Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Calitatea chinezească a vieţii noastre

Autor: | | 0 Comentarii | 3404 Vizualizari

Pe 27 octombrie s-au născut Nicolo Paganini, Theodore Roosevelt, Brigitte Engerer, Costin Murgescu, Sanda Toma, Romeo Vanica, Dumitru Furdui, Mihaela Mihai, Romulus Bărbulescu.

Pe 27 octombrie, sărbătoare mare în Bucureşti, „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui moaşte se află în Catedrala Patriarhală” după cum precizează Calendarul Creştin-Ortodox pe 2014 editat de Episcopia Sloboziei şi a Călăraşilor. În „Vieţile Sfinţilor” pagina 95 îl pomenim pe preacuviosul, părintele nostru, Dimitrie cel nou din Basarabi.

 

Dar ce mai este, tradiţional, pe 27 octombrie? Ei bine, Filip Şchiopul, vechiul nostru prieten, Lupul Şchiop! Dumitru sau Dimitrie Basarabov este Filip Şchiopul! Se zice ca acesta a călcat un pui şi, pentru o asemenea greşeală, şi-a pedepsit piciorul vinovat să suporte numai el greutatea trupului timp de un an, mergând şchiop (Speranţia).

 

Se povesteşte că Sfântul a găsit nişte câini, ai nimănui, şi i-a adus acasa la el. Căţeii erau în număr de şapte. Ca să-i mulţumească sfântului pentru bunătate, în fiecare zi a săpătămânii, câte un căţel se facea servitor şi facea toate muncile, cât ar fi fost de grele. Dacă venea un om şi-l ruga să-l facă sănătos, sfântul, cu ajutorul unui căţel îl făcea sănătos. Unii dintre câinii sfântului prindeau diavolii şi îi aduceau la Sumedru.  Căţeii aveau puterea să se ducă şi în iad, unde diavolii se temeau de ei. De atuncea diavolii au făcut o poartă mare de fier la iad, dar Filipul Şchiop tot trece prin ea!

 

Câinii Sf. Dumitru sunt lupii Sf. Petru şi ai Sf. Andrei.  (Speranţia, Olteanu).

 

Vedeţi, este creştineşte şi româneşte să adopţi căţeii, nu să-i omori!

 

Cei doi sfinţi, Sf. Dumitru şi Sf. Dumitru Basarabov tind, în conştiinţa populară, să se contopească.

 

Basarabovul fiind şi protectorul Bucureştilor, cronicarul zice că: "...apăi în ziua de 27 octombrie, prostimea se îmbulzeşte ca să tulbure moaştele Sfântului...". Nimic nou sub soare!

 

De ce insist atâta pentru Tradiţia noastră? Păi este evident, din raţiuni economice! Vreau să trăim mai bine! Fiecare ţară, fiecare popor încercă să-i încalece pe ceilalţi, ca să-şi impună modul propriu de viaţă! Uitaţi-vă la chinezi, de exemplu! Au umplut lumea cu legenda mâncării lor! Dar nu vreţi să ştiţi cum şi din ce se face! Mie nu-mi place...

 

Dar promovează alimentele lor, semipreparatele lor, ustensilele lor... Fiecare produs are inclus în preţ taxe, impozite, accize care merg la statul chinez. Dacă mănânci mâncare chinezească, de exemplu, contribui la bugetul de stat al Republicii Populare China! Investeşti în învăţământul, sistemul medical şi cultura chinezească! Şi aşa pentru orice produs străin. La fel pentru cultură, muzică, cărţi, filme, parfumuri, modă, automobile etc etc.

 

Calitatea produselor chinezeşti este sub orice critică. Nu vorbesc de marfa de ultima calitate care sufocă România, ci de cea de pe piaţa SUA, unde sunt duse cele mai bune mărfuri chinezeşti, calitativ vorbind. Dar, s-a răspândit, mai ales printre tineret, această stare de fapt, superficială şi temporară, un substitut de viaţă adevărată. Viaţa pe credit, cu produse proaste şi ieftine din China, case de carton şi maşini luate pe trei ani! Consumismul acesta costă înspăimântător de mult! Prin „calitatea chinezească” se risipesc fulgerător resursele de care mai dispunem. Calitatea proastă costă imens!

 

Să vă dau un exemplu, din viaţa proprie, întotdeauna fac aşa, pentru că ştiu exact despre ce este vorba.

 

Eu, aici, în sihăstria din Prahova, folosesc un frigider „Arctic” românesc, acuma am înţeles că şi marca asta este străină,  cu compresor Thomson, vechi de peste treizeci de ani. Merge excelent, i-am schimbat garniturile de etanşare, de cauciuc şi am modernizat consumul, printr-o interfaţă care gestioneză energia – acum consumă puţin şi merge perfect. Pe raftul superior, vara îngheaţă ciorba! În acest timp, în treizeci de ani, în State, rudele mele au schimbat frigiderele de 7 (şapte) ori! Frigidere Made în PRC sau Coreea! Cât fier, cât cupru, cât aluminiu, cât plastic, câtă energie şi ore muncă s-au risipit?

Dar, vorba unui prieten, mai glumeţ: „dacă nu ar face lucruri voit, proiectat, proaste, care se strică repede, din ce ar mai trăi marele popor chinez?”

 

Ceea ce vi se ascunde, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, este că resursele, metalele şi combustibilii, accesibile la exploatare, sunt limitate şi că nu mai ajung în ritmul acesta de risipă chinezească decât cam douăzeci de ani!

 

Nu mâncarea, nu păpica, ci cuprul o să lipsescă! Pentru că suntem consideraţi, de ticăloşii care calcă pe cadavre ca să ajungă în vârf, drept proşti şi viscerali, suntem ameninţaţi că o să lipsescă mâncarea, sigur, dacă nu este lăsat Monsanto şi ciracii lui să-şi facă de cap în lume cu ale lor OMG! Să le mănânce ei!

 

Rapoarte ale ONU, pe care nu o să le vedeţi niciodată, arată că Pământul poate susţine alimentar 37 de miliarde de oameni, iar prin tehnologia agricolă clasică, folosită în prezent, circa 16 miliarde de oameni. Cu o singură condiţie, să se elimine risipa, „calitatea chinezească” spune „New York Daily News”!

 

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, cumpăraţi româneşti, altfel o să sărăciţi! Sigur, dacă mai aveţi ce cumpăra! Treziţi-vă, încă, nu este prea târziu, mai ţineţi minte mândra deviză: "Prin noi înşine!" Nu este nici liberală, nici regală, este pur românescă!    

 

 

BERBEC   Atenţie la ce spui şi mai ales, cui spui, astăzi nativii din Berbec sunt mari amatori de adevăruri fundamentale, dar după năravul lor, se reped şi uită complet de tact sau diplomaţie.

 

Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante profesionale. Iti pot veni unele idei interesante. Mici favoruri din partea anturajului, în special a sexului opus. Orele dimineţii sunt cele care trebuie folosite.

 

TAUR     Eşti favorizat să ai ultimul cuvând! Chiar dacă dai cu pumnul în masă, ai dreptate şi trebuie să prevalezi! Totuşi este bine să ceri un sfat competent, poate găseşti o soluţie diplomatică!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate