Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Astrologic aproape corect: „Sciences et Avenir”

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3848 Vizualizari

Pe 31 august s-au născut Caligula, James Coburn, Richard Gere, Regina Wilhelmina, Sir Bernard Lovell, Dan Deşliu, Ioan Gyuri-Pascu.

În calendarul creştin ortodox este Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului. Sfinţii Andrei, Iraclie, Faust şi Mina.

Nimic în „Kalendar”.

În istorie, statele agresoare întotdeauna au provocat, au înscenat, un eveniment emoţional ca să atragă simpatia opiniei publice şi să justifice actul de agresiune drept un răspuns la forţă, drept represalii justificate.

În cazul WW2, germanii nazişti au produs "incidentul Gleiwitz", în noaptea de 31 august 1939. A doua zi, 1 septembrie, 1939 Hitler a pretins că "teritoriul sfânt al Germaniei" a fost atacat de trupe poloneze care au ocupat staţia de radio de la Gleiwitz, din apropierea frontierei cu Polonia, şi au lansat în eter ameninţări şi provocări.

Totul, extrem de adevărat! Trupe de asalt, de elită, germane, îmbrăcate în uniforme poloneze au executat respectivul atac, vorbind tare şi înjurând în limba poloneză, au luat prizonieri pe cei de la radio, pe care i-au încuiat într-un birou. Apoi s-au retras lăsând unul, sau câţiva morţi, nu mai ţin minte, polonezi adevăraţi, îmbrăcaţi în uniforme de război şi cu o hartă falsă care arăta închipuite planuri de atac împotriva Germaniei.

Cât de pregătită de război era Polonia şi cât dorea acest război s-a dovedit în prima bătălie de la Westerplatte în care mândrii polonezi au atacat tancurile naziste cu cavaleria şi cuirasatele cu pietre

În istoria mai veche sau mai nouă, Statele Unite ale Americii s-au dovedit, incontestabil, marele maestru, profesorul strategiilor de implicare într-un război. Totul este perfect pus la punct. Din nefericire, istoria se repetă...

Întotdeauna americanii sunt "obligaţi" de o gravă ofensă, sau de un principiu înălţător, de o nerespectare gravă a convenţiilor internaţionale, să dezgroape securea războiului.

Aceiaşi propagandă de război a fost folosită, cu mult succes, acum aproape două mii de ani de către Imperiul Roman. Întotdeauna graniţa imperiului era atacată de hoarde barbare care tăiau capete şi purtau prunci în suliţe. Poporul, furios, se aduna în forum şi cerea răzbunare. Senatul vota repede o lege, iar împăratul îşi freca mâinile şi mai pleca cu vreo două-trei legiuni să mai anexeze o regiune din Europa.

Treburi de imperii!

Am primit, cu întârziere, “Sciences et Avenir” numărul 822, pentru luna august 2015. Pe copertă, un titlu interesant: “Astrologie Astronomie. La science face aux croyances”, un dosar de vreo duzină de pagini de revistă de popularizare, cu multe poze şi diagrame colorate.

Cu multe inexactităţi, dar nu o să dau cu piatra pentru că începe cu: “Persoanele născute în martie şi aprilie sunt cel mai atinse de bolile cardio-vasculare. În timp ce afecţiunile respiratorii sunt mult mai frecvente la cei născuţi în noiembrie şi decembrie. Aceste predicţii nu sunt scoase de globul de cristal al unei clarvăzătoare, ci aparţin uneia dintre cele mai mari instituţii ştiinţifice din lume, Universitatea Columbia din New-York, Statele Unite. În iunie, cercetătorii departamentului de medicină au publicat rezultatul unui sudiu efectuat pe circa 1.800.000 de persoane, născute între anii 1900 şi 2000. Ei au anunţat că luna de naştere, altfel spus, semnul zodiacal, permite să se determine bolile de care persoana în cauză riscă să le aibă în cursul vieţii. Echipa afirmă că a stabilit conexiuni care nu pot fi opera întâmplării.”

Bun, asta se ştia de vreo două mii de ani, de pe vremea lui Claudius Ptolemeu şi chiar ci vreo patru sute de ani, mai înainte.

Nostradamus şi-a dat, de exemplu, în secolul XVI, licenţa în astrologia medicală ca să obţină titlul de doctor în medicină. Recent, prin anii 90’ una dintre colegele mele din grupul pe care l-am ghidat, o vreme, dr. Elena Manea, şi-a dat doctoratul în biologie care atingea şi subiectul corelării statistice dintre zodia de naştere şi apariţia unor afecţiuni hormonale, Elena lucrând la Institutul Parhon. Dr. Irina Predeanu, regretata astronoamă şi astroloagă, a avut mai multe intervenţii, la organisme internaţionale, privind subiecte de astrologie medicală de înaltă clasă. Unul dintre ele, conexiunea dintre momentul conceperii, ziua naşterii şi caracterul persoanei respective, este considerat şi astăzi ca un cap de serie, ca un subiect abordat pentru prima oară.

Dar de ce, acum, aici, într-o revistă de popularizare ştiinţifică? Autoarea, Azar Khalatbari, posesoarea unui doctorat în geofizică, precizează: “ În plină expansiune, astrologia se vrea ştiinţifică şi se concentrează pe definirea potenţialului fiecăruia în funcţie de planete. Conservând zodiacul şi constelaţiile”.

Este de precizat faptul că Azar nu pare a confunda zodiile cu constelaţiile.

Îmi amintesc de declaraţiile făcute de Alain de Chivré, directorul “Institutului de Studii Astrologice” din Nantes, urmare unui sondaj Gallup, care arăta creşterea explozivă a celor care citesc horoscopul sau cer efectuarea unei teme de naştere. Alain spunea că astrologia a ajuns o ştiinţă complexă, cu programe de computer şi calcule complicate, care se concentrează pe determinare potenţialului fiecărui individ şi căile de dezvoltare de succes.

În Wisconsin, Statele Unite, Deborah Gottesman şi Jeffrey Jolton, profesori titulari la Universitatea din Ohio arată că “horoscoapele cu un conţinut pozitiv influenţeză în bine, motivează pe cel care-l consultă”. Ei dau cazul mai multor studenţi care au dat dovadă de curaj, la examen, şi, din această cauză, au abordat corect problemele, au făcut impresie bună examinatorilor. Când au fost întrebaţi de ce s-au comportat astfel, studenţii au spus că horoscopul lor le prezicea succes, în acea zi!

După cum bine spune Arnaud Esquerre, autorul mai multor studii privind astrologia, rolul ei, al astrologiei, nu este cel al “ghicirii viitorului”. Niciodată amatorii de astrologie nu au judecat o prognoză dacă a fost corectă sau falsă, ci dacă le-a făcut bine, sau nu. Dacă, până la urmă, le-a fost utilă! Rolul astrologiei, concluzionează Arnaud, este unul social, de a oferi grijă, îndrumare şi asistenţă în aceste vremuri tulburi, aspre şi haotice. Rolul astrologie este de a face oamenii să se simtă confortabil, să ştie că cineva se ocupă de viaţa şi soarta lor, că nu sunt singuri!

Sondajul Gallup, de care vorbeam, arată o creştere, în ultimii zece ani, cu 6,8% a celor care “consultă adesea” horoscopul şi o creştere cu 4,3% a celor care îl “consultă zilnic”. Mai mult, cei care, în general, consultă horoscopul, au mai mult succes în viaţă, sunt mai mulţumiţi, nu dezvoltă depresii sau tulburări psihice. Probabil că, consultarea horoscopului, arată că acest segment al populaţiei mondiale sunt mai interesaţi de soarta lor, au grijă de sănătatea lor şi de oportunităţile care pot să apară în viaţa lor. “Horoscopul îmi face bine, cineva se intereseză de soarta mea, chiar îmi dă unele idei” – a declarat multimiliardarul mexican Carlos Slim. Cred că este adevărat!

Consultaţi horoscopul meu, este făcut cu grijă faţă de domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, încerc să vă fac să vă simţiţi bine, confortabil şi să vă feresc de rele!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate