Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. O să muriţi! Deodorantul vă otrăveşte!!!

Autor: | | 0 Comentarii | 3042 Vizualizari

Pe 30 ianuarie s-au născut Franklin Delano Roosevelt, James Watt, Gene Hackman, Vanessa Redgrave, Grigore Gafencu, Doina Spătaru.

Sinaxar, Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Hrisostomul.

Tradiţional, a şasea zi a Filipilor de iarnă, Trisfetiţele, Teclele.

Într-o săpătură arheologică, adâncă de mulţi metri, poţi să vezi succesiunea vârstelor oamului, straturi suprapuse de rămăşite neînsemnate, dar atât de importante în ochii savantului. Tot aşa poţi să vezi cu ochii minţii, cu sufletul şi inima, obiceiurile, tradiţiile, folclorul şi să „vezi” clar şi luminos suprapunerea în timp, dar în acelaşi spaţiu, a cel puţin trei calendare ale poporului.

Cele trei fetiţe, „trisfetiţele” – un motiv ce provine, probabil, din matriarhat, din paleolitic. Am numărat nici mai puţin de 47 de mituri europene despre cele trei fetiţe. Fetiţele „intrau la învăţătură” ca să devină, la pubertate, vânătoriţe iscusite, războinice de vază şi conducătoare ale tribului – să nu uităm că este vorba despre vârsta de început, a matriarhatului. Mai poate fi vorba şi de teribilele Moire, cele trei zeiţe ale destinului, de care se temea şi nemuritorul Zeus.

Apoi sfârşitul neoliticului îl aduce pe cumătrul lup. Lupul Şchiop. Iubit, respectat, temut şi în acelaşi timp urât. O gamă largă de sentimente, depinde - dacă „te simţeai cu musca pe căciulă”!

Apar cei trei sfinţi, cu o sfadă a fanilor lor. Şi Maica Domnului care nu a socotit bine zilele şi plecă la Templu cu Pruncul în braţe pentru Înfăţişare. Apoi se întoarce din drum.

Rar sunt, în cursul anului, o aglomeraţie aşa de mare de simboluri. De ce oare?

Omul preistoric era în strânsă legătură cu fenomenle naturale şi un fin şi permanent observator al cerului. El a înregistrat că în această perioadă depresivă a anului, stelele care nu clipesc şi despre care se spune că sunt ochii zeilor, ei bine, planetele se strâng, se aglomerează, în doar câteva sectoare ale cerului.

Dar, de o mare importanţă simbolică este întoarcere din drum a Maicii Domnului. Mesajul este clar: şi sfinţii pot greşi, dar dacă greşeşti, recunoaşte greşeala, îndreapt-o şi întoarce-te din drum!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi întotdeauna când vă spun ceva, încerc să menţionez şi sursa, mai ales când este vorba de informaţii de interes general.

Nu v-am ascuns faptul că primesc newsletterurile bunilor doctori Mercola şi Becker. Primul tratează subiecte de medicină umană şi de ameninţări generale la viaţa şi sănătatea omenirii, gen Monsanto. Iar cel de al doilea se referă la subiecte veterinare despre iubitele noastre animăluţe. Mai fac şi ei reclamă, dar din ce ar trăi altfel, mai recomandă câte un medicament-minune, sau câte un os de ros garantat!

Pe mine mă interesează mai mult criticile lor, avertizările, dezvăluirile, despre pericole nebănuite ale tratamentelor şi medicamentelor.

Astfel, am primit un avertisment din partea doctorului Mercola: „deodorantele pot produce cancer şi Alzheimer”.

Am avut reticenţe să abordez subiectul acesta într-o ţară repetentă la consumul de săpun pe cap de locuitor. Oare, o să mai pot circula cu metroul, la vară, dacă dezvălui că deodorantele sunt periculoase? Cu toate că lucrul acesta a mai fost abordat şi se ştie de ceva timp. Dar nu cu un suport medical de date şi protocoale!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, vorbim, de fapt, despre „dreptul la liberă exprimare”! Dacă începem să ascundem informaţiile, că poate supără pe cineva, sau nu convin politicii altcuiva, sau ne „autocenzurăm” ca să respectăm aberantele pretenţii religioase ale cuiva, sau să... Dar, mai îşi aminteşte cineva de manifestul „Semănătorului”?

Aşa că o să vă spun verde, aşa cum spune şi bunul doctor Mercola: deodorantele şi substanţele, cosmeticele contra transpiraţiei vă omoară cu zile!  Este un articol lung cât o zi de post, bunul doctor are timp, nu glumă, care demonstrează cu date şi procente că substanţele chimice din deodorante, oricare ar fi deodorantele şi oricât s-ar lăuda că sunt „safe”, ei bine, chimicalele şi aluminiul, potasiul etc vă omoară lent, sunt cauza statistică a multor cazuri de cancer, în special cancer la sân. Şi produc Alzheimer!

Dar ce este de făcut! Tot bunul doctor Mercola indică: săpunul, săpunul clasic, numit de Marsilia, fără multe parfumuri şi creme. Dar, fără să exageraţi, pielea nu trebuie agresată foarte mult, de fapt în România nimeni nu prea exagerează cu săpunul, exceptând pe cei din zodia Fecioarei, pe care îi uită Dumnezeu sub duş. Şi o parte praf de copt, din Macedonia, cu cinci până la zece părţi apă distilată: cel mai bun deodorant!

Bunica Eugenia, cea din neamul Zamora-Zavera, Dumnezeu să o ierte, muncea toată ziua, din greu, dar când mă lua în braţe mirosea a busuioc! Parcă pe atunci erau oamenii mai buni, mai curaţi, la corp şi la suflet!  

 

BERBEC   Există o aglomeraţie de planete suficient de complexa concentrată în câteva zodii, care indică că viaţa nu este deloc simplă. Astăzi abordează problemele pe rând, într-o ordine firească!

Eşti harnic şi motivat, iar conjunctura stelelor indică succes.  După o periodă mediocră ai, în sfârşit, o zi fastă, o perioadă mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei. Fă-ti stereotipuri de exprimare şi de comportament! Ştii că eşti harnic, curat şi minuţios dar nu eşti spontan! Eşti încăpăţânat, dinamic, da, dar nu spontan!

TAUR  Iarna nu a trecut, chiar dacă moda arată colecţiile de primăvară-vară! Chibzuieşte bine fiecare bănuţ, fără zgârcenie, doar ai muncit pentru bani, dar îmbracă-te bine, elegant chiar!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate