de stânga, în America comuniştii erau puternici înainte de 1951, de multele transporturi "strict secrete" de nave pline care aduceau "câte ceva" din Europa, preşedintele Truman, la o conferinţă de presă, a expediat delicata problemă printr-o glumă: "Ştiţi că America este formată din emigranţi europeni. Acum îşi aduc... bagajele!" „Şi bombele atomice pe ce vas au venit?” a continuat jurnalistul. Preşedintele a râs, a râs, şi-a scos ochelarii şi i-a şters, a scos batista şi s-a şters de lacrimile de râs, apoi a spus: „Mai sunt întrebări?”

Mă tem că cele două superputeri de la jumătatrea secolului XX, URSS şi USA îşi datorează puterea şi bunăstarea de la ce au "adunat" de prin Europa. Măcar SUA au făcut-o ceva mai elegant, mai civilizat, dar la fel de rapace!

Şi iar mă tem, de fapt sunt sigur, că toate nenorocirile cu încălzirea globală şi vremea din ce în ce mai agresivă şi creşterea activităţii seismice şi vulcanice globale, ca să nu mai vorbim de radiaţii, sunt urmarea directă a celor cinci mii de explozii nucleare din atmosferă şi subterane. Ele au iniţiat un proces ireversibil la nivelul întregii planete, proces care este greu de estimat. Cei responsabili de aceasta, de fapt iresponsabilii, şi-au dat seama şi au oprit experienţele atomice. Dar, era prea târziu... Nu vreţi să ştiţi urmările acestor experienţe atomice... Au rănit grav, poate chiar mortal, Pământul!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunt informat, pe surse, din Germania Federală, că un contabil, pe nume  Oskar Gröning, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat de un tribunal din Lünebourg, landul Saxonia Inferioară, la patru ani de închisoare pentru „complicitate la omorârea a 300.000 de evrei”. A fost un funcţionar oarecare, avea 23 de ani, la Auschwitz. O să mai iau informaţii, cu ce-o fi greşit un contabil?

Încriminarea şi satanizarea până în pânzele albe, a oricui, oricând şi cu orice motiv, conduc către o singură concluzie, dragi lupi, padawani şi hobbiţi: trebuie să faci orice, ca să nu pierzi războiul! Şi/sau să câştigi pacea fără compromisuri costisitoare. Vae victis!

BERBEC  O zi în care conjunctura îţi aduce nedumeriri. Mai în toate domeniile. Lucrurile nu sunt deloc cum le-ai dori tu, cum crezi că este normal. Miră-te şi mergi în continuare pe drumul tău!

Nu lua şi nu da bani cu împrumut, speculaţiile financiare nu sunt bine aspectate. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Mai pe seară trebuie să-ţi respecţi promisiunile făcute mai înainte. Totuşi nu este bine să ai o cină foarte îmbelşugată şi stropită din plin. Ultima masă a zilei, frugală, trebuie să fie cu cel puţin patru ore înainte de ora culcării, pentru nativii din zodia Berbecului cel cu Lâna de aur.

TAUR  Chestiunile practice sunt la ordinea zilei. Unele dintre relaţiile tale sociale te ajută ca să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii. Trebuie să ai obiective clare, ca să poţi să ai succes!

Ai ocazia să faci o gafă. Mică. Totul se rezolvă bine, din fericire. O veste sau o întâlnire iti face mare plăcere. Este timpul potrivit să sa te gandesti cum sa finalizezi în condiţii bune afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus şi a lui Mercur indică prieteni noi şi petreceri reuşite, dar nu prea ai timp de aşa ceva, decât dacă eşti în vacanță. Sănătatea nu îţi este afectată, dar este bine să fii prudent, mai ales la excesele alimentare.

GEMENI  Dimineaţă densă, atenţie să nu uiţi ceva! Domeniul favorizat este cel sentimental, aşa că uită-te bine în jurul tău, poate întâlneşti pe cineva, cumva.  Pe seară, poate la un film nou.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:20 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ

Articole salvate