Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. ASMR, șoapta unui înger

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3569 Vizualizari

Pe 27 aprilie s-au născut: Herbert Spencer, Samuel Morse, Ulysses Grant, Edward Gibbon, Walter Lantz, Anouk Aimee, Vasile Aciobăniţei.

În calendarul creştin ortodox fix sunt Sfinţii: Simeon, ruda Domnului, Aristarh, Marcu şi Zinon. În calendarul mobil este Sfânta și Marea Miercuri. Denie.

Dragi lupi, padawani și hobbiți ați auzit de ASMR? Adică, de Autonomous Sensory Meridian Response? Nu, nu este o boală, mai curând un dar. Persoanele care au ASMR încearcă o plăcere extremă mentală, orgasmică, dublată de o relaxare profundă la auzul unor sunete. Mulți denumesc ASMR ”orgasmul creierului”. Vorbitul în șoaptă, foșnetul mătăsii sau al unui ambalaj de bomboane, sunetul unui pahar de cristal, cristal adevărat, sau a unei lingurițe de lemn, de bambus, sau de argint etc. Gama de sunete primare este foarte mare și se pare, nu există o regulă, fiecare persoană cu ASMR reacționează la o mulțime de sunete care provoacă ”orgasmul mental”. Nu s-a evidențiat, pînă în prezent un sunet care să provoace ASMR la toate persoanele în cauză, sau o persoană care să recționeze la un singur sunet. Într-un documentar din anul 2015 dedicat fenomenului, o tânără femeie cu ASMR descrie fenomenul ca fiind plăcerea pe care o simțea în copilărie cînd era mîngâiată pe păr de către bunica ei. Numai că senzația ASMR nu este la nivelul senzorilor pielii, ci o plăcere intensă care se declanșează direct în creier.

Leslie Rezzoug raportează în ”L'Express” că există o comunitate ASMR bine conturată pe Youtube.

Vedeți dragi lupi, padawani și hobbiți sunetele, muzica, joacă un rol extrem de important în viața umanității. Ce sunt sunetele, decât niște vibrații cu o anumită lungime de undă, perioadă și intensitate. Care se adresează sufletului, pe o anumită lungime de undă. Oamenii au realizat demult, din neoliticul superior puterea sunetului, a muzicii.

Șamanii care își rosteau incantațiile pe ritmuri bine punctate, vrăjitorii negri, voodoo, care dansează și cîntă magia lor pe ritmul sincopat al tobelor bongo-bongo, jazzul, trompeta de luptă a elefanților - muzica, această atingere divină, această șoaptă și mîngâiere a unui înger. Apoi clericii din lumea toată, creștini, musulmani, budiști nu cîntă hotărârea lor de a-L sluji pe Dumnezeu?

Lucrurile sunt mult mai complexe, dacă vreți să continuăm subiectul știți unde să-mi scrieți.

S-au întors din studiul lor sociologic, în Grecia, prietenii mei finlandezi și au să facă Sf.Paști și după stilul nostru, la mine, vor să vadă obiceiurile de la țară, acum și aici. Ei sunt penticostali. Până atunci au să-mi povestească o mulțime de istorii. Care povestiri, dacă timpul îmi va permite și cu voia domniilor voastre, o să vă fac părtași.

Pînă atunci uitați-vă la drăguța doctoriță din video. Ea încearcă să vadă dacă aveți ASMR. Trebuie să aveți boxe bune, sau căști performante ca să realizați dacă sunetele (și culorile) arătate de doctoriță vă declanșează orgasmul mental, șoapta unui înger. Aș dori să-mi scrieți la dom.profesor@gmail.com dacă aveți ASMR!   

BERBEC   Să obții parvenirea socială, cu prețul armoniei familiale, nu este o idee bună. Veştile primite astăzi nu trebuie anunţate celor din jur, în gura mare, ci analizate în familie, cu cei dragi. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă. În acest mijloc de săptămână călătoriile, excursiile, drumeţiile  sunt bine aspectate. Ceea ce nu trebuie să faci: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, ai o problemă care necesită un gen de expertiză pe care n-o ai.  Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îți garantez discreţia.

TAUR  O dimineață cam incertă, dar pe total favorabilă. Nu ai niciun motiv să te lași împins de la spate, fă-ți un program echilibrat, dozeză corect efortul și odihna. Nu te lăsa invadat de alții! Dimineaţa este favorabilă și lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu specula nimic financiar, însă. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este foarte obositoare, mai ales dacă este ziua ta de naştere!  Aspecte favorabile deciziilor „importante” de genul - fac sau nu fac curăţenie în toată casa, mă duc sau nu mă duc la cumpărături! De asemenea, astăzi este o zi relaxantă şi plăcută, ba chiar interesantă sub aspectul convorbirilor si a vizitelor pe care le poţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi cand nu ar exista!

GEMENI  Conjunctura iţi recomandă să nu te implici în nimic riscant, pentru că pot apărea unele incidente neplăcute. Şi, atenție, te avertizează ca nu toţi din din jurul tău își sunt binevoitori. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele „tabu” . Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Ceva legat de un aspect al lucrului în echipă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu cei din jurul tău, cu colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

 RAC  Stelele spun că eşti inspirat în abordarea, cu artă şi eficacitate, a problemelor tale personale. Dacă spun ele așa, să faci bine și să ai rezultate bune în demersul tău sentimental! Cine nu se gandeste şi socoteşte, poate avea probleme. Si datorii. Tu cheltuiesti prea mult, mai tine cont de zerouri. Spre seară, o veste nu prea grozava. Esti sanatos si ai putere de munca, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale, totuşi. Şi, poate, o petrecere drăguţă la un Taur care îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie. Nu sta în curent şi este bine să verifici şi să cureţi aerul condiţionat înainte să-l pui în funcţiune. Chiar dacă acum este mai frig, nu mai este mult şi vine căldura mare!

LEU  Nicio urgenţă, nimic important, poţi să te relaxezi şi să te liniștești. Sunt şi veşti bune din famile, sau de la prieteni. O zi în care ai, odată mai mult, libertatea de a alege. Un sfîrşit de săptămână de lucru care aduce lucruri bune. Nu trebuie sa risipesti starea placuta de lene si rasfat cu proiecte belicoase despre ordine si curatenie, la curățenia de St.Paști, mai bine gândeşte-te la nişte “pauze”! Lenea, comoditatea, este o arta. Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie și înstraineaza, în loc să atragă! Trebuie doar sa inspiri încredere. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate