Editura Evenimentul si Capital

Elon Musk se pregătește de teleportare și Societatea Religioasă a Prietenilor îl roagă să prevadă un ”buffer” pentru suflet. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7424 Vizualizari

Horoscop Mai rămânea de rezolvat un nimic, teoria transformării materie-energie! Care, se pare, că a fost enunţată de bunul Einstein în anul 1927, dar s-a speriat de aplicaţiile militare şi... a ascuns teoria. Zvonurile spun că a dat manuscrisul multimiliardarului american Arthur Stilwell și că acum s-ar afla la un notar paraguayan, dar este o poveste lungă.

21 iunie

Horoscop Pe 21 iunie s-au născut Jean-Paul Sartre, Benazir Bhutto, Francoise Sagan, Bertha von Suttner, James Short, prinţul William, Andrei Şerban, Puiu Călinescu, Horia Furtună.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Iulian din Tars și Afrodisie. Nimic în ”Kalendar”, doar solstițiul.

Horoscop La ora 14:07:07 este solstiţiul de vară. (Sursă Observatorul Amiral Urseanu, calcule dr. Harald Alexandrescu). Începe vara.

La acea oră, precis, puneţi-vă în gând o dorinţă şi uitaţi-vă, o fracțiune de secundă, printre gene, la Soare. Merge şi cu ochelari fumurii...

Nu se mai știe mare lucru despre cum se sărbătorea solstițiul de vară.

Dar eu ştiu! Ştiu despre... teleportare. În clasa a zecea, la clasa specială de fizică de la Liceul Cantemir eram încurajaţi prin teme de cercetare personală să dăm dovadă de originalitate în abordarea fizicii. Am ales teleportarea. Este un posibil fenomen fizic.

Horoscop Să nu râdeţi... Citisem suficiente romane SF şi văzusesem câteva filme şi seriale pe temă ca să pot imagina o maşinărie care să teleporteze... orice! Ideea mea de adolescent era că un computer suficient de puternic, adică extrem de puternic, cel mai puternic de pe Pământ, poate memora dispunerea fiecărei particule dintr-un obiect, fiinţă, orice şi apoi poate transmite informaţia printr-o gaură de vierme, sau prin tirul unui laser monstruos de puternic. Mai rămânea de rezolvat un nimic, teoria transformării materie-câmp! Care, se pare că a fost enunţată de bunul Einstein în anul 1927, dar s-a speriat de aplicaţiile militare şi... a ascuns teoria. Zvonurile spun că a dat manuscrisul multimiliardarului american Arthur Stilwell și că acum s-ar afla la un notar paraguayan, dar este o poveste lungă.

Eu, cel care eram în anul 1966, gândeam că la staţia de plecare fiecare atom trebuie transformat în câmp, energie, şi apoi la staţia de destinaţie recreată materia din energie, exact cum a fost. Era necesară ruperea legăturilor atomice, am gândit eu. Am calculat că pentru teleportarea unui bărbat de 80 de kilograme, nu importă distanţa, cât eşti într-o gaură de vierme, dar procesul de dematerializare-materializare ar fi avut nevoie de energia pe care o producea pe vremea aceea Pământul în trei ani de zile.

De ce avem, noi românii, nevoie de teleportare? Pentru că ne descurcăm greu cu autostrăzile! Nu-i mai simplu să zici „engage” şi să te trezeşti pe plajă la Mamaia?

Horoscop Dar am puternice îndoieli că teleportarea va fi realizată curând, pentru că nivelul tehnologic încă este rudimentar şi nu dispunem încă de surse puternice de energie. Energia atomică? O lumânare, faţa de ceea ce trebuie. Ei, energia de punct zero... cam pe acolo!

Prin presă umblă fel de fel de „zvonuri”. Acum vreo trei ani chinezii au teleportat o moleculă la cincisprezece kilometri, acum vreo doi ani olandezii au teleportat prin metoda „ia-mă, nene şi pe mine”, a etanglementului quantic, câteva particule la trei metri, americanii tac şi râd, dar nu este râsul lor, sub Alpi se spune că se lucrează mult la acestă problemă, până şi lasăroiul nostru cel maaaare de la Măgurele se pregăteşte de teleportare...

Horoscop În timp ce extratereştrii, sub atenta observaţie a Oamenilor în Negru se teleportează fără probleme, într-o veselie... Ei glumeam, de fapt este gluma lui Elon Musk.

Horoscop Zvonurile spun că Elon Musk a teleportat un șoricel alb din California în proprietatea familiei din Republica Sud Africană. Șoricelul a ajuns, dar nu în viață.

Această nebunie a teleportării a pus pe gânduri mulţi clerici. Unul dintre ei, mai hotărât, din Canada, se pare că şeful congregaţiei quakerilor, o organizaţie foarte merituosă şi stimată, a analizat situaţia teleportării şi a tras concluzia că fizicienii se ocupă numai de materie, de corpul material. Şi sufletul? Aşa că bunul reverend al Societăţii Religioase a Prietenilor a propus să fie un „buffer” suplimentar în computerul care controleză procesul de teleportare, care să se ocupe de teleportarea sufletului! Și i-a scris o scrisoare lui Elon Musk pe care am văzut-o pe Skype. Elon Musk avea o figură de pisicuță care tocmai înghițise șoricelul. Nu, nu cel alb din RSA, a fost o experiență nefericită, dar se învață și din eșecuri.

Altfel, ne pierdem sufletul pe drum!

Horoscop Până când vă formulaţi ideile, aveţi timp să citiţi şi horoscopul! Este pe toată ziua solstițiului de vară, sper să-l puteţi consulta!

Oricum, scrieţi-mi, la dom.profesor@gmail.com. pentru că mereu putem să îndreptăm lucrurile, pentru că avem la dispoziţie ziua de mâine, când este, în definitiv, o altă zi!

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Ziua solstiţiului de vară te găseşte în armură şi înarmat. Adică, eşti gata să te lupţi pentru interesele tale. Obişnuieşte-te cu gândul că nu poţi schimba anumite situaţii, anumite relaţii! Poziţia Lunii şi a lui Mercur ne îndreptăţesc să spunem că este bine, ca în perioada menţionată, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii la discuţii. Vei auzi multe lucruri relevante şi folositoare şi poţi să-ţi faci „jocurile”. Astăzi poţi să argumentezi cu succes în sprijinul ideilor şi proiectelor tale, atât la serviciu cât şi în viaţa privată.

horoscop

TAUR Mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu, sau la figurat. Poţi avea crampe sau cârcei. Eşti în criză de timp, mai pe seară, trebuie să fii în două locuri în acelaşi timp. Încearcă! Chiar dacă e foarte cald, acum eşti motivat aşa că poţi mări ritmul activităţii. Graba şi enervarea, însă, nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie mai pe seară. Poate te duci la un spectacol, la film, sau de ce nu, la un concert în aer liber! Poţi să fii în mai multe locuri în acelaşi timp?

horoscop

GEMENI Căldura toridă te face să ieşi din cotidian. Ai arunca costumul office şi ai pleca, imediat, la mare, să te cuprindă valurile reci. Ai puţintică răbdare, mâine, după program începe weekend-ul! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor. Dacă te duci la birou, totuşi se mai şi lucreză, sau unde îţi desfăşori activitatea, concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează problemele importante care trenează de ceva timp. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X