Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Teoria conspiraţiei. 70 de ani de eră atomică

Autor: | | 0 Comentarii | 2870 Vizualizari

Pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust.

Tradiţional, Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15 (Chiric Şchiopul) sau 16 iulie, Circovii sunt spirite feminine, compozite, dar cu preponderenţă elemente de foc, care „ciuruiesc în bătaie” pe cei care nu ţin cele trei zile de interdicţii. Se poate specula că este o sărbătoare ce vine tocmai din matriarhat, femeile nu fac dragoste, ci război, adică ciomăgesc bărbaţii neascultători ai datinei.

Mircea Eliade îmi spunea că Circovii sunt un fel de arhetip al sărbătorii amazoanelor, în plin miez al verii fecunde, sunt trei zile în care femeile se pot răzbuna libere pe bărbaţii „leneşi la muncă, beţivi şi neperformanţi în pat”.

"Evenimentul Zilei" din ziua de 16 iulie 1945, exact acum 70 de ani, a fost, pe atunci, un mare secret de stat. Era atomică începea prin detonarea unei bombe atomice în New Mexico, în cadrul proiectului "Manhattan". Amintitul proiect a însemnat efortul fantastic a unui echipe de savanţi de primă mărime, majoritatea evrei, conduşi de Robert Oppenheimer, a peste 40 de companii private şi a 130.000 de oameni. Costul proiectului, reactualizat pentru valoarea de astăzi a fost de peste 40 miliarde dolari. Aşa afirmă „Book of Days”.

Mai există şi o altă variantă a acestui eveniment, "teoria conspiraţiei". Se spune şi nu fără motiv, că trupele americane au capturat pe teritoriul Germaniei învinse şi au adus în America trei bombe nucleare şi că echipa de savanţi a lui Oppenheimer era foarte departe de realizarea unei bombe atomice, după cum rezultă din corespondenţa desecretizată dintre membrii colectivului de savanţi, fiizicieni de renume. 

Una dintre bombele aduse din Germania a fost "experimentată", după ce a fost demontată şi reasamblată ca să se ştie cum se poate fabrica, pe 16 iulie 1945, celelate două au fost aruncate în capul japonezilor la Hiroshima şi Nagasaki, la începutul lui august 1945.

Hitler tot vorbea de "arma secretă" care urma să schimbe soarta războiului, iar Mussolini spune clar într-un discurs, reluat şi pe "Discovery" că a văzut în Germania "trei arme, trei bombe ale Apocalipsei, care vor schimba soarta războiului".

Aş crede că totul este un bluff, dar un amănunt mă pune pe gânduri: cele două bombe folosite împotriva japonezilor nu semănau deloc una cu alta. Se poate presupune că nici a treia nu semăna. Este tipic pentru gândirea tehnică germană, pentru perfecţionismul lor păgubos.

Germanii au pierdut războiul pentru că tehnica lor militară, superioară, era mereu îmbunătăţită, nu s-au stabilit, ca ruşii sau americanii la cateva tipuri de arme, mediocre, dar fabricate în serii, în număr înspăimântător de mare. Dacă bombele erau fabricate de americani trebuiau să fie la fel, să semene una cu alta, mai ales că făscuseră o experienţă care reuşise. De ce să mai experimentezi, să schimbi forma şi probabil şi proiectul tehnic, dacă ai soluţia corectă! Nu este în stilul american, americanii sunt inventatorii standardizării şi a produselor în serie mare fabricate pe banda de asamblare!

Întrebat de un jurnalist de stânga, în America comuniştii erau puternici înainte de 1951, de multele transporturi "strict secrete" de nave pline care aduceau "câte ceva" din Europa, preşedintele Truman, la o conferinţă de presă, a expediat delicata problemă printr-o glumă: "Ştiţi că America este formată din emigranţi europeni. Acum îşi aduc... bagajele!" „Şi bombele atomice pe ce vas au venit?” a continuat jurnalistul. Preşedintele a râs, a râs, şi-a scos ochelarii şi i-a şters, a scos batista şi s-a şters de lacrimile de râs, apoi a spus: „Mai sunt întrebări?”

Mă tem că cele două superputeri de la jumătatrea secolului XX, URSS şi USA îşi datorează puterea şi bunăstarea de la ce au "adunat" de prin Europa. Măcar SUA au făcut-o ceva mai elegant, mai civilizat, dar la fel de rapace!

Şi iar mă tem, de fapt sunt sigur, că toate nenorocirile cu încălzirea globală şi vremea din ce în ce mai agresivă şi creşterea activităţii seismice şi vulcanice globale, ca să nu mai vorbim de radiaţii, sunt urmarea directă a celor cinci mii de explozii nucleare din atmosferă şi subterane. Ele au iniţiat un proces ireversibil la nivelul întregii planete, proces care este greu de estimat. Cei responsabili de aceasta, de fapt iresponsabilii, şi-au dat seama şi au oprit experienţele atomice. Dar, era prea târziu... Nu vreţi să ştiţi urmările acestor experienţe atomice... Au rănit grav, poate chiar mortal, Pământul!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunt informat, pe surse, din Germania Federală, că un contabil, pe nume  Oskar Gröning, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat de un tribunal din Lünebourg, landul Saxonia Inferioară, la patru ani de închisoare pentru „complicitate la omorârea a 300.000 de evrei”. A fost un funcţionar oarecare, avea 23 de ani, la Auschwitz. O să mai iau informaţii, cu ce-o fi greşit un contabil?

Încriminarea şi satanizarea până în pânzele albe, a oricui, oricând şi cu orice motiv, conduc către o singură concluzie, dragi lupi, padawani şi hobbiţi: trebuie să faci orice, ca să nu pierzi războiul! Şi/sau să câştigi pacea fără compromisuri costisitoare. Vae victis!

BERBEC  O zi în care conjunctura îţi aduce nedumeriri. Mai în toate domeniile. Lucrurile nu sunt deloc cum le-ai dori tu, cum crezi că este normal. Miră-te şi mergi în continuare pe drumul tău!

Nu lua şi nu da bani cu împrumut, speculaţiile financiare nu sunt bine aspectate. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Mai pe seară trebuie să-ţi respecţi promisiunile făcute mai înainte. Totuşi nu este bine să ai o cină foarte îmbelşugată şi stropită din plin. Ultima masă a zilei, frugală, trebuie să fie cu cel puţin patru ore înainte de ora culcării, pentru nativii din zodia Berbecului cel cu Lâna de aur.

TAUR  Chestiunile practice sunt la ordinea zilei. Unele dintre relaţiile tale sociale te ajută ca să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii. Trebuie să ai obiective clare, ca să poţi să ai succes!

Ai ocazia să faci o gafă. Mică. Totul se rezolvă bine, din fericire. O veste sau o întâlnire iti face mare plăcere. Este timpul potrivit să sa te gandesti cum sa finalizezi în condiţii bune afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus şi a lui Mercur indică prieteni noi şi petreceri reuşite, dar nu prea ai timp de aşa ceva, decât dacă eşti în vacanță. Sănătatea nu îţi este afectată, dar este bine să fii prudent, mai ales la excesele alimentare.

GEMENI  Dimineaţă densă, atenţie să nu uiţi ceva! Domeniul favorizat este cel sentimental, aşa că uită-te bine în jurul tău, poate întâlneşti pe cineva, cumva.  Pe seară, poate la un film nou.

Este o perioadă bună pentru un bilanţ şi începutul unor noi proiecte personale. La care te poţi gândi începând de astăzi. O mică decepţie, dar care poate fi pe drumul unei mari realizări. Veşti bune spre sfîrşitul zilei.  Atenţie la un vechi reumatism, sau o mai noua durere, stârnite de vremea umedă, probabil la picioare, dar cel mai posibil la braţe, zona zodiei.

RAC  Fie că e, sau nu, ziua ta de naştere, poţi primi mici cadouri de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Ocupă-ţi timpul liber cu ceea ce îţi face plăcere, cu un hobby, aşa te relaxezi!

La serviciu, la muncă, eşti înclinat să dai sfaturi anturajului. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis. Numai aşa poţi fi de ajutor. Astăzi ai o mare putere de convingere, dacă eşti implicat în negocieri, sau tratative, nu renunţa aşa de uşor. Se pare că astăzi poţi avea un randament foarte bun. Procedează cu serenitate şi încredere, nu ezita să foloseşti momentele favorabile. În plan sentimental, declaraţiile pe care le auzi azi trebuie luate cu rezervă, în inventar. Nu te bucura, sau inflama, prematur, viitorul este încă departe.

LEU  Eşti într-o perioadă scurtă, aşa arată conjunctura, în care te poţi adapta aproape la orice. Atenţie, să nu faci compromisuri ciudate, care te pot costa mult, mai târziu. Fii echilibrat!

Simti nevoia de solitudine, de atingere a Divinului si treci pargul templului, fie ca se numeşte biserică, sinagogă sau moschee. Sau, dacă ai o „legătură personală” cu Divinitatea şi nu îţi plac ceremoniile, poţi să „meditezi” sau să stai pe o bancă într-un parc, sau undeva, cu aer condiţionat şi net gratis! Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă lucruri bune!

FECIOARĂ  Ai fost programat, sau te-ai decis, să pleci în vacanţă. Preţurile sunt mai mari decât ai prevăzut, asta te încurcă un pic, dar nu renunţa la distracţie, nu fă economie când nu trebuie!

Cine poate, adică are portofelul plin, poate da o petrecere la un local, aşa de joi, ziua lui Jupiter şi de ziua motanului Antinoghen, că doar este ziua lui! Este de prost gust să-ţi inviţi anturajul la un fast food, care pe lângă că te otrăveşte, mai este şi o fabrică de mâncare, o cantină populară, până la urmă. Sănătatea este OK, atenţie la capriciile vremii!

BALANŢĂ  Conjunctura astrologică indică o perioadă favorabilă, dar atenţie la ce cumperi şi cât cheltuieşti. Moderaţie în toate, cumpătare, dar nu austeritate! O veste bună, poate mai pe seară.

Amintirile nu-ti dau pace si nu este o idee rea să le aşterni pe hârtie, sau sa deschizi un nou fişier. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Odihneste-te astăzi, ca să te poţi lupta cu greutăţile mâine! Te aşteaptă o perioada grea şi obositoare, sigur, dacă nu eşti deja în vacanță!

SCORPION  Amână ce nu poţi rezolva, e o metodă verificată, încă din antichitate. La “calendele greceşti, la Paştele cailor, la Sfântul Aşteaptă”! Mai ales dacă este vorba despre bani, despre datorii!

O zi inspirata pentru strategii complicate. Ajungi la concluzia ca banii se fac simplu şi eficient cu… gogoşi şi minciunele! La propriu şi la figurat. Sigur, gogoşile şi minciunelele la figurat trebuie spuse la momentul oportun.  Perioada asta de timp poţi să înțepi pe totă lumea şi apoi să te înțepi singur, după bunul obicei al zodiei tale!

SĂGETĂTOR  O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi, la „umbră”, ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important, doar activitatea obişnuită.

Astazi te poti juca de-a “contabilul”. Ai de facut nu numai pasivul şi activul cheltuielilor tale cam paguboase din ultimul timp, dar şi al zilelor bune şi rele, al faptelor bune şi mai puţin plăcute. Nu uita „prietenii”!  Stelele te avertizează să dai dovadă de diplomaţie şi să zâmbeşti tot timpul. Aici ar trebui să spun ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, nu? Dar am mai folosit imaginea! Altfel o rivală sau un rival îţi va subtiliza perechea de nu te vezi. Sau un „coleg” o să te muşte de o parte cărnoasă. La figurat, desigur!

CAPRICORN  Capricornii sunt foarte interesaţi de siguranţa lor personală. Nu uita acest lucru când planifici şi faci rezervările pentru vacanţă. Cere lămuriri, clarifică, ca să fii sigur că îţi place!

Eşti tentat sa cheltuiesti mult şi utopic, fiind doar o descarcare din cauza unei instabilitati emotionale trecatoare. Banii se fac greu si se risipesc repede… mare atentie!  Evita să-ti faci duşmani pe cei nascuti sub semnul Gemeni sau Leu.  Câştig la jocuri şi prin comerţ  – atenţie, asta se plăteşte mult mai târziu, există un echilibru, un principiu de conservare, ca în fizică! Nu lua decizii importante în această perioadă.

VĂRSĂTOR  Domeniul familiei, al parteneriatului de viaţă, este avantajat de conjunctură, aşa că este cazul să stabileşti clar unele lucruri cu jumătatea ta. Vacanţa, cheltuielile de vară şi nu numai!

Veşti neaşteptate urmate de alte veşti la fel de neaşteptate. Planeta Venus avantajează munca artistică şi creaţia. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare; idei şi concepte noi iţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi din Vărsător printr-o creştere a agresivităţii. Dacă te poţi descurca onorabil cu celelalte semne zodiacale, mai ales cu cele de pământ şi apă, atenţie! - cu zodiile de foc şi aer nu prea ai şanse de succes.

PEŞTI  Trebuie să dai dovadă de calm şi tenacitate, ca să poţi rezolva satisfăcător problemele de la serviciu şi de acasă. Pe seară poţi primi o veste bună, poate de la un prieten, din vacanţă.

Magnetismul personal este în creştere. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută sau de veştile de la televizor. Aşa sunt ei, nu se pot vindeca! Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua sau nu da bani cu împrumut. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă.  Mici probleme cu un aparat, utilaj, unealtă, dar se pot rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
14:40 Surse: MINISTERE de FORȚĂ în noul cabinet AGITĂ SPIRITELE în PSD 14:11 Lista oficială: NOII MINIȘTRI din Guvernul Mihai Tudose. Biografiile și LUCRURILE ASCUNSE ale membrilor viitorului cabinet 13:30 LIVE TEXT - PSD și-a ales noii miniștri. SURPRIZELE pregătite de Liviu Dragnea. Numărul 2 din PSD regretă cabinetul Grindeanu - surse. Justiția, aruncată între PSD și ALDE 11:34 Lider PSD RUPE TĂCEREA: „Dragnea NU E INFAILIBIL. Nimeni nu știe dacă Tudose va conduce bine Guvernul” 06:28 LISTA NOULUI GUVERN! Ultimele negocieri din cadrul PSD au dus la definitivarea listei miniștrilor din executivul ce va fi condus de MIHAI TUDOSE 20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT

Articole salvate