Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Alianța Iudeo-Creștină Versus Confederația Turcmenă

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4084 Vizualizari

Pe 29 aprilie s-au născut: Jean Crezot, Duke Ellington, William Randolph Hearst, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Mircea Veroiu, Gala Galaction, Gheorghe Tomozei.

În calendarul creştin ortodox fix sunt cei 9 Mucenici din Cizic (doar bunul Dumnezeu mai ştie cum îi chema, pe numele lor) şi Sf.Cuv. Memnon Mărturisitorul. În cel mobil este Sfânta și Marea Vineri. Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului.

În ”Kalendar” încă o zi de lucru pentru strămoşii noştri (care, de fapt, suntem noi). Plecaţi cu săpămâni în urmă, daco-geţii, ostrobocii, boii, tyrageţii, burri şi tot ce se mai afla pe un teritoriu de jumătate de milion de kilometri pătraţi, arealul de formare al poporului nostru - ei bine, bărbaţii şi femeile, cei plecaţi în pelerinaj ritual se apropiau de Marea cea Mare. Unii chiar ajunseseră acolo şi erau găzduiţi cu prietenie de colonii greci...

Dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit un cadou de Sf.Paști! De foarte departe, de peste ocean, de la unul dintre finii mei care lucrează la o mare companie din industria jocurilor pe computer. Ce altceva, mi-a trimis un joc! O strategie ”turn based”. Varianta Beta, este un cadou, dar finul meu, cu spiritul practic american îmi cere opinia mea asupra jocului, asupra părții video, cinematice, și a istoriei, a poveștii jocului. Adică le testez programele, pe gratis!

Pentru cine nu este familiarizat cu jocurile de strategie, trebuie să precizez că nu este o joacă. Mulți oameni politici și militari cu patru stele mari de generali se ocupă cu ”jocurile strategice”. Sunt simulatoare de decizii. Personal joc mai tot timpul ”Master of Orion” cap de serie în istoria jocurilor strategice, un joc din anul 1993, vechi, dar foarte bine făcut. Jucând ”Starcraft”, online, am ajuns pe poziția 11 cross the Earth - atunci am atrsa atenția ”unuia și altuia” cu tactici neconvenționale și dezvoltări rapide de tehnologii foarte limitate, specializate. Cu construcții rapide și exploatări miniere de resurse făcute inginerește.

Ceea ce m-a impresionat la noul joc primit este povestea și muzica, ”cinematic epic music” compusă de Two Steps From Hell, Audiomachine și Ivan Torrent. Muzica este un regal, depășește tot ceea ce știam în materie. Iar, povestea... povestea nu este chiar o poveste!

Anul 2107. După Război. Pe ruinele fumegânde ale UE și ale Federației Ruse s-a ridicat o nouă forță. Alianța Iudeo-Creștină, formată din Polonia, Ungaria, România, Serbia, Macedonia, Ucraina, Belarus, Țările Baltice, Bulgaria, Grecia, Cipru și Israel. I se opune Confederația Turcmenă formată din Turcia, Azerbaidjan, Siria, adică o parte din ea, și toate fostele republici sovietice musulmane, Mongolia și Nordul Chinei. În timpul marelui Război, Arabia Saudită a fost vitrificată, o bună parte din Africa este puternic radioactivă, America se luptă să supraviețuiască după pierderile imense suferite, America Latină este un crater radioactiv. China s-a rupt în nouă state. Franța s-a unit cu Germania, noua țară, Frankonia are cam nouă milioane de locuitori și s-a declarat țară neutră pentru eternitate. Albania și Bosnia au format Țara Sfântă, la Tirana este o bucățică din ”piatra neagră” de la Kaaba, salvată de un martir. Nu au armată, iar teritoriile le sunt garantate prin tratat cu Alianța.

După cum știți, sau nu știți, dragii mei lupi, padawani și hobbiți într-un joc de strategie fiecare țară are un specific, are un bonus în dezvoltarea tehnologiei într-o anumită direcție. Este interesant că România, în joc, are bonus pentru dezvoltarea sistemelor informatice, a comunicațiilor și a tehnologiilor laser și black hole. Așa cum Polonia are cea mai importantă armată, iar celelalte țări slave cei mai bine pregătiți mlitari. Bulgaria uimește cu noile clone de război, iar Muntenegru cu un gaz de luptă nou, care trece prin orice, chiar și prin metal și provoacă o stare de bine, de veselie și de blândețe și pace. În Israel și Cipru se fabrică cei mai buni roboți războinici, iar Israelul mai fabrică noile proiectile atomice tactice ”curate”. Mici, nu au decât douăzeci de kilograme dar distrug orice pe o rază de zece kilometri. Fără radiații remanente.

Haideți, nu o să pierdeți timpul cu specificația tehnică a jocului, aveți treburi de terminat, pregătirile pentru Sf.Paști. Și pe mine mă așteaptă oaspeții să mergem la Denie.

Ceea ce este important în acest joc este părerea ”unuia și altuia” despre România, despre rolul ei, într-o posibilă confruntare. Și poziția Turciei, ca adversar. Pentru că, trebuie să vă fie clar, jocurile acestea nu sunt o joacă. Sunt scenarii, care găsesc cele mai bune soluții prin partea de muliplayer, de confruntare online. Ați văzut filmul ”Jocul lui Ender”? Ei, despre asta este vorba! Pentagonul, NATO, sunt interesate de răspunsul publicului, a tinerilor, în special, față de problemele ridicate în aceste simulatoare strategice de război.

Să sperăm că aceste scenarii vor rămâne jocuri, în această zi în care ne aducem aminte, cu tristețe dar și cu speranță, de sacrificiul Fiului. Cred că în gândul lui bun, în ultimul lui gând Mesia a zâmbit și a spus să avem credință și speranță, pentru că, mâine, este, în definitiv o altă zi!

BERBEC   Ai confirmarea, urmare unei informaţii, din presă sau de pe reţea, că ceea ce faci este pe drumul cel bun. Aşa că, acum eşti motivat şi poţi fi eficace mărind ritmul şi dinamica activităţii. O zi foarte potrivita ca sa iei iniţiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cat mai ales, in relatiile tale sentimentale.  Cu toată vremea capricioasă doreşti să pleci într-o călătorie, care poate să-ţi încarce bateriile şi să te relaxeze. Idealizează mai puţin situaţia în care te afli şi vei avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi! Nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, trebuie să te descurci singur.  Atenţie la cumpărături, la termenul de valabilitate. Stelele spun c-ar fi bine să iei ceva vitamine cu minerale ca să compensezi rigorile primăverii capricioase.

TAUR   Nu te lăsa impresionat de veşti şi informaţii contradictorii şi evident, polarizate şi politizate. Fii tenace, cu multă voinţă şi continuă activitatea ta prin metode verificate, normale. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii.  A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, plimbărilor prin supermarketuri. Configuraţia generală a horoscopului arată o zi favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană poate influentă, semn de foc sau de apă, te poate ajuta. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici la dragoste. Sănătatea este bună, trebuie să eviţi vremea transpirăcioasă sau frigul şi schimbările bruşte de temperatură şi umiditate.

GEMENI  Ironic şi uneori chiar cinic, ai un dar deosebit în comunicare, dar şi în a întinde capcane persoanelor potenţial ostile. Astăzi eşti mare meşter ţesător de intrigi complicate! Astăzi te descurci singur. Mici sau mai mari probleme cu sănătatea – atenţie la băuturile foarte reci şi la curent!  O veste bună urmată de o mică pierdere.  Atenţie la mijloacele de transport în comun, fie că le foloseşti, fie că le ocoleşti.  Nu te lăsa tentat de cumpărături, adică de cumpărături extravagante. De mâncare poţi să-ţi cumperi că doar nu o să mori de foame, dar şi atunci trebuie să nu exagerezi. O amică din zodia Leului, un semn de foc, îţi este favorabilă în toate, mai puţin profesia. Nu amesteca plăcerea cu utilul. Moderaţie în relaţiile cu Racul şi Vărsătorul. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente, dar mare atenţie la obligaţiile de natură socială asumate pe termen lung. Sfârşitul zilei te gasește construind ceva, in orice caz muncind din greu la un proiect sau poate la o terasă, sigur dacă nu este prea frig.

RAC  Oboseala te face să ieşi din tiparul cotidian. Ai arunca costumul office şi ai pleca, imediat, la mare să te arunci în valuri. Ai puţintică răbdare, încă o zi şi vine Sf.Paști și Armindeni! Toată lumea pare că te iubeşte şi la serviciu sau la şcoală şi acasă. Ceea ce te linişteşte şi te face să produci proiecte generatoare de bani şi echilibru în anturaj. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te face să te îndoieşti de un prieten. Adică ţi se pune pata şi n-o să te potoleşti până n-o să-ţi exilezi temporar din anturaj prietenul sau prietena care „te-a trădat”. De obicei trădările astea sunt pur fictive şi fac parte din paranoia ta cotidiană bine temperată. Dar cui îi pasă, dacă tu te simţi mai bine! Până la urmă totul se rezolvă cu o împăcare cu pupături şi o cafea cu îngheţată (bună idee, nu?).

LEU  Astăzi ai arta de a motiva şi convinge pe cei din jur. În ciuda unei uşoare senzaţii de oboseală eşti în formă bună, aşa că poţi avea şi o seară plăcută, în oraş, cu prietenii sau familia! O configuraţie astrală deosebită face ca perioda în discuţie să fie deosebit de favorabilă. Leii implicaţi în politică sau afaceri şi leoiacele îndrăgostite (leoiacă tânără, iubirea...)  beneficiază din plin de favorurile stelelor. Odată cu Soarele, protectorul zodiei, bine aspectat, orele dimineţii îţi sunt favorabile la bani – câştiguri mici, dar necesare. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Ziua de astăzi este favorabilă pentru călătorii scurte şi prietenii de club. Activităţile sociale şi artistice sunt benefice pentru frumoasele native din Leo. O stea fixă malefică face ca starea sănătăţii pentru un procent dintre Lei să nu fie perfectă; nimic important: guturai, viroze, alergii.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate